presly Отговорено Март 12, 2017 Отговорено Март 12, 2017 едни от най-добрите, с които съм работил 1 Цитирай
CyberGene Отговорено Март 14, 2017 Автор Отговорено Март 14, 2017 Четох някакви мнения за Сонито, че имат доста вдигнати средни и някакви жестоки пикове във високите, които са ОК за следене не проблеми при живи записи и такива неща, но в никакъв случай не са флат/мониторни, нито пък са за слушане на музика. Ще му мисля още... Искам да споделя мнение за едни супер евтини китайски (тайвански?) слушалки, които получих днес Става дума за SuperLux HD-681 EVO Не ми достигаха 29 Евро за безплатна доставка на едни нещица от Томан, а както знаете доставката от там е много голяма (30 Евро) Имаше много и все положителни коментари за тези слушалки и реших да ги сложа в кошницата за "пълнеж", понеже цената им беше точно 29 Евро Реших да рискувам, пък и то не е голям риск, за тези пари колко зле може да са? Пристигнаха днес, слушам от няколко часа с тях, със сигурност имат нужда да се разработят, но още отсега мога да кажа, че за тези пари сигурно няма други с толкова добър звук. Сравнявам ги със Sennheiser HD-650, които са 11 пъти по-скъпи Естествено няма база за сравнение, но разликата в звука със сигурност не е 11 пъти, по-скоро е малка! Това говори наистина много. Може би звучат една идея по-носово в средните от зенхайзерите, а са и малко V-shaped, защото имат по-бумтящ бас и засилени високи, но като цяло впечатлението за тях ми е отлично, бих слушал музика с тях без проблеми. Сравнително удобни са, макар че не уплътняват толкова добре около ушите както зенхайзерите. Нямат и толкова добра сцена - музиката звучи малко по-директно. Бих могъл да ги сложа като звук някъде между HD-650 и бившите ми ATH-M50x. Може би защото се водят полуотворени, затова и имат някои характеристики на отворените като по-мек звук и по-отворена сцена, но същевременно и на затворените: малко по-директен звук, по-бумтящ бас и като цяло по-оцветен звук. Имайте предвид и че не са се разработили още. Какво е включено в комплекта: два сменяеми кабела (3м и 1м), които на всичкото отгоре са със стандартен мини-жак от страната на слушалките, както и с два комплекта падове: от изкуствена кожа и велур. Силно препоръчвани слушалки като за парите си! 1 Цитирай
Kalin_M Отговорено Март 14, 2017 Отговорено Март 14, 2017 +1 за SuperLux HD-681 EVO и от мен. Преди около два месеца ги поръчах за приятел, който искаше прилични, евтини слушалки. Бях чел хубави неща за тях и исках да ги пробвам от известно време. Останах очарован колко детайли дават и като цяло колко flat са. За цената си, разбира се. Добавил съм ги в листа си с to-have неща! 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 14, 2017 Отговорено Март 14, 2017 Точно този модел не съм тествал, но имам 3 други и всичките са доста читави. Бият доста бройки от разни известни марки на бая по-височки цени. БДУ четох, че правят слушалки за АКГ (или поне модули). Имам HD330, 668B, 681F. Чувал съм също "стандартните" 681 и имах HD660. Подредени са хронологично по кадърност, така да се каже. Яки са, особено на тази цена, но все пак не могат да се сравняват с истинските модели. Според мен, де. Напоследък си играя (смесвам) с AKG 240 Studio, пробвах за малко и Байер 770. Директно включени Байера са може би малко по-добре, но с включен Sonarworks плъгина 240-то разцепват направо!!! 1 Цитирай
CyberGene Отговорено Март 14, 2017 Автор Отговорено Март 14, 2017 Преди време пробвах AKG K240 Studio на един колега и бях очарован от звука, бях готов да ги поръчам от Томан, обаче ме учуди, че колегата си беше купил неговите слушалки за около 300лв, а в Томана са на половин цена. След което се разрових малко и се оказа, че "истинските" слушалки са Made in Austria, каквито бяха и тези на колегата, докато от бая време под абсолютно същото име "K240 Studio" се продават някакви слушалки, които явно са нарочно даунгрейднати от АКГ и са Made in China, с различни говорители от тези на австрийските и изобщо не звучат по същия начин, хората масово се оплакват! Така че внимавайте. 3 Цитирай
CyberGene Отговорено Март 15, 2017 Автор Отговорено Март 15, 2017 След още един ден слушане на китайчетата, както и сравнение с HD-650, си потвърждавам положителното мнение от вчера. Китайските са абсолютен хит за цената си, даже си мисля да си ги оставя за офиса, понеже лийкват по-малко, а като звук са си супер, а HD-650 да си е за вкъщи и за хубавите моменти с виното и любимото CD, както каза и адаша Доколкото разбирам тази EVO версията на китайчетата подобрява високите, от които са се оплаквали на "стандартната" версия. Самите те на сайта си пишат: "New styling and more slender design, plus an improved smoother, more neutral, treble tone". Цитирай
JetMan Отговорено Март 15, 2017 Отговорено Март 15, 2017 Има и по тънък начин, аз лично пазарувам през GABCO - https://www.gabco.org/ Доставката от Томан до склада на Габко е безплатна щото е Германия, след което идва тук за 3лв на кило. Така за леките неща просто е идеално. Сега вече ако си поръчаш стойка за Клавир от 20кг - тогава идва същото По тая схема вече имам 4 пратки безпроблемни. Не ми достигаха 29 Евро за безплатна доставка на едни нещица от Томан, а както знаете доставката от там е много голяма (30 Евро) 1 Цитирай
CyberGene Отговорено Март 15, 2017 Автор Отговорено Март 15, 2017 Знам ги Габко, но никога не съм ги ползвал. Имам някакви опасения, когато става дума за музикални инструменти и изобщо фина електроника, макар че не са базирани на реални впечатления, а просто на факта, че са българи Може и да не съм прав де... Цитирай
Бицев Отговорено Март 18, 2017 Отговорено Март 18, 2017 Пращам с Габко фото техника понякога, по молби на сънародници от форумите. Също много деликатна (и не евтина) стока. Никакви проблеми и всички са доволни. Sent from my SM-G930F using Tapatalk 2 Цитирай
CyberGene Отговорено Март 28, 2017 Автор Отговорено Март 28, 2017 Малко ъпдейти. Sennheiser HD-650 си ги взех вкъщи, заедно с дака. Слушам ги на пълно спокойствие, изцяло отдаден на музиката, без външен шум. Божествени слушалки! Не мога да си представя по-голям аудио кеф Superlux HD-681 Evo си ги оставих за офиса. Като звук вече казах - уникално добри за парите си! Обаче са некомфортни. Отворите са малко по-малки от ушите ми, притискат ги и след час започва да ми е тегаво да ми стоят на главата Много лийкват, колегите пак мрънкат. Стигна се отново да проучвам за затворени слушалки. След много четене и внимание да не попадна на преувеличено басови слушалки като Audiotechnica ATH-M50x направих грандиозно откритие! NAD VISO HP50 Проектирани са от Paul Barton и имат някаква технология RoomFeel, която пресъздава звученето на говорители в стая. Звучи като gimmick, но мненията за тях са покъртителни, аудиофилите се кълнат в майки и бащи, че "просто не е истина!" и че това не само са най-отворено звучащите затворени слушалки, ми са и едни от най-добрите слушалки изобщо (за парите си де). На мен колко ми трябва и ги поръчах Чакам ги другата седмица. Едно ревю с описание на технологията: I Love These Headphones...The NAD VISO HP50 В amazon.de с малко повече търпение се намират за 160 ойро чисто нови. Цитирай
Trysth Отговорено Март 29, 2017 Отговорено Март 29, 2017 А тия последните как са като комфорт? Цитирай
CyberGene Отговорено Март 29, 2017 Автор Отговорено Март 29, 2017 Не са пристигнали още. Ще пиша, като дойдат, но аз изрично търсих да са комфортни, във всички ревюта пишат, че са много леки и много удобни, отворът е продълговат и не докосва ушите. Нямало проблем да се слуша цял ден с тях. Единствено като проблем намерих, че рамката е малко твърда и ако човек не е разпънал слушалките достатъчно, рамката се притиска в главата и убива, но това е проблем по-скоро на неправилна употреба. Цитирай
CyberGene Отговорено Април 4, 2017 Автор Отговорено Април 4, 2017 А тия последните как са като комфорт? Пристигнаха. Като комфорт честно казано не са добре. Отворите са достатъчно големи и обгръщат ушите ми, но са малко плитки и вътрешната част (дунапренът пред мембраните) докосва и притиска ушите ми, от което след няколко часа слушане се получава дискомфорт. По-добре е от други слушалки, но е много по-зле от HD-650, които мога да ги държа по цял ден на главата си. Иначе като звук са супер - първите затворени слушалки, които нямат бумтящ бас и стават за класическа музика. На някои хора ще им е малко басът, но за мен са супер. Звучат като отворени почти. 4 Цитирай
CyberGene Отговорено Април 6, 2017 Автор Отговорено Април 6, 2017 Така, знам, че донякъде си пиша/спамя самичък, ама честно казано не ми дреме, пък тя темата си е поначало моята, така че все тая Сагата продължава! На втория ден, в който се опитвам да слушам по цял ден с Nad Viso HP50, изпитах непоносими болки в ушите. Може би се дължи донякъде и на това, че от скоро съм с очила и притискането на ушите ги кара да се нараняват от дръжките на очилата, но този проблем го нямам с HD-650. Много се фрустрирах, защото като звук са просто невероятни, но за съжаление проблемите с комфорта не ми позволяват да ги използвам по предназначение Ще се наложи да ги върна на amazon.de, да е жив и здрав ЕС Та афектиран от тези проблеми, отидох на място в Динакорд вчера и пробвах най-различни затворени слушалки, като първоначалната ми идея беше да пробвам Beyerdynamic DT-770 Pro, защото четох за тях, че са едни от най-комфортните затворени слушалки. Пробвах ги, наистина са супер комфортни, огромни слушалки, обвиват ушите, не се допират никъде. Обаче по съвет на момчето там пробвах и Shure SRH840 и SRH940. И двата шура ми харесаха повече от байера като звук, особено за класика, някак си имат повече сцена, докато байерът е леко кух, прекалено директен идва като звук и сцена. В крайна сметка си купих Shure SRH840 От вчера слушам с тях, проблеми с комфорта нямам Може би рамката отгоре натиска леко главата, но това е абсолютно нищо в сравнение с болките в ушите, които имах от надовете... SRH840 имат доста балансиран звук, може би е леeeeeко скучен, според мен са по-скоро студйни, отколкото за слушане на музика, но аз предпочитам така, вече съм се парил на ATH-M50x, които са слушалки за "слушане" и от чийто бас ме болеше главата. 4 Цитирай
synchu Отговорено Април 6, 2017 Отговорено Април 6, 2017 Байера има и малко повече ниски освен това. За определени стилове музика предполагам е добре. Все таки де - аз моите ДТ770 не ги заменям за нищо - години вече - но аз повече ги използвам за свирене/звукозапис, отколкото за слушане, което според мен е друга бира и вероятно друг тип слушалки Цитирай
Recommended Posts