Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 36
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Каза ти Петьо,ГИБСъН,за да задоволи изискванията ти,а на него можеш да му вярваш на 100 процента,иначе отиваш на място и пробваш !Но ако не си от София,нещата надвишават бюджета ти,тва е съвета,ти решаваш!?

Отговорено (Редактирано)

Ако искаш по-традицонен Les Paul, за тези пари - аз мисля Epiphone Les Paul Standard. Даже и ще ти останат. Гибсънския LP Standard - може да е два пъти по-добра китара, но цената е 5-6 пъти по-висока. В "Музикален Център Икономов" онлайн магазина мисля че имаха и от двете марки.

Аз лично имам добри впечатления от LTD китарите, струва ми се че получаваш малко повече за цената, в сравнение с другите марки, които имат скъпо лого. На LTD съм хващал само EC-1001, който беше с EMG адаптери, но от към усещане, има разлика в тялото на китарата.

Редактирано от Rezachka
Отговорено

Човекът е казал Les Paul модел, не Gibson Les Paul модел. Да не говорим, че Studio примерно в Thomann няма за по-малко от 1700 лева, в Rockshock са по 1400 лева и т.н. 

В този форум хората са крале на това да надвишават бюджета многократно (в случая - с поне 30%) или да пишат пасивно (или активно) агресивни коментари. Разглеждал съм поне десетина небългарски музикантски форума и това никъде, ама никъде го няма :)

И за да не съм off-topic - чувал съм добри думи за Vintage V100. Има я за 600 лева в MMG.

Отговорено (Редактирано)

^^ Имах Vintage V100, 8 или 9 години беше в мен. Единствена забележка имам, че адапторите звучат "мътно". Иначе си заслужава парите. Някои се оплакват от тунерите им, но моята бройка нямаше проблеми, държеше струните в строй много добре.

Редактирано от Rezachka
Отговорено

Епифони има много, Plus top, Prophecy, Standard те са стабилни, иначе ltd-eclipse са доста добри, има малко разлики от към тялото и са по агресивно ориентирани китари. Не са и най-евтините. Ако не те бърка дали е втора ръка, гледай базара.

Отговорено

ESP за 850 лв. няма. Линкът, който си дал е за LTD, което е нещо като Epiphone за Gibson. Иначе каквото и да е ESP е по-добро от Epiphone, но сравнението не е коректно, защото са различни класове. ESP е коректно да го сравняваш с Gibson например.

@НиколайGK

Линкът който съм дал има различни Les Paul модели, включително в ценовия диапазон от 1000 лв. който колегата е дал. Започват от 253 лв.

Отговорено

Ходи в ММГ,има Гибсън от тия с кленов гриф за 1200,като нова е,само да не се вържеш на тия в ОЛХ .дето продават китайски за по 800,

Винтидж не са лоши,ама са с тънък гриф сравнено с оригинала,аз затова я продадох моята.

Отговорено

Нямам идея за изплащането, но още един глас за Гибсън - 2016 Студио моделите са много добри китари на разумни цени.