Grig Публикувано Юли 8, 2015 Публикувано Юли 8, 2015 Здравейте , дилемата ми е между тия два процесора - DIGITECH RP 360 XP представен миналата 2014 година и ZOOM G3X. Като ще се експлоатират предимно в къщи и доста често на слушалки. Благодаря предварително ! Цитирай
musicman Отговорено Юли 8, 2015 Отговорено Юли 8, 2015 Аз бих везел DIGITECH има повече функции от ZOOM-а. П.П. Ха да видим сега кой първи ще му предложи да си купи 100 ватов лампов амп за над хилядарка? 10 Цитирай
Grig Отговорено Юли 8, 2015 Автор Отговорено Юли 8, 2015 Аз също клоня към Digitech. Единствено ме спира това , че не мога да използвам ритъм по време на Looper , поне аз така разбрах от описанието.Kоето е доста разочароващо! Цитирай
musicman Отговорено Юли 8, 2015 Отговорено Юли 8, 2015 Не те разбирам? Как така не можеш да ползваш ритъм? Цитирай
Grig Отговорено Юли 8, 2015 Автор Отговорено Юли 8, 2015 Барабани или саундчека не се поддържат по време на луупър превключванията. Много бих се радвал ако бъркам! Цитирай
DaftFunk Отговорено Юли 10, 2015 Отговорено Юли 10, 2015 DigiTech бих избрал аз. Zoom не са на нивото на DigiTech и най-вероятно никога няма да бъдат Цитирай
musicman Отговорено Юли 10, 2015 Отговорено Юли 10, 2015 ^^ Или имаш пропуски в концепцията или аз не мога да те разбера какво искаш да кажеш. Най-добре е да идеш в магазина и да питаш продавача, да пробваш на място и да си решиш. Цитирай
edgecrusher Отговорено Юли 14, 2015 Отговорено Юли 14, 2015 Забравихте да му предложите и едно роуди на момчето, да товари разтоварва гиъра и т.н. И малко по темата...Проверих за какво става въпрос и доколкото разбирам функцията SoundCheck ти позволява да запишеш кратък фрагмент с една надстойка и го повтаря в лууп (т.е. непрекъснато) докато ти си експериментираш с по-различен звук/настройки върху готово записания откъс. Не мосля, че идеята на тази функция е да можеш да я ползваш и при свиренето си като преварително записан ритъм, с който да свириш успоредно. Можеш да постигнеш нещо подобно чрез Delay, настроен на най-дългото повторение така че да събере един 2-3 секундов откъс който да се повтаря докато наслагваш друга китарна партия отгоре. Надявам се да съм бил полезен! Цитирай
svet.k Отговорено Август 16, 2015 Отговорено Август 16, 2015 Трудно ще напаснеш и ритъм върху луупа. Той служи според мен за записване на бакинг трак от външно устройство. С дилей пак няма да стане по същата причина. Виж колко е максималната продължителност на възпроизвеждане. Цитирай
p.kostov Отговорено Август 17, 2015 Отговорено Август 17, 2015 @ Grig Дано не е късно, но мога да ти дам малко инфо.Аз имах DIGITECH RP 360 XP, но го подарих (за което естествено съжалявам вече). Сега съм със ZOOM G5 и също свиря предимно на слушалки. При DIGITECH-а ценното е, че е компактен и много лесно се работи с него. Looper-а му е 30 секунди и може да наслагваш многократно. Но не можеш да използваш барабните по време на работа с Looper-а. Иначе готовите мостри с ефекти, които са настроени по подразбиране са добри и почти няма да ти се наложи да правиш свои собствени. Аз лично използвах 6-7 от всичките стотина Има и функция SoundCheck, която е споменал edgecrusher. ZOOM-а го избрах заради 60-секундния Looper. Като краен резултат не е много по-добър от DIGITECH RP 360 XP, но може да се използват барабаните по време на работа с Looper, а педала се върти освен по оста Х и по оста Z (наляво и надясно). Все още не ми е останало време да го разцъкам добре, но доколкото разбрах могат да се комбинират 7-8 ефекта в една мостра, които могат да се командват бързо и по време на свирене т.е. да включваш и изключваш ефекти от готовата мостра, докато при DIGITECH-а трябва да се настройват ръчно от менюто. При готовите банки на ZOOM-а не можах да намеря моята и затова си поиграх доста, докато си направя любимите комбинации. Общо взето и двата процесора са перфектни, ако ще ги използваш през слушалки (не мога да дам мнение дали стават за професионална работа), но DIGITECH-а е по евтин и върши почти същата работа. Мисля, че има отделни Looper-и като модули, които може би ще са и по-удобни от вградените. ПП: Това е лично мое мнение, съжалявам ако някой не е съгласен с мен. Цитирай
Grig Отговорено Октомври 16, 2015 Автор Отговорено Октомври 16, 2015 Здравейте едва сега видях че има развитие по темата. Благодаря на p.kostov и edgecrusher за изчерпателните мнения по въпроса ! Дилемата все още стои но.... , наскоро гледах едни клипове в Ютуб където озвучаването и моделирането става със софтуерни мултиефект процесори в частност с Гуитар Риг 5 Про и Амплитубе 3 и бях впечатлен от качеството на звука.Може и да е реклама ,но изгледах доста и мисля че си заслужава да се провери. Отделно пък не знам колко изисква като ресурс от компа. Като пълният пакет е на приемлива цена.Та пак се двуомя , дали да не се впусна в тая ниша със софтуера или да си карам с нормалните мултиефектпроцесори ? Цитирай
valtondim Отговорено Януари 31, 2016 Отговорено Януари 31, 2016 Честито ! Сподели мнение , моля те , доволен ли си ?! P.S От къде го взе и на каква цена ? Цитирай
Recommended Posts