blr Отговорено Април 4, 2015 Share Отговорено Април 4, 2015 (Редактирано) БЛР ти имаш Бугера,ползвал си такава,чувал си я на живо или просто така да се знае.Да не би случайно Ибанците в Икономов,да не са китайски или индонезийски.За работен кон Бугера си я бива,вече ако се търси престиж е друга работа.С бюджет 3 бона има много опции. Никога не съм имал Bugera, няма и да имам. Ползвал съм 1-2 пъти преди доста време, в евтини репетиционни, което ме и отказа да ги посещавам. Слушал, пробвал, разглеждал отвън и твътре... повече от достатъчно за да знам точно за какво става дума. Ако нещо от това, което съм написал за марката е невярно, нека се коментира (ако му е тук мястото), ако не, да не се фекализира темата. Бюджетът на питащия е повече от достатъчен за нещо различно. Редактирано Април 4, 2015 от blr 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Април 4, 2015 Share Отговорено Април 4, 2015 Не е сериозно при този бюджет да се вземе Бугера. 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
anomandrus Отговорено Април 4, 2015 Share Отговорено Април 4, 2015 (Редактирано) Минали са ми 2 бугери през репетиционната. Кофти изработка- няма място за сравнение с по-високите класове ампове. Въпрос на късмет е- някои са ок, други дефектират бързо. Като саунд са уж...но не съвсем. Китайските 6505 от 50 вата са много по-добри и евтини ако това е целта. Един лънчбокс на Orange също. Laney имат за тази цена добри неща. Не бих купил Бугера. Редактирано Април 4, 2015 от anomandrus 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rezachka Отговорено Април 4, 2015 Автор Share Отговорено Април 4, 2015 (Редактирано) Laney като име ги бях чувал, но само толкова, позагледах се за този IronHeart амп и изглежда като доста добър вариант, имайки предвид цената Също виждам че има варианти 120W и 60W. Не знам при ламповите как стоят нещата с разликата във мощността, по какъв начин влияе на тона това, че е с две лампи по-малко? Но, тъй като живея във блок, клоня към 60W... Сегашния ми транзисторен е 75W и е доооста Също клоня към този защото има 3 канала, и footswitch в комплект с ампа. Някой дали има опит с такъв? Бих се радвал да чуя мнения Редактирано Април 4, 2015 от Rezachka Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ламби Отговорено Април 5, 2015 Share Отговорено Април 5, 2015 Не,че нещо ама темата придобива груб селски характер.Искам 100 и кусур вата ламбен хард кор усилвател,за три бона,ама живея в блок,ще го ползвам на 1 или 1.5 щот полицията идва иначе.Отиваш в магазина боцваш си китарката и пробваш.Това дали ще е Меса,Маршъл или нещо друго си е твой проблем.Съмнявам се да ти позволят проби всичко на 10 някъде,но може и да греша.Аз съм правил такива на една поляна и резултатът ме устройва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dickens Отговорено Април 5, 2015 Share Отговорено Април 5, 2015 Човече, за блок 1-5 вата максимум... и пак са много 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Claypool Отговорено Април 5, 2015 Share Отговорено Април 5, 2015 Е това с блока, и 60 - 75 W, наистина ме отстреля. Ако ще го ползваш само вкъщи, както казва Dickens, трябват ти 1 до 5 W макс. Аз живея в апартамент и усилвателят ми е 5 W. С подобна мощност, повече от потенциометъра на 11 е абсурдно да си позволя, дори и това е много. Затова съм с атенюатор, иначе не мога да полвам ампа на високи нива. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rezachka Отговорено Април 5, 2015 Автор Share Отговорено Април 5, 2015 (Редактирано) Аз атенюатора си го бях предвидил... Не твърдя че разбирам от лампови усилватели, точно обратното, за това и питам. 5 ватория може ли да захрани кабинет с 12 инчови говорители, и ще вади ли същия звук като 100 ватовия? Ако е така, да почвам да търся малък усилвател... Просто съм имал 15 ватов транзисторен, с малък говорител, и беше ужасно зле... Иначе в блока до сега проблеми за китарата не са ми правили никога Редактирано Април 5, 2015 от Rezachka Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Април 5, 2015 Share Отговорено Април 5, 2015 Това с атенюатора и кабинета с 12ките е меко казано безсмислица. Говорителите за да засвирят добре все трябва да пораздвижат въздуха,иначе голяма файда нямаш че си позагрял лампите .15 ватов транзисторен усилвател няма много общо с 15 ватов лампов. и така като изглежда , че няма да излизаш на сцена , нито пък имаш репетиционна/ студио - явно това ти трябва.С останалите 2-3 хиляди , може да почерпиш целия форум 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fashion Отговорено Април 5, 2015 Share Отговорено Април 5, 2015 (Редактирано) Предложенията на колегите са много добри, но аз ще предложа нещо различно и доста добро за парите си. Hughes&Kettner Tuemeister 36 Head. Може да се намери в София, както и да се пробва с различни кабинети. Не е апаратурата, която е най-популярна в метъл средите, но има ясно дефиниран звук, който се вписва страхотно в цялостното звучене на група. С подходящ за целите 212 кабинет, може да бъде конкурент да доста по-скъпите си събратя. Мощността е достатъчна за всякакъв вид мероприятия. Оставава да ви допадне като звук. Редактирано Април 5, 2015 от Fashion Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Claypool Отговорено Април 5, 2015 Share Отговорено Април 5, 2015 Мен, ако питаш, това е напълно достатъчно: http://www.thomann.de/gb/blackstar_ht_1r_combo.htm Има и метъл вариант, но коментарите не са много добри: http://www.thomann.de/gb/blackstar_ht_metal_1r_combo.htm Аз съм с това + атенюатор и съм безкрайно доволен: http://www.thomann.de/gb/blackstar_ht_5cr_combo.htm На практика, цената на моя усилвател + атенюатора, достига цената на това: http://www.thomann.de/gb/marshall_sl_5.htm, което работи и на 1 W. Овърдрайвът на моя усилвател е добър, но за да си начеша крастата, ще си взема един дисторшън - един между тези 2: http://www.thomann.de/gb/boss_da_2_adaptive_distortion.htm http://www.thomann.de/gb/boss_ds_1x_distortion.htm За свирня вкъщи, цитираният от теб бюджет е прекомерен. За 1 200 - 1 500 лв може да свършиш чудеса, включително и дисторшън да добавиш, щом ще е модерен метъл. По-добре, с разликата в сумата, си подари хубава китара. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Април 5, 2015 Share Отговорено Април 5, 2015 (Редактирано) Наскоро с Perseus от форума тествахме 20-ватовият вариант на комбото Peavey Valve King II: http://peavey.com/products/index.cfm/item/0/118341/ValveKingCombo20 Въпреки, че може, да се твърди, че е с домашно-репетиционна насоченост и може би малко отстъпва или поне има някакви разлики от звука на споменатите в началото на темата лампови класики, усилвателят свири нелошо и има доста възможности, някои от които: -Вариант за свирене на мощност 1, 5 или 20 вата (лампи 2 x EL84). -На драйв канала има BOOST и GAIN превключватели, което дава 4 различни комбинации от овердрайв звук, като двете най-крайни от тях (двата ключа включени или двата изключени) звучат като два различни предусилвателя. И двата ключа могат да се управляват от footswitch. -Нещо като Damping Factor управление, което променя звученето на усилвателя. -Send-Return (ефект лууп) -Има си и реверб -Тонкоректор на всеки от каналите -С два двойни футсуича може да се управлява всичко важно (избор на канал, Bright, Drive, мисля, че и FX loop on/off). -Разни други екстри, като изход с кабинет симулация, възможност за директен запис в USB... Не знам как са конкурентните усилватели, но този определено има добра гама от възможности за цената си. Затова най-малкото, го пробвай. Редактирано Април 5, 2015 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gregg Отговорено Април 5, 2015 Share Отговорено Април 5, 2015 (Редактирано) Няма проблеми да се ползва мощен амп в блок, въпреки, че както се спомена дори 1 Ват през голям кабинет вдига достатъчно шум, за да ви гледат после съседите по особен начин... Решението е да се ползва външен пасивен атенюатор или да се вгради в ампа електронен такъв тип power scaling (с манипулиране на високото напрежение), или да се вземе амп с вграден такъв. Мислете си примерно за Marshall AFD100/YJM100, както и други с по-прости подобни устройства. По този начин ще можете да си ползвате ампа във всякакви условия. Редактирано Април 5, 2015 от Gregg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rezachka Отговорено Април 5, 2015 Автор Share Отговорено Април 5, 2015 Радвам се че получавам интересни предложения и мнения. Искам да споменя че блока е стар, социалистически, и тухлен. Aко трябва ще търся кори за яйца (в кръга на шегата) 100% съм убеден че искам 12 инча говорители. Един кабинет 2х12 мисля, че ще ми е идеален. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Април 5, 2015 Share Отговорено Април 5, 2015 Ако ти се трошат пари, EVH 5150 III 50W (2000лв) с 2x12 Mesa Recto кабинет (1600лв). Или с неговия си EVH 2x12 кабинет (900лв). От евтините опции за модерен метъл май това е най-на сметка. Engl предполагам също няма да те разочароват, но не им различавам моделите, в MusicDivision София можеш да отидеш и да ги пробваш. MesaBoogie Dual Rectifier - бих си взел ако спечеля от тотото, няма друг такъв звук, какво от това че трябва да се boost-не малко с tube screamer. . . но за Европа (поне от моята гледна точка на беден българин) цените са безумие, 5000лв амп и 2000лв за кабинета- не мерси. А за вкъщи ако си изобретателен можеш да се оправиш и с по-малко пари и пак да имаш супер звук. Аз с доста проба и грешка си събрах мега-здрав портативен риг: Peavey Rockmaster преамп (500лв), MV3 от базара, модвано от Никифена с вход директно в крайно стъпало (2xEL84 лампи) (200лв) и саморъчно правен 1х12 каб със Celestion Classic Lead 80 (150лв). Ултрамасивен гейн за метъл дори на много ниски нива - не знам дали има купешки амп който да го надвие за домашно свирене на метъл. . . . (EVH 5150 не успя...) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts