nikz Отговорено Август 3, 2010 Отговорено Август 3, 2010 кажете как да го инсталирам тоя 5.5 ъпдеит на кубасе??? аз го инсталирам и като пусна програмата ми иска някакъв LeC това е някакъв лиценз?? как да го оправя това???? а и още имам контакт 4 но когато го пусна и тръгна да зареждам някои sample и ми пише 4е фаиловете немогат да бъдат намерени.мерси Цитирай
abstract iv Отговорено Август 5, 2010 Отговорено Август 5, 2010 (Редактирано) кажете как да го инсталирам тоя 5.5 ъпдеит на кубасе??? аз го инсталирам и като пусна програмата ми иска някакъв LeC това е някакъв лиценз?? как да го оправя това???? а и още имам контакт 4 но когато го пусна и тръгна да зареждам някои sample и ми пише 4е фаиловете немогат да бъдат намерени.мерси Иска ти хардуерен донгъл, това се оправя като си купиш програмата! Ако не ти се плаща чакаш някой да го кракне ! Между другото: Steinberg пуснаха 5.5.1 update-hotfix, с който са поправени някои крешки в 5.5.0 ! Линк към двата ъпдейта: http://www.steinberg.net/index.php?id=1782&L=1 Поздрави! Редактирано Август 5, 2010 от abstract iv Цитирай
sukisam1 Отговорено Август 11, 2010 Отговорено Август 11, 2010 Здравейте имам нуендо 3 в момента и ме интересува дали може да се мапне клавиатурата на компа с keybord от VST instruments,aко някой може да ми каже моля отговорете скоро Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 12, 2010 Отговорено Август 12, 2010 Има плъгини, които го правят това нещо. Ма що не търсим? За 4 сек. намерих тия: http://www.dontcrack.com/freeware/download...oftware/Trollo/ http://www.bome.com/products/mousekeyboard http://www.vanilin.org/software/midikb.html Цитирай
mariothecall Отговорено Август 23, 2010 Отговорено Август 23, 2010 Имам миди на M-Audio и когато свиря с него по някое време някои тон забива и звучи все едно е с педал. Какви може да са проблемите ? Цитирай
mariothecall Отговорено Септември 22, 2010 Отговорено Септември 22, 2010 когато пусна Haliona и свиря с пианото с педал след време ми остава някой тон,все едно съм натиснал педала и не го пускам. Блокира много интересно Цитирай
baiivo Отговорено Октомври 4, 2010 Отговорено Октомври 4, 2010 Преди време бях пуснал една тема за това, но виждам, че е изтрита. Бих желал да знам как да експортна в аудио формат инструментите от роланда, които използвам. Какви настройки трябва да направя? Слагам аудио кабели от роланда към звуковата карта, обаче като експортна в уейв файла няма нищо. Цитирай
bo_yan Отговорено Октомври 5, 2010 Отговорено Октомври 5, 2010 Трак по трак ги записваш в реално време- от миди на аудио тракове в Кюбейза. И току-виж- станало. Цитирай
master_gamgee Отговорено Октомври 14, 2010 Отговорено Октомври 14, 2010 Сблъсках се с един доста особен проблем: Преди няколко години работих по един сериозен проект (повечко писти, ефекти, VSTi и т.н.). Работих го в Cubase SX2. Понеже толкова разбирах тогава, си мислех че ME Compressor на Steinberg е върха на сладоледа, съответно го ползвах доста. Всички файлове по проекта бяха запазени и всичко си се отваряше без проблеми. Наскоро обаче се наложи да отворя един от проект файловете, за да извадя нещо и се сблъсках със следния проблем - всички ME Compressor-и се зареждат с ресетнати настройки, а нивата на всички честотни ленти са намалени докрай. Разбира се аз ще ги подменя с други компресори, но проблема е че трябва да знам горе долу какво съм направил в оригиналните компресори (няма как да помня), варианта за пресмесване не е опция, а и по ред причини се иска максимално доближава до оригинала. Отначало пробвах да отворя проекта с Nuendo (тъй като в момента работя основно с него), но след като се сблъсках с проблема, инсталирах пак Cubase-а който бях ползвал, както и същите плъгини...пак същата работа. След като ползвам абсолютно същия софт и същата операционна система (XP), единственото обяснение което ми идва в главата (но може и да греша) е разликата в компютърната система. Оригиналния проект го бях работил на една стара машина - точни данни не мога да дам, но процесора беше Pentum 4, 3GHz, но от старите, не от после излезлите двупроцесорни, двуядрени и т.н. (сори ако не обяснявам добре, не разбирам много от този аспект на хардуера). Дъното (Аsus) на тази щайга поддържаше hyperthread, което повишавало скоростта и производителността на процесора. След време това дъно изгоря (с любезното съдействие на ЕОН България ). В момента съм с нова система, Intel Pentium Dual CPU, 2,2 GHz, повечко РАМ и т.н. Ще съм благодарен за някакви съвети. Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно? Цитирай
bo_yan Отговорено Октомври 15, 2010 Отговорено Октомври 15, 2010 Е то е ясно, че ще са reset-нати. Друг комп, нова инсталация.... Само на стария ти комп, дето вече го нямаш, щяха да ти излязат настройките. Да си ги беше запаметявал като презети- щеше да ти е лесно сега. Цитирай
master_gamgee Отговорено Октомври 15, 2010 Отговорено Октомври 15, 2010 хм...няма логика, с другите използвани плъгини (вкл. някои на steinberg) нямам ядове въпреки смяната на хардуера или части от него - след като проекта е записан заедно с всички ефекти, автоматизации и т.н. и се отваря и на различни компютри излиза че бъга е само във въпросния плъгин (или просто не е бъг, а така си е проектиран...да се скапва на друга система) ...а то иначе какъв е смисъла от проджект файл, като ще трябва наново да зареждам настройки на всички плъгини и да ръчкам... p.s. само че я има тази подробност че за всеки случай си запазих пресетите на всеки използван ефект...и това не ми помогна - пак се ресетва (иначе плъгина си работи нормално, когато го ръчкам, освен това ползвам абсолютно същия инсталационен файл...) Цитирай
RaverWild Отговорено Октомври 27, 2010 Отговорено Октомври 27, 2010 Привет, Проблема е следния: В момента в комплекта на ММ6 върви Cubase AI5. Инсталирал съм го, плюс последни драйвери за синтито. Работи си. Бях се шашнал че като записах един миди трак в Кюбейза и му казах плей директно към ММ6 и перкусиите зазвучаха с гадни звуци. После усетих че е дженерал миди. После разбрах че само перкусиите са така и то защото трябвало да имам мапинг файл за тях в Кюбейза. Дирих с гугъл и видях че не съм единствения с този проблем. Писах на съпорта на Ямаха в събота, съответно още нямам отговор. Преди да отговорите, моля имайте предвид, че не съм музикант (никога не съм и учил за това) и съм абсолютно нов в свиренето и тия неща, както и Кюбейз. Имам дългогодишен опит с композиране с трекър-тип програми, но както знаем това е аматьорски тип софтуеър. Та въпроса - доколкото мислих има 2 алтернативи за решение, проблема е че незнам тоя мапинг файл как се ползва от Кюбейза: 1. Предположение - мапинг файла съдържа мапнати всички комплекти барабани от синтезатора, сътветно един път създаден си го ползвам без промени оттам насетне и някак с менюта си избирам в секуенсъра какво ще свири. Съответно има вероятност тия от Ямаха да имат готов такъв файл и да не е проблем да ми го дадат. Сега се опитвам да диря с гугъл що е то и как се ползва мапинг файла, но още не съм стигнал до ясен отговор. 2. Предположение - мапинг файла съдържа мапинг на перкусиите отнасящи се САМО за текущата песен, следователно за всяка нова песен (проект) трябва да си създам аз (няма да има кой друг в този случай) мапинг файл. В момента съм бая зает, че чета едни книжлета за начинаещи на тема миди, уроци по пиано и барабани и честно опитвам да ровя и за Кюбейз но ми идва в повече а за момента идеята ми с него е просто да го подкарам да работи както трябва. Пробвах да го вържа директно с УСБ кабел към лаптопа, както и с аудио интерфейс и всичко работи, без перкусиите, а да му се не види това си е култово важно. Ако някой има опит с Кюбейз и мапване на перкусии ще съм благодарен да помогне. Мерси Цитирай
bo_yan Отговорено Октомври 27, 2010 Отговорено Октомври 27, 2010 (Редактирано) 1.Потърси си текст файла за ММ6.txt в Гугъл, по форуми на Щайнберг, Ямаха, т.н. 2.Копи-пейст този файл в следните две директории- C:\Documents and Settings\user\Application Data\Steinberg\CubaseXXX\Scripts\Patchnames\inactive\yamaha C:\Program Files\Steinberg\CubaseXXX\Scripts\patchnames\inactive\yamaha (с XXX съм отбелязал версията на Кюбейз, подобни трябва да са и при теб фолдерите) 3.В Кюбейза от Midi device manager-> Install device-> намираш MM6 Ще ти излязат всички банки, перкусии, т.н. Това е. ПС- това е начин за контрол миди - миди между хост прогр и синта. Редактирано Октомври 27, 2010 от bmmusic Цитирай
embargo Отговорено Ноември 5, 2010 Отговорено Ноември 5, 2010 Здравейте, за първи път поствам тук, искам да попитам нещо и надявам се да ми помогнете. Инстлирал съм си CUBASE 5 но не мога да открия BEATMAPPER в него! Има ли такова животно в CUBASE и ако има каде да го търся. Цитирай
GMUNKZ Отговорено Ноември 15, 2010 Отговорено Ноември 15, 2010 Здравейте , Искам да попитам мога ли , когато съм сожил ефекти на мастър ефектс , да излюча даден канал и да остане без ефекти ? И искам също да попитам , как мога да сложа ефект , на парче (част) , от готова миди наредена песен ? Това не трябва ли да стане от range selection , да селектирам парчето (частта), което искам да му сложа ефект , от лентата с инструменти да маркирам audio , plug-ins .. но когато кликна там , ефектите ми ги дава празни , и само папките в които са Да не би да трябва да му направя някаква настройка от preferences .. или от някъде другаде? Предварително благодаря на който ми помогне ! Цитирай
Recommended Posts