Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Изключи ли (UAC) на Vista-та. User account control - off

Аз съм с ultimate Виста и всичко върви на пушка и товаря яко с много тракове, ефекти и няма никакъв проблем.

Отговорено

Тръгва самата програма но когато инсталирам guitar rig 3 и неиска да стартира Cubase и не и приема plugin фаила на guitar rig.Защо става така незнам.

Отговорено

:punk_guitar: Само по'у'ечка с обсъждането на кракове, да не стане греда.

По един Reaper (www.reaper.fm -50$ на калпак, aко не те е срам може да се ползва и вечно) и ровенето по сайтовете за the next best snare sample спира.

Отговорено

Аз не знам тука хората които обсъждат последния Cubase по какъв начин вече са си изградили мнение за него като последния Cubase е Cubase 5 и излезе официално точно тоя месец (Февруари'2009!) към средата и той си има най-генерален съпорт за Vista 64bit!!!!!!! Относно стабилитета на предишната версия 4 аз ето това мога да кажа от моя собствен опит с купено копие: ако се инсталира версия 4.0 направо от самото dvd се започват крашове и забивки на всеки 3-ти клик с мишката - това си е една бета версия, за онова време (разбирай 2006-та година щото тая версия е от тогава!) това беше съвсем генерално нов Cubase не просто като версия а с генерално пренаписан целия код на програмата, нов аудио енджин (eнджина на Nuendo!) и преправен интерфейс, с нова версия формат за плъгини и други разни новосъздадени технологии като Control Room и Sound Frame вътре, и при такова количество новости програмата имаше и съответно такова количество бъгове! Всичко това в последствие започнаха да го оправят и поправят в продължение на две (2!) години и някъде 6/7 официални ъпдейта, които освен поправки съдържат и (отново!!!) голямо количество добавки (един от последните ъпдейти е с големина от около 1.8 гигабайта!), в това число и неща като преправян интерфейс на аудио едитора, премахването на Sound Frame и заместването му с VST Sound технологията, подобряване на опциите за раутинг и прочие! Освен всичко това и последният Cubase 4 ъпдейт (ферсия 4.5.2) е вече тотално стабилен и поне при мен на мойта система не показва никакви бъгове досега от както съм го сложил! За новият Cubase 5 относно стабилитет чета досега само позитивни отзиви, вероятно поради факта че този път няма такъв огромен скок в разликите между версиите както беше между SX3 и 4 версиите! Това не са изобщо минимални разлики между версиите (дори между различните варианти на версия 4 само!) така че е от доста съществено значение да се уточнява за кой "последен" Cubase се говори тука когато се говори защото това би предполагало и съвсем различни като колицество и качество проблеми (а пък да не говориме и ако се ползват различни оперативни системи и хардуерни-параметри, от тука само идват и допълнителни 10ки, да не казвам 100ци проблеми!!!!!!) За краквани последни версии на Cubase не знам нищо не съм се занимавал с такива от години....!

Отговорено (Редактирано)

селектираш миди трака, (естествено след като си го импортнал) и с десен бутон функцията MIDI>Disolve part

Кюбеййс или нуендо - все едно е, нуендото има повече функции, които обикновено не се ползват на домашния компютър. Важното е какъв VSTi инструмент ще сложиш за просвирване на миди файла, препоръчвам да е GM съвместим, VSC (саунд канвас) звучи прилично... а ако искаш нещо по-сериозно - Hypersonic

Редактирано от VSTi
Отговорено
e... да се ъпна ли за окоро 200 евро, или?

...АМИ ...тюна на вариаудио работи много добре ...и експорта на траковете най-после е организиран....ако това не ти е важно из4акай 5.1 :-)...и тогава....

• 2 weeks later...
Отговорено

Имам следният проблем в скор секцията на кюбейз.Искам да нотирам една партия на пиано, но две половини ноти ми се изписват всяка от тях като залиговани 4 осмини ,което е безмислено.Има ли някаква функция с която да ги изчистя и да не се зиписват като 4 осмини с лигатури помежду им а като прости половини.Благодаря ви предварително.

• 3 weeks later...
Отговорено

До сега бях с cakewalk и нямаше проблеми.Сложих Кюбейс но като пусна мидито,няма звук.Отворих дивайс менажера и сложих на изхода Roland VSC,както си беше в Cakewalk,но не знам какви други настройки да дам .Бихте ли помогнали?