Jump to content
Българският форум за музиканти

VMB Optocomp


irrealizable

Recommended Posts

Здравейте!

 

Някой ползвал ли го е? Какво ви е мнението, ако сте, и как бихте го сравнили с наложените марки на пазара?

 

vmb_optocomp_4.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Типичен двуврътков оптичен компресор, добре направен за парите си, освен че лесно му се драска боята. Китаристът, с който свиря ползва такъв, звучи като всичките си събратя, използващи подобна схема, т.е. добре.

 

Компресорите са малко terra incognita за повечето хора, така че трябва да знаеш какво търсиш и какво искаш да постигнеш снего.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че е по схемата на DynaComp.Имам драйв ефекти на VMB и съм доста доволен.Имат силен output, true bypass и са custom made.Компресора не съм го имал,но съдейки по другите които съм имал, си струват.Само боята много лесно се драска.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изработката е на Владо Балев. Да боята по-лесно се драска, но с компонентите си той не прави компромис. Има си свой характерен стил. Повечето му ефекти си заслужават парите и са добре изработени. Не зная този дали ще допадне на автора на темата. Следва да се пробва и слуша! Само с ревюта и въпроси в нет-а не е достатъчно. Успех! 

Редактирано от panhead
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за ефектите, но съм отварял два негови ампа и вътре всичко е мега ефтинджос. Изработката беше на добро ниво, обаче "с компонентите си той не прави компромис" абсолютно не важи за усилвателите. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за ефектите, но съм отварял два негови ампа и вътре всичко е мега ефтинджос. Изработката беше на добро ниво, обаче "с компонентите си той не прави компромис" абсолютно не важи за усилвателите..

 

Можеш ли да бъдеш по-детайлен в това мнение. В смисъл, кое според теб не беше "скъпо". Трансформатори, кондензатори, лампи?

Какви бяха? А според теб, какви трябва да бъдат?

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам едно комбо VMB.
Не разбирам от трансформатори , кондензатори и т.н.  но това кубенце  работи безотказно при положение, че съм го разнасял къде ли не и   не бих казал че съм го пазил особено.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя форум на мега зле отиде бе,тва било евтино,значи не става,

айде на бас ,че има усилватели Лариос на по над 20г транзисторни,изяли толко бой и мъкнене и продължават да нямат проблем,навремето Л55 със селешън говорител комбо колко сме свирили с такива  - да подсказвам ли на кой са разработка..

А тия дето са с големите кинти и с готовите чести отвън дали могат сами да си навиват трафовете на лампови усилватели и да питат различни китаристи,минали по някакъв повод през работилницата му - Това как ти звучи,сега го разработвам?

 

Деа и българската му работа- ще се намери някой да прави нещо в конкуренция с марките и на третия пост ще се намери кой да го оплюе...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм опитвал да свиря като нямаше нищо, с преправяни Орфей талпи, с правен дистър опакован с целофан за нещо като екран, радио за вместо амп и т.н. и т.н. Но вече отдавна не сме 1988 г.

 

 

 

@Евтим

 

Никой не е казал, че не свирят ОК или че се чупят лесно. Някой да е? Посочете кой и къде. :)

 

Може и аз да не съм разбрал добре израза за частите и компромисите, но за мен резистори от 1 стотинка и кондензери от 2 стотинки не пасват на такова изказване. Цокли, които не пожелавам на никой, трагично криви жакове, измислени потове. Говорителите са нещо колкото да се чува. Лампите бяха руски нонейм, трафовете вероятно са правени в БГ (което не значи, че са лоши).

 

Амповете свирят. И както казах - изработката е на добро ниво! Но получаваш каквото си платил. За 300 лева няма как да е компромис-фрий. :)

 

 

 

Ефектите разбира се може да са много по-добри. Който има инфо да сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, разбира се, че няма да ползва компоненти, като усилвател са $3000.

Но въпросът ми беше друг - какви са компонентите.

Резисторите може да струват по 2 стотинки и пак да не са лоши (примерно RW6MF).

Кондензаторите също може да са качествени и некачествени, подходящи или неподходящи за дадено приложение, и това не винаги е свързано с прекомерно раздуване на цената.

 

Затова те попитах, за резистори (въглеродни, метал-филм, мощност..), кондензатори (керамика, полиестер, марка) и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм си ги записвал, сори. Отклонихме се доста от темата. Който има инфо за ефектите - нека пише конкретно за тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Владо ги боядисва със спрей, затова покритието не е много трайно. Но "Боя кола не кара", както казват автоспециалистите. Ефектите си вършат работата. Разработват се още няколко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.