dzwer Отговорено Октомври 30, 2014 Отговорено Октомври 30, 2014 (V2*1,4142) - (2*Ud) - Uripple = (12*1,4142) - (2*0,7) - 0,5(примерно) = 14,8 волта. Ако трафа "кляка" 1-2 волта при номинално натоварване, то в най-лошия случай си на 12 волта филтрирано напрежение, ако в мрежата е фиксирано. Като сложиш и -10% в контакта(мисля толкова беше по стандарт) и заместиш по-горе, то в наистина най-лошия случай се получава около 11 волта. Или 3 волта минимално в/у стабилизатора, които са му предостатъчни за нормална работа. Само не знам как ще ги извади стабилизирани 12-13 волта, според сметките в първия пост 1 Цитирай
hand_of_doom Отговорено Октомври 30, 2014 Отговорено Октомври 30, 2014 Отделно не мога да си представя каква е идеята да се слага кондензатор паралелно на всеки диод от греца (някакъв своеобразен snubber). Не съм сигурен при тия честоти дали има повече полза от това, или преходните процеси ще ти влошат работата на схемата. В общия случай говорим за някакви смешни трафчета, а и никъде не съм видял използване на индуктивен филтър в схемата, за да те е страх от пренапрежения примерно. Да не говорим, че при тия малки мощности е смешно да засягаме теми като меки комутации Цитирай
lyu_records Отговорено Октомври 30, 2014 Автор Отговорено Октомври 30, 2014 @dzwer абсолютно правилно! Идеята на кондензаторите е свързана с кросмодулация, а за камиони мощността е даже в повечко! Това което е на схемата е далеч по-добро от повечето стокови захранвания предлагани за тази цел! Цитирай
lyu_records Отговорено Октомври 30, 2014 Автор Отговорено Октомври 30, 2014 П. П. А и в случая максималния ток на изхода може да е около 16 волта на празен ход! Цитирай
lyu_records Отговорено Октомври 30, 2014 Автор Отговорено Октомври 30, 2014 Update Нямам наличен резистор 1,2k за това и още не са завършени платките но ето до къде я докарах. Мен не ме е срам та и от тука я показвам Това е потенциометъра, който ползвам (10 оборота 1k) Ето ги 16-те волта, може и на 17 да се качи но е друг въпроса че е неприложимо но на 12 ще е екстра! .00 много радва Цитирай
shtur4o Отговорено Октомври 31, 2014 Отговорено Октомври 31, 2014 (Редактирано) П. П. А и в случая максималния ток на изхода може да е около 16 волта на празен ход! Lyu, бъди малко по-прецизен в постовете си, моля те. Редактирано Октомври 31, 2014 от shtur4o 4 Цитирай
lyu_records Отговорено Октомври 31, 2014 Автор Отговорено Октомври 31, 2014 Че по-прецизно от това на къде Цитирай
lyu_records Отговорено Ноември 15, 2014 Автор Отговорено Ноември 15, 2014 Update Вътрешно шаси с навити резби , като идеята е кутията да е прорязана както отгоре така и отдолу за по-добра циркулация на въздух. Всичко е с дебелина 2мм включително и радиаторите тип направи си сам. Цитирай
exlucifer Отговорено Ноември 18, 2014 Отговорено Ноември 18, 2014 Навярно ще ви прозвучи екзотично или нестандартно но аз захранвам процесор+3 ефекта посредством един единствен миниатюрен акумулатор 12v/1,3 Ah.За понижаване на напрежението до 9 волта ползвам стабилизатор 7809 с прилежащите кондензатори.При обща консумация от около 300мА едно зареждане е достатъчно за около 3 часа свирене.Купих си и автоматично мини зарядно за акумулатора.Всичко общо не надвишава 500 гр.(акумулатор+зарядно).Така реших проблема с шумовете свързани със захранването.Не е скъпо не е сложно пък е доста ефективно. 2 Цитирай
lyu_records Отговорено Ноември 19, 2014 Автор Отговорено Ноември 19, 2014 То и това на схемата не е скъпо и сложно и пак решава проблема със шумовете без да е на батерии! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 20, 2014 Отговорено Ноември 20, 2014 Никое захранване не решава проблема със шумовете. Последните обикновено се генерират от самата апаратура. Захранването решава предимно проблема с мрежовия брум, и евентуално с граунд лууповете. 1 Цитирай
exlucifer Отговорено Ноември 20, 2014 Отговорено Ноември 20, 2014 Всъщност все някъде би трябвало да има захранвания,които решават проблема с шумовете щом има професионален звукозапис например.Б орбата с шумовете е непрекъснат приоритет на фирмите производители на музикално и звукозаписно оборудване.Ние не може да се примирим с шумовете нито може да ги натрапваме на нашите евентуални слушатели като неделима част от правенето на музика.Това което може да направим е да сведем шумовете до онзи минимум който няма да ни накара да се срамуваме от това което правим и от това с каквото го правим.А хората под сцената дори не бива да усетят какво на нас ни струва тази борба. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 20, 2014 Отговорено Ноември 20, 2014 Не знам дали може да се каже по-точно, отколкото Евтим го е направил, но ще опитам да обясня какво се има предвид: Шум и брум са различни "дефекти" и от смотано захранване се проявява втория тип. Шумовете не се влияят от гадно захранване/читаво захранване/батерии. Цитирай
lyu_records Отговорено Ноември 20, 2014 Автор Отговорено Ноември 20, 2014 Пак се почва с безмисленото писане! Ще направя конспект за да не се стигне 4 страници шумове Има качествени и некачествени захранвания, това горе на схемата влиза в графа качествени и даже е далеч по-добре от някои стокови такива, както съм писал по-горе. Некачествените захранвания може да вкарат допълнително шум във вашата апаратура, а шума е нещо комплексно, което тръгва от лоши адаптери, кабели и т. н. Какво се разбира от качествено захранване за ефекти: - Безопасност - да има бушони на вторична и първична намотка и защита от обратна връзка на изхода. - Филтриране и стабилизиране - Да има филтриране по мрежата 220V и да е стабилизиран изхода. Какво се разбира от малко "по-про" захранване за ефекти: - Да има няколко независими изхода за решаването на "граундлуп проблеми" - Да разполага с повечко mА. за храненето на повечко ефекти. - Да има копче за обръщане на поляритета. - Да може да се регулират волтовете на изхода (може да ви се струва глупаво но ефектите свирят различно при подаването на различен волтаж от този написан на кутийката им) Малко се забавих но чакам волтметрите а без тях няма как да направя кутията! Цитирай
synchu Отговорено Ноември 20, 2014 Отговорено Ноември 20, 2014 /off Това "стокови" някаква нова дума за фабрични ли е? 2 Цитирай
Recommended Posts