Fallenblood Отговорено Февруари 28, 2010 Share Отговорено Февруари 28, 2010 няма ли кой да го преведе на български Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kalata23 Отговорено Март 7, 2010 Share Отговорено Март 7, 2010 Аз все си мисля, че инструмент + усилвател е много по-добре от инструмент + комп. Но иначе, като за звукова карта като моята, това върши доста добра работа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
solo5 Отговорено Март 8, 2010 Share Отговорено Март 8, 2010 Не ти пречи да направиш следната комбинация: инструмент -> звукова карта -> усилвател -> ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kalata23 Отговорено Март 8, 2010 Share Отговорено Март 8, 2010 Излиза по-скъпо, на цената на 1 звукова карта мога да си купя кубе Вярно, със звуковата карта няма да ми трябва дисторжън и др ефекти и мога да я ползвам за запис, но....... Пък и кубето можеш да го мъкнеш навсякъде, докато компа...... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
solo5 Отговорено Март 8, 2010 Share Отговорено Март 8, 2010 е той компа е по-лек Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedomito Отговорено Март 8, 2010 Share Отговорено Март 8, 2010 Днес свалих - ASIO4ALL December 2009: Version 2.10 Beta 1 . Ползвам Прозорец ХР и Tracktion 3 като хост за ВСТ. Към момента латенсията е 3.1 милисекунди и държи . Вива АСИО !!!! Саундкартата ми е Sound Blaster Audigy , която купих преди две години за 70лв. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedomito Отговорено Март 9, 2010 Share Отговорено Март 9, 2010 Вчера се зарадвах много на тези 3.1 мили , но днес не ми дава по-малко от 8.9 мили ...странна работа ...Въпреки това си джитка . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Март 9, 2010 Share Отговорено Март 9, 2010 ASIO4ALL не е нещо ново, към момента и аз го ползвам (с 2.8 съм), но това не може да замени качествените аудио интерфейси. Ако ви е само до латенцията, до някъде ще ви спаси, но разликите в честотнaта характеристика и сигнално-шумовото отношение между една обикновена евтина карта и полупрофесионална е голяма. Като изключим възможността за по-висока битова резолюция и честота на семплиране, дори при стандартната 16 бита има разлика - теоретичното (идеално) SNR излиза 20log 216 = 96 dB. На практика е по-ниско, а с картички тип AC97 е много по-ниско. По отношение на честотната характеристика... Рипвал съм от ленти няколко стари, но качествени записа с AC97 - буквално изрязва басите. Така че ASIO4ALL е само едно временно и приемливо разрешение на проблема с латенцията, докато се появят пари в джоба, но нищо повече. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Март 9, 2010 Share Отговорено Март 9, 2010 (Редактирано) Опитите да се изкара професионален резултат с най-евтиния възможен хардуер продължават, също както и опитите да се тунинговат москвичите като Ферари.. похвално. Аз обаче на цифрички, изписани на дисплея, не вярвам. Нито съм сигурен, че латенцията ще е малка с всички вградени карти, нито създаделят на Асио4Алл дава гаранция за това. Затова, нека оставим фантастиката в книгите. Честито на печелившите, но не хвалете, преди да сте пробвали поне на 10 различни компа. Сега очаквам и магически софтуер, който без загуба на качество да маха шума и артефактите от звука на входовете на евтините звукови карти, в реално време. Редактирано Март 9, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kalata23 Отговорено Март 10, 2010 Share Отговорено Март 10, 2010 Да и аз така Бих си го закупил дори! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Март 10, 2010 Share Отговорено Март 10, 2010 ^^ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noflip Отговорено Март 11, 2010 Share Отговорено Март 11, 2010 аз съм с creative soundblaster live! серията (по-ниска е от audigy) и asio4all не ми върши никаква работа. за сметка на това има едни драйверчера за emu10k1 и emu10k2 базирани карти с които стигам до 2.5 мс латенция. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Todorova1 Отговорено Март 13, 2010 Share Отговорено Март 13, 2010 аз съм с creative soundblaster live! серията (по-ниска е от audigy) и asio4all не ми върши никаква работа. за сметка на това има едни драйверчера за emu10k1 и emu10k2 базирани карти с които стигам до 2.5 мс латенция. Можеш ли да ми дадеш линк да си ги сложа, имам същата звукова карта и просто с ASIO-то е убийство да се работи... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Март 13, 2010 Share Отговорено Март 13, 2010 Става дума за KX Driver. Той е драйвер за креатив платки. 2.5мС, както вече споменах, е твърде оптимистично и малко вероятно(дори когато пише така), но с бърза конфигурация, може да се свири в реално време, примерно. Имайте предвид, че тези драйвери не са от най-простите и ще се наложи внимателно да прочетете help-а към тях, преди да ги конфигурирате. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
arebegai Отговорено Март 13, 2010 Share Отговорено Март 13, 2010 С това Asio4All латенцията ми е (мерил съм на ухо) приблизиелно 1/16 от секундата,което си е много.Свеждам я до поносими нива,като ползвам някакъв много лек VST host,където слагам само кабинет симулация (без амп и без ефекти),плюс някакъв импулс.Ползвам драйв педал (Tube king) като преамп. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts