Jump to content
Българският форум за музиканти

kalata23

Members
  • Мнения

    130
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от kalata23

  1. Аз имам Squier Bullet stratocaster, Не знам дали е от китарата (точно моята), защото съм я взел от един приятел, беше в мн добро състояние, но хич не ми харесва да ви кажа, мисля, че е просто 1 идея по-добра от Стаг. Моята ми закача на Ре (2-ра струна). Отделно екранизацията й я няма никаква. Изобщо моето предложение е съберете повече пари и си вземете някакъв Корт за 400 кинта или просто някаква китара среден клас, но поне да е от дърво, не от талашит, като скуайърите.
  2. Това ми е ясно, както и, че в стара загора. Определени компоненти в различните магазини струват различно. Примерно едно листче резистори струват приблизително 5-10 стотинки в един магазин а в друг ЕДИН РЕЗИСТОР струва 5 стотинки.....
  3. Да, ама самия говорител излиза много повече от стъпалото, което ще ползвам. Иначе за някой по-сериозен проект бих си купил, но за нещо, което просто трябва да свири, не си заслужава да се ръся допълнително.
  4. Не съм казвал, че не искам 3. Зависи какъв е усилвателя. Казах, че имам говорител 3 вата на 4 ома. Този говорител не мога да го вържа към усилвател 3 вата. Но имам и 5 ватов на 8 ома. На него вече 3 вата не мисля, че ще са проблем.
  5. Имено, за това гледам да го връзвам към усилвател с 1/2 от мощността написана в/у говорителя. Щото тия 5 вата може да са максимално допустимата мощност. А не искам да го горя. Та както каза, 3 ватов усилвател ми решава проблемите А пари за говорител бих дал при по-сериозен проект, не за усилвател, който струва 3 лева.
  6. Въпросът не е в схемата. Въпросъте, е че не ми се дават пари за говорители. Имам 2 високоговорителя - единият е 3 вата на 4 ома (поне така пише) другият 5 вата на 8 ома (пак според описанието), като ги знам какви са китайски, мога ли да ги вържа към усилватели с повече от половината мощност от написаното в/у тях? Иначе схеми мога да намеря бая за доста по-големи мощности имам и как да ги направя, въпросът е, че един хубав говорител излиза доста.
  7. Да видях, че трябва да сложа 8 ома говорител, а не 4.
  8. Да, но там ставаше дума за LM386 & TA7368P. Вторият интеграл е наистина добро решение, но питам за други схеми. И все пак за LM380 Някакъв коментар? За сега съм си набелязал 3 прости схеми. Едната е с LM380, другата ТDA 7231, третата TDA 7052.
  9. Ако намаля захранването на 9V, ще се подобри ли резултата. Иначе сега съм го вързал към 4 омов говорител, ако го вържа към 8 ще има ли промяна или "нискоомов говорител" включва и 8 омовите.
  10. Здравейте, отдавна търся някакви схеми за усилвател с мощност 1-2 вата, колкото като идем с приятели някъде навън да слушаме музика и да си куфеем. Бихте ли ми препоръчали някаква схема за усилвател с мощност 1-2 вата, който да се захранва с 12 волта. Идеята е да мога да го събера в кутия, която да мъкна навсякъде. ПП: Става дума за обикновен аудио усилвател, не за китарен. ППП: В последно време се спрях на LM380. Имате ли някакво мнение за него?
  11. Мхм........ Няма ли някакъв начин, примерно да изрежа парче алуминий и да го залепя с някаква паста. По-този начин парчето да е като изправен паралепипед.
  12. Въпросът е, как да го долепя до чипа. Чипчето е супер малко, а радиаторът е направен за чип с размери за 4 такива чипа. Освен това покрай чипа стърчат кондензатори. Значи ще трябва да е перка.
  13. Аз захранвам моя с 12 Волтов акумулатор (1,4 Ah). Сложил съм един хиляда микро електролит и един 100 нано плосък за филтриране успоредно на захранването. Въпросът е, как да го охлаждам този интеграл и има още един проблем. Кутията ми е от колонка за PC. така, че по някакъв начин трябва всичко да се намърда вътре, без акумулатора.
  14. Така, вече поне 3-4 схеми съм направил с този интеграл, който ми върши страхотна работа за портативен усилвател, който да НЕ звучи тихо. Обаче с течение на времето, почва да се бъгва - при първия път, започна нещо мн да бръжди. Дори когато е намален на много тихо, пак бръжди. При последния път, този ефект изчезна, но пък за сметка на това когато мине време (явно се понагрее чипа), почва да насича звука, сякаш съм си пуснал музика от компютъра и съм пуснал някаква тежка игра, и компът почва да сече. Просто насича звука. И това е просто при продължително свирене. Въпросът ми е, какво охлаждане мога да му направя на усилвателя? И още нещо. Забелязах, че като му махнах кондензаторът, свързващ 1во и 8-мо краче. Се чуваше по-добре а разликата в силата на звука е почти минимална. Схемата е от даташийта на LM386, над нея пише "Amplifier with Gain = 200".
  15. Смоки амп или както казаха Руби амп, не ти ли върши работа? За дистер можеш да си спретнеш някакъв прост дистер.
  16. Съжалявам за дабъл поста, но този няма общо с предишния. В даташийта виждам, че има един резистор, но не е отблеязана стойността му. Имате ли идеи каква може да е тя ? И още един въпрос. Защо трябва да е такава стойността, какво става ако се сложи по-голяма или по-малка. ЕДИТ: Няма да е зле да се модне схемата - да се сложи волум потенциометър, но каква стойност трябва да сложа и къде да го вържа (то е ясно, че е на изхода на схемата, но тъй, като високоговорителя е свързан към 2-та канала...)
  17. По тази тема, съм чувал, че има китари, на която частта с ключовете е отрязана и китарата седи малко като дъска. Пък струните са някак си захванати за грифа, така че не могат да се разстроят.
  18. Така или иначе имам още един чип LM386N-1 мога да подменя чиповете.
  19. Сега имам един по-голям дерт. Нещо не мога да схвана схемата на чипа ТЕА2025B. В даташийта при бридж схемата пише, че 15 краче е свързано за 1-я край на говорителя а 2 за другия. Според същия даташийт 15 краче е маса а 2 е OUT2 Обаче в стерео схемата в същия шийт. 15 краче е за + на единия говорител а 2 краче на + на второто. Е като 15 краче е маса, как ще бъде + на едното тяло. Нещо не го схващам. Според даташийта 19 краче е OUT1 15- OUT 2. Или имат грешка в схемата и тр да е 19. Или тука има някакви тънкости, дето не съм ги разбрал. Относно смокито, изгорих 2 светодиода, 2 супермаломощни диода преди да сложа някакъв си 2N54 или нещо такова (сега не мога да поглена, че съм го овил в изолир банд, да не от разнасяне наляво надясно, нещо да му счупя крачетата). Но естествено, като пробвах диодите ги връзвах на + за да стане така, че ако изгорят или нещо съм объркал анод/катод да не изгоря схемата. Та при правилно свързване трябваше да не се отпуши диода и да не премине от + на батерията към усилвателя ток. След като издържа няколко опита, чак тогава го сложих на " - "са на батерията. Това с нагряването е още отпреди да му сложа диода. Веднъж нещо се беше откачила някаква жичка и докато беше разглобен го пуснах да го пробвам свири ли, че да не да сглобявам/разглобявам колоната. И нещо какво го барнах бая пареше. като спра колоната за секунди изстива и после като пусна пак грее. Но може да е всичко, може да съм прецакал нещо. Може да е от потенциометъра, който ми правише леки смущения, когато няма входно напрежение, а е пуснато захранването. Мисля тоя път да вържа корпуса на потенциометъра към масата, вместо 3-то краче. EDIT: Разбрах къде бил ключа за палатката. Става дума за два различни чипа. Единият е с 16 крачета другия с 20. И при този с 16 крачетата излизат. Обаче щом говорителя е свързан с Out1 & Out 2 има ли значение Кой от двата изхода ще е на + и кой на - в даташийта не е отбелязан. Ето го и шийта: http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/...ronics/1523.pdf
  20. Утре ще си взема частите за 2025В да го направя. А иначе имам въпрос за смокито. Абре откакто го моднах (сложих му един диод за защита) нещо почна се скапва кат изнасям колонката. Дали е от нагряването на чипа. Прави ми впечатление, като пусна музика (намален входен сигнал и не на макс волум потенциометър на усилвателя), почва да пари чипа. Та от нагряването нещо да се скапва? Има ли някакъв начин за охлаждане и дали не съм поразбутал нещо по платката. Днеска направо ужасно звучеше, едно бръждене на някои честоти. И колкото и да намалям плейъра и колоната си звучи това пръцкане (с извинение, но наистина така звучи).
  21. Най-добре си вземи екраниран кабел.
  22. kalata23

    Guitar Rig

    Вярно е, че съм бос в Линукс, но след инсталацията първите 3 неща, които научих са: sudo make /.configure В папката няма нито make/makeinstall нито файл за конфигуриране има само някакъв jeasusonic който е без никакво разширение, нещо като команда е защото е с еднаква иконка, като иконката на командите в системнтие папки. Пробвах през конзолата да го отворя тоя файл, казва неизвестен файл/команда. Дистрибуцията е Убунту 9.10 Ракарак, Джакрак и сякакви процесори са ужасни Дисторжъните са под всякаква критика. Просто инсталирах всякакви неща и не съм доволен. Дори FX BOX (или както се казваше процесорът) за Уиндоус звучи къде по-добре от изброените по-горе.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.