musicman Отговорено Май 30, 2007 Отговорено Май 30, 2007 Е това ми отряза главата !!! Баси яката програма! Само не разбрах Евтим какво търси в абаут. За Налбантов е ясно Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 3, 2007 Отговорено Юни 3, 2007 Еми Евтим също е разбирач по звук - адаптери, лампи, пре-ампове... Не се изненадвам, че е допринесъл за разработката на програмата. Някой не възприе ли идеята да си менкаме пресети за Ревалвер? Или по-точно скрийншотове на чейна, щото май все още няма версия с работещо сейвване пресети. Цитирай
motorbreath Отговорено Юли 8, 2007 Отговорено Юли 8, 2007 Ами тва за пресетите е яко ама искам да питам значи те са с разширение .ревалвер.Къде да ги сложа че да мога да си ги отворя с програмата.Четох за някаква папка специал ама аз нямам такава въпреки че имам такава категория в самата програма???? Другия ми въпрос е има ли ампове като меса и маршъл и откъде мога да си взема и къде да ги сложа(папка?) Мерси предварително Цитирай
the_gorer Отговорено Юли 8, 2007 Отговорено Юли 8, 2007 Пресетите в Revalver MK II не могат да се съхраняват. Поне не и в "народната" версия. Цитирай
zanev 70 Отговорено Юли 8, 2007 Отговорено Юли 8, 2007 .... да така е , не могат ...... но това е по малкия проблем ... по големия е че , на базата на постоянните проби които правя определено мога да кажа че Ревалвера звучи много по зле в саунд отколкото Амплитюб 2 - колкото и да помпя честоти все така изкуствено и посно ми звучи в сравнение с другия , въпреки че за самостоятелно свирене ми харесва повече щото жуженето не се усеща толкова , в смисъл че звучи по благородно и не така рошаво като Амплитюб 2 .... но явно това рошавото е изчислено и като влезе в саунда си заспива дето се вика ..... правих проби с Гитар Риг2 и се оказа че и той по добре се намества в саунда въпреки че не на нивото на Амплитюб 2 ..... абе ...... що не растеше по дърветата Boss GT-8 например .... хич нямаше да ме притесняват софт процесорите ... Цеко Цитирай
shadow Отговорено Юли 14, 2007 Отговорено Юли 14, 2007 Здравейте!Искам да ви задам един много тъп според мен въпрос. Инсталирах си Revalver MkII и звука е супер! Много яка програма! Та въпроса ми е как да запиша звука който се чува от програмата? Саунд картата ми е Creative Sound Blaster Live!Value и ползвам ASIO драйвери. Съжалявам за тъпия въпрос но от този форум разбрах за програми които симулират звука на усилвателите и т.н. Сигурно има теми в които е обяснено но просто нямам време да търся Който може да помага! Благодаря предварително! Цитирай
simeon4o Отговорено Юли 16, 2007 Отговорено Юли 16, 2007 С тая звукова карта нема да стане в реално време. Може да запишеш с несто друго и после като Plug IN. ПОсле пускаш записа и записваш с квото ти харесва. Зора е 4е треа да смениш опциата за РЕКОРД на SB например на : "What you hear". толко с 2 думи Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 16, 2007 Отговорено Юли 16, 2007 Ако ползваш някой VST хост като Кюбейс да речем (или Сонар, Самплитюд, етц.) ще стане! Иначе ако ползваш стендалоун версията - както вече каза simeon4o. Успех! Цитирай
drgoa.r Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 (Редактирано) тъй като видях, че си с карта на Creative мисля, че мога да ти дам някой и друг съвет. не знам що за ASIO драйвери ползваш, но с kX драйверите е възможно да рутираш звука от един софтуер към друг. а дори се намира и софтуерен аудио "кабел", не помня обаче дали работеше с ASIO. този кабел вероятно ще е по-добрия вариант за теб, защото Live! картите имат един досаден бъг, свързан с номерацията на ASIO каналите и реалните buses. (да ти кажа честно, много е досадно докато намериш зависимостта...а тя не е eднаква при всички карти..., затова ползвай "кабела") ето линк за "кабела", виждам, че работи и с ASIO... Virtual Audio Cable Редактирано Юли 17, 2007 от drgoa.r Цитирай
the_gorer Отговорено Юли 23, 2007 Отговорено Юли 23, 2007 ^ Да ти кажа, откакто хора във форума ме светнаха за импулсите още повече се настървих да ползвам Revalver MK II и дефакто други софтове не ползвам. Един съфорумец беше шернал доста голяма банка с импулси на утвърдени ампове и никога досега не съм свирил с толква истиснки, лампов, сочен и сладък звук от компа си. Дори през кошмарни PC колонки от 7 лева се усеща солидна доза "живина" в звука. Разликата е осезаема. Двете други програми - GuitarRig и AmpliTube разчитат само на амп симулации, а те винаги звучат много по-постно от импулсите. Все пак само се мъчат да наподобяват, а доколкото схванах, импулсите не симулират, а възпроизвеждат записан респонс от звук на истински усилвател. Пробвай, ще останеш много приятно изненадан, както останах аз, а всички знаят, че рядко ми се случва да похваля нещо софтуерно. ПС: Освен всичко останало, с Ревалвера нямам почти никакъв шум. Не знам защо, но с останалите (особено с GuitarRig) имам гадни шумове и вой от картата. Цитирай
vhcs Отговорено Юли 25, 2007 Отговорено Юли 25, 2007 бря .. туй животно ще бъде тествано от утре. Как съм пропуснал да прочета тая тема се чудя само. По принцип съм с огромни предрасъдъци към всички тия шарени и мазни програмки ... ама първо ухо да чуе па после ще говоря. Поздрави Алекс Цитирай
shadow Отговорено Юли 29, 2007 Отговорено Юли 29, 2007 Благодаря за съветите! Ще пробвам всички начини пък ще видим какво ще стане. Цитирай
the_gorer Отговорено Юли 30, 2007 Отговорено Юли 30, 2007 Абе я да попитам аз нещо: Има ли начин Revalver MK II да се контролира чрез педал като хардуерен китарен процесор? В смисъл да не ми се налага да оставям китарата настрани всеки път когато искам да мина от една бленда към друга (и най-вече от чиста китара към гейн). Някакви MIDI педали нящо? Не ми се смейте - говоря наизуст, защото не ги разбирам тези МИДИ-та и прочее външни контролери и интерфейси. Цитирай
vhcs Отговорено Юли 30, 2007 Отговорено Юли 30, 2007 Не ми се смейте - говоря наизуст еми GuitarRig отдавна са го измислили и вкарали в употреба ... и май е точно MIDI педалиера с USB interface и някакъв драйвер който прави връзката със самият софтуер. За други софтуерни продукти не съм виждал подобно нещо но не е изключено да има - питай чичо Гугъл, той знае всичко Цитирай
the_gorer Отговорено Юли 30, 2007 Отговорено Юли 30, 2007 То ясно За GuitarRig - има си педалиера с вграден DI BOX. Мисълта ми е дали може да се ползва нещо подобно с Revalver MK II. В Гугъл нещо не намерих инфо по въпроса. Цитирай
Recommended Posts