kiik Публикувано Октомври 14, 2006 Share Публикувано Октомври 14, 2006 чейна ми е пределно прост: китара - дистер - кубе проблема е там, че отнякъде се появява неприятен брум и по метода на изключването стигнах до извода, че идва от токоизправителя за дистера, защото когато работи на батерия го няма..... как да го премахна? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DanelectroDC Отговорено Октомври 14, 2006 Share Отговорено Октомври 14, 2006 има специални изправители за музикански цели, които са и по-скъпи. нямам представа къде се продават, де. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Октомври 14, 2006 Share Отговорено Октомври 14, 2006 (Редактирано) Ами ако ти е някакво евтино токоизправителчето, нормално.. Дай повечко пари за някой по-добре направен или си вземи акумулаторна батериийка + зарядно. п.п. имаше и някакви шашми да се добавят кондензатори преди намотката, ама ми е мъгла как точно става Редактирано Октомври 14, 2006 от Icarus Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kiik Отговорено Октомври 14, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 14, 2006 въпроса е дали е нормално това и дали и на вас ви се е случвало, щото досега не съм коментирал с някого подобен проблем..... а с акумолаторна батериика ок, оба4е проблема ше е да преценя кога и е време да я свалям да я зареждам, щото ще усетя, ч е и е време чак когато тотално ми омаломощее дистера, а през повечето от другото време звука пак няма да е къвто трябва поради постепенното и изтощаване.....така де, разбрахте ме Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Октомври 14, 2006 Share Отговорено Октомври 14, 2006 Потърси из раздел "Изработка и ремонт на музикални инструменти". Дъвкали сме я тази тема. Най-общо казано проблемът ти е, че захранването ти не е добре филтрирано. Ето на прима виста няколко темички: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=7100 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=9992 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=9948 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KingdomX Отговорено Октомври 14, 2006 Share Отговорено Октомври 14, 2006 Ами ако ти е някакво евтино токоизправителчето, нормално.. Дай повечко пари за някой по-добре направен или си вземи акумулаторна батериийка + зарядно. п.п. имаше и някакви шашми да се добавят кондензатори преди намотката, ама ми е мъгла как точно става моето трафче струва 4 лв...и не дава брум... Купи си траф на 300 мА и мисля че няма да имаш проблем(на толкова са изчислени повечето ефекти) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Октомври 14, 2006 Share Отговорено Октомври 14, 2006 ^ С риск да се повторя, прочети изцяло първото мнение по тази тема: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=9992 Сложил съм както графиките с различните изправители, така и мп3-ки с различни такива (вкл. китайско което си бръмчи доста прилично). Повечето камиончета имат смешно по-ниска консумация от 300 мА: AMT California [3, 50 mA]AMT Fatal Tube [3.86 mA] Boss DS1 [7.29 mA] Boss Metal Zone [15.58 mA] Dunlop CryBaby 535Q [1.39 mA] Behringer BDI-21 [23.00 mA] Още по тази тема има тук: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=9948 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 14, 2006 Share Отговорено Октомври 14, 2006 В допълнение на изчерпателните отговори на Ники само ще кажа, че най-лошата идея е да се купи "специализиран" адаптер. Просто няма такова нещо. А и е грозно да дадеш 30 лева за "специализиран" адаптер, след като китайския от 4 лева + два кондензера и стабилизатор за още 2 лева вършат същата работа!!! Аз така съм направил и храня два камиона без ник'ви грижи. Виж линковете, които е дал Ники има всичко по темата. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Октомври 15, 2006 Share Отговорено Октомври 15, 2006 Ако се спреш на вариант с батерия,по-добре ползвай алкална такава,на някоя сравнително прилична фирма (Varta,Duracell etc.) - акумулаторните падат в продължение на даден период,дори и да не се употребяват. Иначе всеки си преценява сам за себе си.Лично аз съм избрал следния вариант: С помощ от тези три нещица си захранвам останалите ефекти на BOSS,спецификата на BOSS TU-2 позволява захранване на още до 7 бр. "камиончета",стига общата им консумация да не надхвърля 200 mA.Освен това е убийствен тунер. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Октомври 15, 2006 Share Отговорено Октомври 15, 2006 Бос имат най-безсрамните цени за трафове в космоса.Имам 2 като на колегата Мефистофел.Не ,че не са добри но са 40-50 лева парчето и са само 200 мл.ампера. Мисля ,че най добре би било ако някой знае да каже на човека,откъде да си купи подходящ (евтин и добър) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 15, 2006 Share Отговорено Октомври 15, 2006 Еми ние казахме - какъв да е китайски 500мА (даже и 300 стигат), два кондензатора + стабилизатор 7809 и т'ва е. Спи града! За няма и 8 лева... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Октомври 15, 2006 Share Отговорено Октомври 15, 2006 Boss Noise Surpressor също е удачен вариант в случая може би, но зависи от бюджета... :think: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Октомври 15, 2006 Share Отговорено Октомври 15, 2006 (Редактирано) Баси,толкова ли са скъпи батериите,на мен овърдрайва ми кара по 2 месеца с една.. Доста по-удобно е да не ти се мотаят жици и да не търсиш контакт. Редактирано Октомври 15, 2006 от Hillbilly Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Октомври 15, 2006 Share Отговорено Октомври 15, 2006 ^Да ама моя драйв за 4-5 часа унищожава една бройка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
oBfusCATed Отговорено Октомври 15, 2006 Share Отговорено Октомври 15, 2006 Ако си с Digitech камионче, батерията кара 30-60 минути, то даже в упътването си пише че поради използването на еди какви си компоненти, камиончето харчи повече ток и неможе да батерия (това е за метал мастер, ама май и при другите е така) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts