sixfeetunder Публикувано Април 21, 2014 Share Публикувано Април 21, 2014 Здравейте интересува ме как стоят нещата с барабаните ? По принцип свиря на китара, бас и също така съм вокал, но поради липсата на барабанисти и някой най накрая да се навие да свири на нещо различно освен китара ме накара да се замисля дали да почна да се занимавам с барабани. Разяснете ми от какво се състои комплекта и на каква цена ще мога да се снабдя, разбира се говоря за втора ръка някаде около 200/300 лв.Иначе ми трябва за по тежки стилове като дет и блек метъл и коровете.Също така ме интересува : дали ще се науча лесно и как се четат табовете.Ако звуча смешно се извинявам, но според мен един музикант трябва да владее няколко интрумента. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Април 21, 2014 Share Отговорено Април 21, 2014 Браво за новият инструментален избор - барабаните! Сигурен съм, че ще се научиш много бързо и лесно да свириш на барабани щом досега си овладял вече цели три инструмента. Ето разгледай тези комплекти барабани и внимателно наблюдавай как свирят колегите ти на всеки един от тях Желая ти късмет и бляскаво бъдеще! Не се притеснявай, дали звучиш смешно, защото вече умираме от следпразнична скука и с нетърпение чакаме някой да ни забавлява с нова идея. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockfire Отговорено Април 21, 2014 Share Отговорено Април 21, 2014 Че той един музикант ако не владей 4-5 инструмента какъв музикант е..... Иначе ,ако ти трябват барабани за първи комплект имам едно Амати ....сори за офтопика... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sixfeetunder Отговорено Април 21, 2014 Автор Share Отговорено Април 21, 2014 Явно съм сбъркал мястото, очаквах съвети, препоръки, а не подигравки. Като по- възрастни, по-опитни и ''по-мъдри'' можете да бутнете едно рамо на младежите, но не..- ще се подиграваме, защото след празниците ни е скучно. Българска работа :Х цялата ни работа е такава ...виждаме че сме в лайната, но ще гледаме и другите да завлечем там!Обиден съм от подигравателните ви коментари, все пак ви желая лека вечер и едно евала на малкото хора които във този форум са решили да подадат ръка в нужния момент ! П.С.: Ако ще пишете нещо по темата ,пишете ,но само не и спамове и hate ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sixfeetunder Отговорено Април 21, 2014 Автор Share Отговорено Април 21, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=dpWEVMwZmD8 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
boreto Отговорено Април 22, 2014 Share Отговорено Април 22, 2014 Свиренето на барабани е едно от най-великите открития на човечеството и според мен всеки трябва да опита Като всяко нещо иска време и колкото повече време отделяш, толкова по-добри резултати ще имаш. За 200-300 лева дори втора ръка ще намериш нещо крайно непретенциозно, но сравнено с тигани и тенджери, с които са започнали някои от нас преди години ще си е направо връх Успех и щях да забравя - намери си учител! Той ще ти помогне по всички горенаписани въпроси. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
QueenII Отговорено Април 22, 2014 Share Отговорено Април 22, 2014 Присъединявам се към колегата - само с гледане на клипчета не става. Намери си добър учител, и не бързай с купуването на барабани. Ако имаш намерение да ги слагаш у вас, съседите няма да те изтърпят дълго. Купи си един практис пад, да упражняваш на него нещата, дадени ти от учителя, и после мисли за барабани. Ако си свирил на други инструменти, няма да ти е трудно да се научиш. Табове за барабани има, нотирането просто е различно, но учителя ще ти го обясни. Успех!!! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Април 22, 2014 Share Отговорено Април 22, 2014 На клипчетата само изглежда трудно. Всъщност е много по-трудно... Преди да тръгнеш да нариваш пари в кофи и ламарини по-добре ходи при някой за месец-два-три-пет. Хем да ти покаже к'во/що, хем да видиш дали ще се зарибиш и има ли смисъл да инвестираш. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Април 22, 2014 Share Отговорено Април 22, 2014 На първата ни банда като ученици барабаниста тропаше по капак от тенджера за фус и по някаква кутия за соло тупанче и табуретки(е после взе Тактон мисля),свирихме акустично или на такива нива.. Та ако ще ставаш барабанист първо научи правия такт,десната кунка оди по фуса ритмично и десен крак -лева кунка,първо -второ време ..,това можеш и в къщи да си го репетираш на масата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sixfeetunder Отговорено Април 22, 2014 Автор Share Отговорено Април 22, 2014 Мерси за съветите ...и да смятам да първо да ида на уроци да изградя основата и след това ще доизграждам останалото. Имам опит в музиката, и бих казал, че съм постигнал едно прилично ниво в стила към който съм се ориентирал. И един въпрос : по горе съм уточнил за какъв стил става дума. Таа някой били ми казал комплекта от кои части се състои ?До колкото знам ми трябва:-голям барабан-малак барабан-2 високи и 1 нисък том-том-педален чинел (фус)-висящ чинел-кардан Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Април 23, 2014 Share Отговорено Април 23, 2014 А защо не посетиш кой да е сайт и да видиш какви комплекти се предлагат и какво включват? 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heartman Отговорено Април 23, 2014 Share Отговорено Април 23, 2014 Почвай,че няма време! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ragnarøkkr Отговорено Април 24, 2014 Share Отговорено Април 24, 2014 За стиловете към които си се насочил ти трябват години ежедневни упражнения! Уроци задължително! Ноти също! Табовете са си малко "таш*к" работа. Не искам да те обезкуражавам, но се хвърляш в едни от най-бурните води. Усвояването на всеки специфичен елемент за стила отнема много време! Но, ако ти се занимава сериозно, давай! Аз почнах преди 8 години и не можеш да си представиш какво удоволствие доставя! Успех и почнеш ли, без отказване, че после е най-сладко! 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BLj Отговорено Май 5, 2014 Share Отговорено Май 5, 2014 Към sixfeetunder Преди 2,5 г. и аз се заиграх с барабаните поради причина подобна на твоята - недостиг на кадър, а идей много. Накупих си боклучави томчета и чинелчета, сглобих некав сет и лека полека се понаучих. Не съм почнал от 0 щот свиря на бас 20 г. и ритмичноста ми беше на готово. Вервай ми голям кеф е да усещаш напредъка и свободата в ръцете и краката която след време получаваш. Ноо трябва постоянство. Като не си на барабаните на падчето тренираш парадидли разни, повторението му е майката, милиони пъти. Трябва си вманиачаване И постоянно си подложен на гонения заради врявата. За 5-10 лв отиваш в репетиционна и си блъскаш, но за мен не е рентабилно решение. Българските неравноделни ритми са безценно, с тях си в джаза. Колко бързо ще напредваш зависи това колко си музикален по природа (някой не могат цял живот да се научат, но се борят) и колко хъс имаш. И друго, седни и разгледай на твойте любими банди барабанистите с кви барабани свирят, с какви чинели, отвори малко ухото 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hanneman Отговорено Юли 9, 2014 Share Отговорено Юли 9, 2014 Сори че ще напиша късен отговор..дано да е от полза ! И аз се занимавам метъл основно, не е лесно..то си е цял спорт вече това, но го обмисли добре защото не е лесно и не става бързо. Много блъскане и разучаване на техники и общо взето не можеш да кажеш "научих се вече". George Kollias, за да постигне техниката с краката е блъскал над 10 години! Трябва да имаш търпение, но пък иначе е голям кеф и страхотно разтоварване, просто не е истина Основния сет който ти трябва е стандартния 4 piece set, тоест Соло барабан, Каса , 3 алта-а , фус капаци , райд и по възможност някой боклучав краш, колкото да има на какво да се учиш. Със съответния хардуер единичен педал за касата (по-късно по желание двоен) и разните там стойки. До 300 може и да не се събереш но със сигурност ще намериш оферти ! Успех ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts