Jump to content
Българският форум за музиканти

BLj

Members
 • Posts

  83
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Инструмент
  drum&BASS

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  sofia

Recent Profile Visitors

670 profile views

BLj's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

17

Reputation

 1. A to Jazz- неделя от 20.30ч. зад стадион Спартак.
 2. Към sixfeetunder Преди 2,5 г. и аз се заиграх с барабаните поради причина подобна на твоята - недостиг на кадър, а идей много. Накупих си боклучави томчета и чинелчета, сглобих некав сет и лека полека се понаучих. Не съм почнал от 0 щот свиря на бас 20 г. и ритмичноста ми беше на готово. Вервай ми голям кеф е да усещаш напредъка и свободата в ръцете и краката която след време получаваш. Ноо трябва постоянство. Като не си на барабаните на падчето тренираш парадидли разни, повторението му е майката, милиони пъти. Трябва си вманиачаване И постоянно си подложен на гонения заради врявата. За 5-10 лв отиваш в репетиционна и си блъскаш, но за мен не е рентабилно решение. Българските неравноделни ритми са безценно, с тях си в джаза. Колко бързо ще напредваш зависи това колко си музикален по природа (някой не могат цял живот да се научат, но се борят) и колко хъс имаш. И друго, седни и разгледай на твойте любими банди барабанистите с кви барабани свирят, с какви чинели, отвори малко ухото
 3. BLj

  Една идея

  Ako на някой му се занимава да метне една китара отгоре. http://soundcloud.com/blj-janev/ 1-141
 4. Моите ги почиствам с лимонена киселина + ''Циф", с минимално търкане стават като нови, но после хубаво ги изплаквам с вода за да отмие киселината и подсушавам. Върху старите ми чинели ефекта е поразителен, ама ако бяха за 1000 евро чинели не знам да ли е добра идея.Друг е въпроса с какво могат да се третират след това да си стоят чисти по-дълго, без да се загуби нещо от звука .
 5. Не стиропор, а каменна вата налепи по стените и тавана, дебела поне 5см, плътност от 75кг/куб.м. нагоре. Върху нея вече може корите от яйца.Самите барабани да са оделени от земята (не само килим) - нещо като платформа, да няма твърда връзка.Така труда ти ще има резултат.
 6. Не знам от къде си, но примерно там има матрял: www.jaf-bulgaria.com - с.Мусачево до София.
 7. Мдаа.. Многоликите "Маркетинг и реклама в страната на пиратите" ..Автора на темата дано се научи да работи с търсачките преди да са "фалирали"
 8. ^Извинете, какво общо има Българската народната (фолклорна) музика с попфолка или т.нар. чалга - смес от турска, циганска, гръцка, сръбска и т.н )?
 9. Мооля те недей с чам, той определено не е за китаростроене.По-добре бук, дъб .
 10. Супер, но там дето контактуват грифа и тялото, така както виждам, дали не е слаба връзката, нали знаеш при кухарките има една пета, по-голяма площ е залепено.На снимките не го виждам това.То лепилото здраво ама... да не те тресне нещо по главата като се развихриш баш. Успех !
 11. Има много. Сложи и поне още 2 струни, настрой я леко и ако можеш да свириш, то тя е жива
 12. Ба.. тва 5-10 милиарда евро не са малко хартия. За съм зелената енергия и акустичните инструменти. Тоя референдум е формалност.
 13. http://www.dcsoundstream.com Любимо мое. MIX OF JAZZ, FUNK, FUSION
 14. Новият ми фаворит www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=u_uLEIphzFA Снощи го хваанах в MEZZO капана
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.