Jump to content
Българският форум за музиканти

Мисля да почвам да свиря на барабани


Recommended Posts

Здравейте интересува ме как стоят нещата с барабаните ? По принцип свиря на китара, бас и също така съм вокал, но поради липсата на барабанисти и някой най накрая да се навие да свири на нещо различно освен китара ме накара да се замисля дали да почна да се занимавам с барабани. Разяснете ми от какво се състои комплекта и на каква цена ще мога да се снабдя, разбира се говоря за втора ръка някаде около 200/300 лв.
Иначе ми трябва за по тежки стилове като дет и блек метъл и коровете.
Също така ме интересува :
 дали ще се науча лесно и  как се четат табовете.
Ако звуча смешно се извинявам, но според мен един музикант трябва да владее няколко интрумента.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво за новият инструментален избор - барабаните!  Сигурен съм, че ще се научиш много бързо и лесно да свириш на барабани щом досега си овладял вече цели три инструмента. Ето разгледай тези комплекти барабани и внимателно наблюдавай как свирят колегите ти на всеки един от тях :drummer: Желая ти късмет и бляскаво бъдеще!

:band1:

:band2:

:jazzband:

Не се притеснявай, дали звучиш смешно, защото вече умираме от следпразнична скука и с нетърпение чакаме някой да ни забавлява с нова идея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че той  един  музикант ако   не владей  4-5  инструмента  какъв  музикант е..... :greenball:

Иначе  ,ако  ти  трябват  барабани  за  първи  комплект  имам  едно  Амати  ....сори  за  офтопика... :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно съм сбъркал мястото, очаквах съвети, препоръки, а не подигравки.

Като по- възрастни, по-опитни и ''по-мъдри'' можете да бутнете едно рамо на младежите, но не..- ще се подиграваме, защото след празниците ни е скучно.

Българска работа :Х цялата ни работа е такава ...виждаме че сме в лайната, но ще гледаме и другите да завлечем там!
Обиден съм от подигравателните ви коментари, все пак ви желая лека вечер и едно евала на малкото хора които във този форум са решили да подадат ръка в нужния момент !

П.С.: Ако ще пишете нещо по темата ,пишете ,но само не и спамове и hate !
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свиренето на барабани е едно от най-великите открития на човечеството и според мен всеки трябва да опита;) Като всяко нещо иска време и колкото повече време отделяш, толкова по-добри резултати ще имаш. За 200-300 лева дори втора ръка ще намериш нещо крайно непретенциозно, но сравнено с тигани и тенджери, с които са  започнали някои от нас преди години ще си е направо връх;)

Успех и щях да забравя - намери си учител! Той ще ти помогне по всички горенаписани въпроси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Присъединявам се към колегата - само с гледане на клипчета не става. Намери си добър учител, и не бързай с купуването на барабани. Ако имаш намерение да ги слагаш у вас, съседите няма да те изтърпят дълго. Купи си един практис пад, да упражняваш на него нещата, дадени ти от учителя, и после мисли за барабани. Ако си свирил на други инструменти, няма да ти е трудно да се научиш. Табове за барабани има, нотирането просто е различно, но учителя ще ти го обясни. Успех!!! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На клипчетата само изглежда трудно. Всъщност е много по-трудно... :yes:

 

Преди да тръгнеш да нариваш пари в кофи и ламарини по-добре ходи при някой за месец-два-три-пет. Хем да ти покаже к'во/що, хем да видиш дали ще се зарибиш и има ли смисъл да инвестираш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На първата ни банда като ученици барабаниста тропаше по капак от тенджера за фус и по някаква кутия за соло тупанче и табуретки(е после взе Тактон мисля),свирихме акустично или на такива нива..

Та ако ще ставаш барабанист първо научи правия такт,десната кунка оди по фуса ритмично и десен крак -лева кунка,първо -второ време ..,това можеш и в къщи да си го репетираш на масата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за съветите ...и да смятам да първо да ида на уроци да изградя основата и след това ще доизграждам останалото. Имам опит в музиката, и бих казал, че съм постигнал едно прилично ниво в стила към който съм се ориентирал. И един въпрос : по горе съм уточнил за какъв стил става дума. Таа някой били ми казал комплекта от кои части се състои ?
До колкото знам ми трябва:
-голям барабан
-малак барабан
-2 високи и 1 нисък том-том
-педален чинел (фус)
-висящ чинел
-кардан
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За стиловете към които си се насочил ти трябват години ежедневни упражнения! Уроци задължително! Ноти също! Табовете са си малко "таш*к" работа. Не искам да те обезкуражавам, но се хвърляш в едни от най-бурните води. Усвояването на всеки специфичен елемент за стила отнема много време! Но, ако ти се занимава сериозно, давай! Аз почнах преди 8 години и не можеш да си представиш какво удоволствие доставя! :metalist: 

Успех и почнеш ли, без отказване, че после е най-сладко!  :drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Към sixfeetunder

Преди 2,5 г. и аз се заиграх с барабаните поради причина подобна на твоята - недостиг на кадър, а идей много. Накупих си боклучави томчета и чинелчета, сглобих некав сет и лека полека се понаучих. Не съм почнал от 0 щот свиря на бас 20 г. и ритмичноста ми беше на готово.

Вервай ми голям кеф е да усещаш напредъка и свободата в ръцете и краката която след време получаваш. Ноо трябва постоянство. Като не си на барабаните на падчето тренираш парадидли разни, повторението му е майката, милиони пъти. Трябва си вманиачаване :) И постоянно си подложен на гонения заради врявата. За  5-10 лв отиваш в репетиционна и си блъскаш, но за мен не е рентабилно решение.

Българските неравноделни ритми са безценно, с тях си в джаза. Колко бързо ще напредваш зависи това  колко си музикален по природа (някой не могат цял живот да се научат, но се борят) и колко хъс имаш.

И друго, седни и разгледай на твойте любими банди барабанистите с кви барабани свирят, с какви чинели, отвори малко ухото

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Сори че ще напиша късен отговор..дано да е от полза ! И аз се занимавам метъл основно, не е лесно..то си е цял спорт вече това, но го обмисли добре защото не е лесно и не става бързо. Много блъскане и разучаване на техники и общо взето не можеш да кажеш "научих се вече". George Kollias, за да постигне техниката с краката е блъскал над 10 години! Трябва да имаш търпение, но пък иначе е голям кеф и страхотно разтоварване, просто не е истина ;) 

Основния сет който ти трябва е стандартния 4 piece set, тоест Соло барабан, Каса , 3 алта-а , фус капаци , райд и по възможност някой боклучав краш, колкото да има на какво да се учиш. Със съответния хардуер единичен педал за касата (по-късно по желание двоен) и разните там стойки. До 300 може и да не се събереш но със сигурност ще намериш оферти ! Успех ! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.