Jump to content
Българският форум за музиканти

hanneman

новаци
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Барабани, китара

hanneman's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте, имам питане. Някой правил ли е поръчка от сайт Musician`s friend (www.musiciansfriend.com) Да ме светне за начин на доставка, цени, мита (понеже май е американски).Харесал съм един китаец на Wuhan,а не знам дали се предлагат по други сайтове - за това става на въпрос- http://www.musiciansfriend.com/drums-percussion/wuhan-china-cymbal
  2. http://www.thomann.de/gb/millenium_the_strike_double_bass_pedal.htm На това бях попаднал, ама за качеството изобщо не съм убеден..
  3. Здрасти..аз преди месец записах кавър по метода с единия микрофон. Според мен се получи доста задоволително като звук. Видеото е снимано отделно. Микрофона е кондензаторен Behringer B-1
  4. Просто попаднах на него там. А откъде другаде? P.S. Това е второто на което съм се спрял http://musicdivision.bg/%D0%A3%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8-drums/%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-Snare-Drums/odery-snare-eyedentity-series-1407-masg
  5. Здравейте, понеже не съм много вещ в избора на соло-барабанче, ви питам какво мислите за този - http://www.thomann.de/gb/mapex_14x65_black_panther_cherry.htm Понеже е най-евтиния от серията Black Panther. Има ли хляб в него, или не може да се каже без да се чуе ?
  6. Сигурен съм ! В крайна сметка се спрях на Eliminator-a който си мисля че ще ми свърши добра работа !
  7. Аз точно в момента съм с педал на Mapex от евтините серии и мога да кажа, че не са толкова лоши. Да наистина компонентите им са калпави и вече след 2 години активно свирене е за смяна...Педала на Fame ми го предложиха като нещо което би ми свършило работа. Не съм със заблуждението, че е първо качество.
  8. 100 процента не влиза в категорията на Speed Cobra-та или другите, но и парите му не са много...
  9. Здравейте колеги ! Имам следния въпрос към вас. Тъй като се налага да избирам двоен педал от високия клас, който да ми върши работа при по-сериозни темпа попаднах на следния модел http://www.musicstore.de/en_EN/BGL/Drums/Double-Pedals/Fame-Double-Kick-Pedal-DFP9005-Direct-Drive-silver/art-DRU0027546-000 . Разбрах че Fame е марка на магазина MusicStore и съм любопитен да разбера възможностите ! Та питам някой ползвал ли е или пък е чувал мнения? Също събирам предложения за други сериозни модели педали!
  10. Здрасти, както колегата от по-горе и аз ползвам Vic Firth http://www.musicworld.bg/bg/c_2035/i_24865/Vic_Firth_SIH1.html ! Наистина вършат невероятна работа вече повече от година ги ползвам и нямам никакви оплаквания. Елиминират директните пикови звуци и чуваш колкото трябва. Не-не стават за студио слушалки, звука, който възпроизвеждат е не повече от приличен. За репетиции с група са още по-подходящи !
  11. Сори че ще напиша късен отговор..дано да е от полза ! И аз се занимавам метъл основно, не е лесно..то си е цял спорт вече това, но го обмисли добре защото не е лесно и не става бързо. Много блъскане и разучаване на техники и общо взето не можеш да кажеш "научих се вече". George Kollias, за да постигне техниката с краката е блъскал над 10 години! Трябва да имаш търпение, но пък иначе е голям кеф и страхотно разтоварване, просто не е истина Основния сет който ти трябва е стандартния 4 piece set, тоест Соло барабан, Каса , 3 алта-а , фус капаци , райд и по възможност някой боклучав краш, колкото да има на какво да се учиш. Със съответния хардуер единичен педал за касата (по-късно по желание двоен) и разните там стойки. До 300 може и да не се събереш но със сигурност ще намериш оферти ! Успех !
  12. Здрасти колега ! Аз имам едно сетче на Millenium...зле е работата като цяло, ама като му смених кожите и всичко звучи много прилично за парите си ! Резонаторните кожи можеш да ги запазиш ако са сравнително нови и запазени..при тях амортизацията е по-бавна. Докато при ударните нещата са по-различни. От тях идва звука и "усещането" на барабана. При соло-барабани има най-голямо разнообразие и съответно разлика. Всичко зависи от вкуса на музиканта. Тука има една доста стара тема пусната специално за кожи...там може да намериш още информация !
  13. Може ли някой да ми даде мнение за чинелите на Sabian B8 и по-специално Sabian B8 Rock Ride 20" ? И ако може да ми препоръчате Качествен райд 20" до 230 лв. ?
  14. Лично поят любим е Dave Wombardo ! : ) Ама наистина в темата няма много смисъл ! А ето и поздрав : :metalist: :drummer:
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.