roamingfire Публикувано Февруари 23, 2014 Share Публикувано Февруари 23, 2014 Здравейте, съфорумници! Свиря у нас на барабаните си от 2-3 години насам, но последно време едни от съседите ми правят проблеми. Винаги свиря в диапазоните 11-12 сутринта, или 17-18 часа следобед в зависимост от смените ми. Интересува ме в нарушение ли съм, че вдигам шум или няма проблем след като не е от два до четири на обед или след десет вечерта. И евентуално, ако се извика полиция, могат ли да ми кажат нещо или да ме глобят за вдигане на шум макар и да свиря през деня ? Надявам се да ми помогнете! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mogila Отговорено Февруари 23, 2014 Share Отговорено Февруари 23, 2014 Не си в нарушение, но не е приятно да бичиш на главите на хората. Аз така свирех в блок и един ден извиках друг да свири, а аз отидох в комшиите да чуя как е. от тогава не съм свирил. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Февруари 23, 2014 Share Отговорено Февруари 23, 2014 Добре е че спазваш часовете, но нарушаваш позволените от закона децибели. Провери какви са! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rudibass Отговорено Февруари 23, 2014 Share Отговорено Февруари 23, 2014 В стаята на съседите ти стойностите не трябва да надвишават 35 dB през деня.. и 30dB в забранените часове. Извън жилището ти на открито ограничението е 55 dB. Ако си с андроидски телефон има приложение децибеломер, който е учудващо точен ( сравнявал съм го с истински). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Февруари 23, 2014 Share Отговорено Февруари 23, 2014 35dB е непостижимо и без барабани, така че не се занимавай да мериш. Rudibass е съвсем точен, това са цифрите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
roamingfire Отговорено Февруари 23, 2014 Автор Share Отговорено Февруари 23, 2014 Благодаря ви много! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Февруари 23, 2014 Share Отговорено Февруари 23, 2014 ...Извън жилището ти на открито ограничението е 55 dB. При открито На колко метра от звукоизточника е това измерване? Питам защото аз често свиря из парковете с усилвател и барабанист Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
evans Отговорено Февруари 23, 2014 Share Отговорено Февруари 23, 2014 Макар че свиря на барабани напълно подкрепям комшиите ти. Барабани в жилищна колперация е нещо кошмарно за живущите. По добре си намери някакво помещение, я читалище, склад, пък си свири на воля. 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Февруари 23, 2014 Share Отговорено Февруари 23, 2014 (Редактирано) Както вече се написа, акустичните барабани нямат място в жилищни сгради. Съседите ти са или глухи или прекалено толерантни, след като все още не са си предявили законовите права или пък да са се справили по балкански. Има начини за упражнения по ударни инструменти в домашна обстановка без да се тероризират околните. Редактирано Февруари 23, 2014 от blr 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Old Times Отговорено Февруари 24, 2014 Share Отговорено Февруари 24, 2014 http://youtu.be/8mtpFKJBKDs 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mr.gago Отговорено Март 12, 2014 Share Отговорено Март 12, 2014 когато свирех на барабани ги пълнех с вестници или парцали,така става малко по-добре за съседите,Най-добре немери помещение)) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
QueenII Отговорено Март 14, 2014 Share Отговорено Март 14, 2014 Колега, за да ти стане съвсем ясно, ще ти дам пример. Външно тяло на климатик също надвишава нормите на шум, записани в наредбата на общината за опазване на обществения ред. Едва ли си по-тих от външно тяло на климатик 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bo1 Отговорено Март 15, 2014 Share Отговорено Март 15, 2014 (Редактирано) С този пример пренебрегваш факта, че външното тяло е именно отвън, а барабаните - вътре. Тоест, барабаните са обикновено между 1 или 2 стени (ако не се отварят прозорците от съответния свирещ), което намалява звукът им за съседите драстично. Проблемът със свирене на барабани в домашни условия е най - вече това, че ако някой желае да свири по - тежки и/или с по - силна динамика стилове, няма как да стане. От друга страна, има хора, които се побъркват от звука на practice pad в съседна стая, дори. Ако авторът свири гореспоменатите стилове или ако цяло му харесва по - силният похват на свирене, трябва да намери друго помещение или да ползва заглушители, които убиват удоволствието и са по - лош вариант от електронните барабани дори (според мен), иначе винаги може да се измисли нещо и от негова страна, и от страна на съседите. Редактирано Март 15, 2014 от Bo1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts