Rumen.Kolarov Публикувано Декември 26, 2013 Share Публикувано Декември 26, 2013 Здравейте колеги, За новата година мисля да подхвана един проект, свързан с правенето на китарен комбо усилвател.1.Няма да бъде лампов (все още не мога да се престраща да започна да се занимавам със стъклария)2.Мощност - 25/30W3.Двоумя се между 1X12" или 2X12"4.На "дъното" на усилвателя ще има "чекмедже" с педалборд, които да се прибира в комбото, за да е по-компактно и елегантно5.Дизайнът на комбото ще е олдскуул (винаги съм бил фен на винтидж изгледа) Ще се радвам на съвети, относно схеми на усилватели, с подобни характеристики.Търсил съм в гугъл, но все пак мнението на хора с опит в конструирането е важно. Срок няма, ще се постарая бюджета на проекта да не е от типа "от пръдня-боя" Поздрави, Румен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyubohar Отговорено Декември 27, 2013 Share Отговорено Декември 27, 2013 (Редактирано) Не си губи времето с транзисторен усилвател. Пак ще стигнеш до лампите. Ето ти малко лампови с нагледни снимки. Не мога да копирам файла,интересно. www.amparchives.com/album/marshall/ Редактирано Декември 27, 2013 от lyubohar Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bir4o Отговорено Декември 27, 2013 Share Отговорено Декември 27, 2013 www.amparchives.com/album/marshall/ не се отваря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyubohar Отговорено Декември 27, 2013 Share Отговорено Декември 27, 2013 Знам.Уж го изтрих.Пратих го на съобщение. Ако някой знае как се добавя линк може да помогне. Аз не можах да се справя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rumen.Kolarov Отговорено Декември 27, 2013 Автор Share Отговорено Декември 27, 2013 http://www.amparchives.com/album/Marshall/Schematics%20&%20Layouts/Може би става бъпрос за това ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rumen.Kolarov Отговорено Декември 27, 2013 Автор Share Отговорено Декември 27, 2013 Разгледах доста лампови схеми, но дупката в познанията ми в тази област е доста голяма.Затова се спирам на транзисторен усилвател.Засега си харесах това Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyubohar Отговорено Декември 27, 2013 Share Отговорено Декември 27, 2013 Ти си решеваш. Но не е по лесно. По трудно е. Пък и полупроводниците са капризни. От никаква грешка и почваш отначало. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Декември 27, 2013 Share Отговорено Декември 27, 2013 (Редактирано) Направи този СК20 хорус /по си заслужава/ или си го купи направо от ММГ/ако не се лъжа/, имат такъв втора ръка, цена не знам. А ако искаш да свирши с група, правиш Принстън хоруса им, няма да сбъркаш. Фендер имат и други готини транзистрони ампове, но тези двата са имено с този плюс - стерео хорус. Първият за домашно , вторият за група. Редактирано Декември 27, 2013 от TONY 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rumen.Kolarov Отговорено Декември 27, 2013 Автор Share Отговорено Декември 27, 2013 Май накрая ще е това Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Декември 27, 2013 Share Отговорено Декември 27, 2013 Кво лошо, като ще е транзисторен? Няма да е минал трактор през него, я... Пък и нали е за спорта. Не всичко транзисторно е шит. Roland JC е страхотен усилвател и с удоволствие бих се сдобил с 1 такъв. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyubohar Отговорено Декември 27, 2013 Share Отговорено Декември 27, 2013 Нищо лошо няма да е транзисторен,ако е скъп и оригинален. Обаче фабричните схеми имат уловки-понякога не е това което виждаш. Добре е да има наоколо оригинал да се сравнява. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Декември 27, 2013 Share Отговорено Декември 27, 2013 Кво лошо, като ще е транзисторен? Няма да е минал трактор през него, я... Пък и нали е за спорта. Не всичко транзисторно е шит. Roland JC е страхотен усилвател и с удоволствие бих се сдобил с 1 такъв. Така и така човекът се е захванал, направо му го поръчай Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
a_panov Отговорено Декември 27, 2013 Share Отговорено Декември 27, 2013 Здравейте колеги, За новата година мисля да подхвана един проект, свързан с правенето на китарен комбо усилвател. 1.Няма да бъде лампов (все още не мога да се престраща да започна да се занимавам със стъклария) 2.Мощност - 25/30W 3.Двоумя се между 1X12" или 2X12" 4.На "дъното" на усилвателя ще има "чекмедже" с педалборд, които да се прибира в комбото, за да е по-компактно и елегантно 5.Дизайнът на комбото ще е олдскуул (винаги съм бил фен на винтидж изгледа) Ще се радвам на съвети, относно схеми на усилватели, с подобни характеристики. Търсил съм в гугъл, но все пак мнението на хора с опит в конструирането е важно. Срок няма, ще се постарая бюджета на проекта да не е от типа "от пръдня-боя" Поздрави, Румен Пиши ми на a_panov@mail.ru щото нямаш лични! Искам до обсъдя нещо с тебе лично. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Декември 27, 2013 Share Отговорено Декември 27, 2013 Няма какво да му поръчвам на човека. Просто тука пак го караме 5 за 4. Човека иска идеи за транзисторен усилвател и директно му се казва да не се занимава с тва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Декември 27, 2013 Share Отговорено Декември 27, 2013 Ако заслужава, нека да бъде подкрепян, ако не, кажете му го директно. На думи е лесно... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts