Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Мараба валяк аз си мислех, че си се разболял и ще ме пропуснеш.  :greenball:

След като излиза светлина от прозореца, а педала е на крачета се получава нещо такова:

fast-and-furious.jpg

това е идеята на лаБичките.

Отделно когато педала ти е в ръцете изглежда барнат от всякъде а и можеш да му видиш вътрешностите, което го прави от всякъде  :coolp:

В крайна сметка се опитвам да направя нещо екстравагантно с бутиков вид, което не се харесва на всеки ( а на теб по принцип нищо не ти харесва). Както споменах по-горе аз имам условията да направя каквото си искам. Режа 3D ЦПУ, разполагам с пещ за прахово боядисване, отделно имам на разположение лазер CO2 и лазер за гравиране на фини детайли само с ламБи, отделно режа и с плазма. Всичко е въпрос на фантазия. Правя и вакумно формиране Това до тук е правено от материал, който е фира от разни поръчки и ми струва само труда.  :greenangel:

В общи линии LYU се занимава от доста време с ЦПУ машини и разбира от техните контролери и модули и карантийки. Също така е правил самоделни такива и в момента сглобявам една 5 осна, която прави ей такива работи:

http://www.youtube.com/watch?v=kddPuLSaOjQ

• Отговори 43
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Архаичния кабел от антена със запоени крачно хипер долнопробни жакове е много по-велико, особено когато е забодено между чисто нов усилвател и атенюатор! Аз пък харесвам нещата да са пипнати маниашки и там, където не се виждат - хартийката на предния панел не е върхът на дизайна...

Отговорено (Редактирано)

Всеки има право на собствено мнение. Аз не си спомням да съм правил кабел за високоговорител с антенен кабел. Добре ще е да го видя, за да разбера за какво става дума. 

Има и още нещо. Когато се дават едностранчиви оценки, често са в страни от истината. Например преценката за нещо няколко пъти по-евтино от най-близкия еквивалент.

В темата става въпрос за друго. За смисъла от нещо. За логиката и за тежестта на ценностите. 

Аз никога не съм претендирал за акцент върху артистичния дизайн, особено, ако цената му влияе отрицателно на техническата страна или клиента. Всеки избива някъде. Като не може в една посока, действа в друга. Като не разбира от електроника, се насочва към дизайн. Няма лошо, стига  хората да застават зад такъв избор. От постовете досега се видя , че няма одобрение на показаната идея.

Всеки има право на избор. Кеф му дизайн, кеф му стабилност, кеф му правилно техническо решение. И сам решава къде да насочи средствата си. 

ПП. Забравих да подчертая, че съм фен на архаичното, ретрото и Vintage.

Не харесвам китайското, грозното модерно и съвременната ценностна система.

Sorry!

Редактирано от Parni_Valjak
Отговорено (Редактирано)

От както го видях се чудя, алумин ли е наистина? Мн. лъскаво ми изглежда.
Алумина трябва да се третира с нещо, иначе мисля ще потъмнее.

Помедненото изглежда яко, макар че не съм наясно как ще стане (галванично??), и пак ще трябва да се лакира.

А това прахово, дето да изглежда като помеднено, не мога да си го представя като на картинката с фотошопа.

Но много добре се вързва с горния панел (фотошопа).
На фотошопа е 'пожълтено' :D, и мн. добре се вижда чертичките от текстурата на материала (industrial, на мен ми харесва), които с прахово или помедняване ще изчезнат.

След като може да ползваш cnc, ако издълбаното и подсветката е отгоре на други проекти, ще е по-ефектно.

Още го мисля тоя момент :D

Редактирано от emosms
Отговорено

Рицаря на белия кон се засегна.  Как определи, че в темата става въпрос за:

"В темата става въпрос за друго. За смисъла от нещо. За логиката и за тежестта на ценностите"

Ти я написа или?!?! WTF  :secret: 

В темата става въпрос, че ми остана половин квадрат алуминий 3мм и малко гравопли, та взех и се сетих, че съм започнал от доста време тоя ефект и за 1 час. го направих във вектор спрямо вижданията ми събрани през годините и реших да си го събера.

Темата съм я пуснал не за мрънкачи като теб а за DIY фенове които биха взели идеи от тая цялата работа (начин на сгъване, как изглежда прахово, видове материали и т. н.). Нищо не ми пречи да си го направя тихичко и да си се радвам на него! Също така цена мнения на колеги, както някои се изказаха да го оставя така, да махна плочката и т. н. ма твоето е...

Като не претендираш тогава защо спамиш!?!? WTF И защо трябва да съсипваш всяка една моя тема с твоите прозрения. Върти си там клиентите и ме остави на мира аз от тук финансова полза нямам за разлика от теб, също така не се бъркам в твоите теми вече доста отдавна. 

Евтино не е, знаеш ли колко пари струват материалите ако си ги поръчаш където и да е било!

Китайско не е ползвам качествени такива до момента!

Това, че изглежда така до сега нищо не означава решил съм целия да го направя един вид златен, като се приключи с финиша тогава ще има общ поглед, а нормално на повечето да не им харесва не на всеки му допадат златни джунджурийки. 

Отговорено

Колега @emosms алуминий е наистина изглежда така защото е обработен против скорошни окиси и т. н. иначе правилно ще потъмнее. А защо си мислиш, че не може да се достигне медено гланцово покритие с прахово. :) Технологиите малко по напреднаха но все пак не съм решил все още какъв цвят ще е. Но текстурата няма да си личи като на картинката, да.

АЛУМИНИЙ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРАХОВО!

Отговорено

А тоя изрязания надпис MXR  защо не е отпред  на кутийката? Хем да се вижда карантията (което явно е идеята), хем ще се вижда като свети.

Отговорено (Редактирано)

При положение, че човекът сам иска да изработи нещо за себе си - аз уважам изключително богатия подход - без пестене от материали и влагане не безумно много труд и желание. Не виждам тук къде застава "тежестта на ценностите". Много ще ме извиняваш, но дизайна не е привилегия на незнаещите, а напротив! Доказателствата се безкрайно много, защото дизайна като такъв е направил не една  и две революции в инженерния свят - от автомобилите, през телефоните, индустриалните машини и начини на производство, та да стигнем до компютрите и мобилните телефони. Пример - търсенето на по-тънък и лек дизайн за мобилните телефони, доведе то такова развитие на батериите, че днес електрическите автомобили са реалност.

Съжалявам, но елементарната липса на естетическо чувство е отблъскаваща и напомня времето ,когато в магазини завиваха всичко във вестник.

И последно, според мен темата е достатъчно интересна за немалко хора, както заради манияшки подход, така и заради допуснатите грешки - едностранчиви оценки даваш само ти. Като преподавател, трябва да си се убедил, колко е важен собственият опит и старото като света правило "опит-грешка".

Редактирано от boreto
Отговорено

//OT @lyu_records - малко повече търпение и без неуместни сравнения, моля, модераторите не спим пред форума.

In-topic - на мен ми харесва кутийката :)

Отговорено

lyu_records, поздравления за дизайна! Вижда се, че ще стане бутиково.

След като пуснах поста съжалих, че ти спамя темата, но беше късно да го трия...

Какво бутиково обаче да очакваме от 1 интегрална схема и 2, 3 диода?

Може би бутиков дизайн приляга повече на това. 

http://www.youtube.com/watch?v=wke-ceinfbc

Неслучайно и цената му е друга. Гилмор знае.

Отговорено

Аз започвам да се чудя дали да не го полирам. Днес в цеха полираха същата алуминиева ламарина с някакъв препарат предназначен специално за полиране на х-алуминий и ефекта беше брутален :)

Отговорено

Според мен би било готино, така и така си тръгнал да експериментираш. Полирания алуминий ще придаде хай тех визия;)

Отговорено

Идеята за кутията е страхотна!Аз  подкрепям личното усещане и виждане за дизайна на кутията.Според мен ако се запази оригиналния вид на кутията ще е по добре!Но от където и да се погледне си лъха на custom shop!