Jump to content
Българският форум за музиканти

никс

Members
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от никс

  1. Ще чакаме да чуем тази прелест как звучи.Но като гледам как изглежда,не се и съмнявам как би зазвучала в опитни ръце...
  2. Аз съм в Силистра,ако искаш ще ти помогна да настроим китарата!
  3. Така описаното пращене може да се получи в следните ситуации: Твърде високо ниво на входния сигнал от компютъра като визирам нивото на ниските честоти,защото китарното кубе не е направено за бас(конкредният модел).Нивото на средните и високите честоти много трудно биха предизвикали пращене на говорителя на кубето. Друга причина може да е дефектен или издънен говорител,при който се получава задиране на мембраната отвътре до магнита. Също така при по високо ниво на сигнала от нормалното,се получава ограничаване на сигнала(така нареченият дисторшън) и това също може да е причината. Според мен най-вероятната причина е високо ниво на сигнала,но без да се чуе на живо няма как да се каже със сигурност какво е. Аз лично често използвам подобно по параметри кубе за музика и съм видял и чул за какво става въпрос.
  4. никс

    Каква китара?

    http://forum.muzikant.org/topic/71080-eioidhiaoeeiiia-oaaia-ca-dhacaeaae-eeoadha/ Тук има нужната информация!
  5. Няма никакъв смисъл в каквато и да е поправка и реставрация в тази китара,директно казано.В базара на форума често се намират китари в ценовия диапазон до 150лв. което за начинаещ китарист си струва.Ако момичето наистина мисли че ще се занимава повече от това да "дрънчи" , според мен си струва да се инвестира в това.Имал съм същата кремона ,мъчително се учих на нея няколко месеца докато не ми подариха Аибанец.
  6. Ernie Ball 12-52,звучат добре до drop D.Аз лично свиря така от лятото.
  7. Адаптерите на китарата преобразуват акустичните трептения на струните в електрически сигнал,чрез който се чува през китарният усилвател.Разликата при единичния и двойния най-общо казано е ,че двойния има повече плътност на тона и не създава брум,единичният звучи по чисто и има по изразителен тон,но това е общо казано,не важи за всички можели.Когато се използва външни ефекти,вграденият дист би следвало да е изключен,в противен случай ще се получи голяма шумотевица,от която няма особен смисъл.Процесорите служат за "оцветяване"на тона на китарата,могат да го изкривяват,модулират,компресират,транспонират,усилват и др.За да звучат тези песни по начина по които звучат,са вложени десетки или стотици хиляди в инструменти,техника и оборудване винаги висок клас,за това не можеш да звучиш като тях с техниката която имаш.Има ефект процесори,които се доближават до конкретно звучене на даден китарист,но все пак в твоят случай,важното е да свириш с наличното което имаш!
  8. Само да вметна,че импеданс значи физична величина,която съдържа в себе си величините съпротивление ®,капацитет ©,индуктивност (L),и се означава със (Z).Основно се използва за измерване на електрическото съпротивление във вериги с променлив ток.
  9. Проблема е поправим,стига някой с опит в областта на запояването да се захване,или в сервиз за електроника.
  10. Покажи снимки на проблемното място,за да ти дадем по конкретен отговор дали може и как!
  11. Ключове търси в базара на форума,често изкача добра оферта.Според мен потенциометрите на китарата не стават вече,такива може да вземеш от всеки магазин за електронни компоненти,със стоиност 250кОм или 500кОм(470Ком).Във същите магазини ще намериш и врътки за потенциометрите.
  12. Идеята за кутията е страхотна!Аз подкрепям личното усещане и виждане за дизайна на кутията.Според мен ако се запази оригиналния вид на кутията ще е по добре!Но от където и да се погледне си лъха на custom shop!
  13. Използвам процесори на зуум от 2 години и смея да кажа,че за парите си това са много добри ефект имитатори!започнах с zoom 507 reverb,през zoom gfx 707 и накрая със zoom 707II guitar.Бях възхитен и все още съм от първия процесор,имаш в себеси страхотни като качество ревърб и дилеи ефекти.Освен качеството,една друга хубава черта е пълната настройка на параметрите на ефекта,както всички знаят че се прави при процесорите.Банките и пачовете бяха напълно достатъчни за да се запаметят различни разновидности на ревърб и дилея,даващи възможност за бърза смяна на времето на дилея или плътноста на ревърба.С една дума,страхотен процесор,нищо че е стар модел,произвеждан до 2004 г.Въпросът със другите два сигнало изкривители се състои в това,че за да се създаде така наречената "свясна бленда" трябва първо човекът да е наясно какво звучене иска и второ да се поиграе доста с настроиките на процесора.Аз лично съм правил няколко много добри бленди,имитирайки едни от най-известните ефекти продружени с кабинет симулации.Според мен най-големият проблем при тези процесори е липсата на потенциометъри за директна настроика на дадения параметър на желаният ефект,проблем който го няма при чейн с 15 последователно свърнзани ефекти,с възможност за моментална корекция на даден параметър(същото важи за volume,wah,pitch корекции посредством педал)но хубавото при тези процсори е че не се налага да се мъкне огромнен куфар с ефекти,кабели,захранвания и т.н..За мен тези ефект процесори биха задоволили интереса на тези който си свирят просто за кеф или с приятели,или за хора търсещи конкретно звучене чрез група от ефекти,без да се налага да дадът стотици хиляди левове за ефекти и усилватели.Накратко,за мен това са китарни процесори за хора,непретенциозни от към качеството на звучащия ефект.Все пак за всеки тип търсене,трябва да има и предлагане,нали?
  14. никс

    Преходник

    От доста опит в същата гадна история и доста измервания мога да кажа,че номера не става с обикновен преходник които свързва механически двата сигнала от китарите.Когато се свържат 2 кирати с тоя преходник,сигналите им идват паралелно свързани,което променя вътрешното съпротивление,изходното напрежение колкото и да е малко,смесва честоти или с две думи,всичко става гювеч.Всяка една такава промяна има огромно значение за звученето на на китарата и повярвай ми,няма да ти допадне.На изхода на ефекта историята е същата почти.аз реших проблема с 2 прости самоделки миксерчета,едното от които смесва китарите без да засяга горе изброените параметри,и другото на изхода е подобно на първото.Разликата в двете е че едното трябва да има високо вътрешно съпротивление,а другото трябва да е с малко и това е цаката.
  15. Брей,ако тази китара е наистина от далечната 54та,задължително я снимаи от всеки ъгъл!Много ще е интересно и не само на мен да се види тази китара!
  16. Имам няколко такива лампи и търся схеми за какво се ползват и стават ли за китарни изпълнения? Ако има някои които са запознати или имат схеми с такива лампи са добре дошли!
  17. Колега,въпреки всичките коментари които прочете сам си решаваш дали да вложиш пари и да стане хубава китара.Колкото и пари да дадеш важното е на външен вид да ти харесва,на звук да ти допадне(едвали) и както искаше,да и оправиш електрониката което е детска игра.И аз поправих орфей с вложени към 60 кинта и мога да кажа че такава китара никъде няма и няма да има.Моят съвет,ако искаш да я поправиш си направи нещо като план-ценоразпис и се порови в нета кое колко струва, и според мен ще стане Успех!
  18. Това е китарна глава с мощтност около 8 вата и дължина на устроиството колкото 2 левчета. Захранва се от класическа букса от китарни ефекти.Включва се с слагането на захранващата букса(вижда се на клипечто)без ключ. Входен жак за инстромент и изходен директно към кабинет(говорител). Потенциометър (тример) за усилване. Усилвателчето е направено за директно включване към кабинет и използва ефектното 9волтово захранване. Ако такова отсъства може да се използва всякакво което дава напрежение от 6 - 18 волта като поляритета е стандартния за ефекти. Използвал съм го със 8 инчов 4 ома средночестотен (китарен) говорител.Пробван с 12 инчов басов при което му идва в повече товара и се получава естествен "овърдраив" и бързо загряване на интегралата.При използване на обикновен 8 или 6 инчов загряването е минимално при 50%усилване. ето и малък семпъл на усилвателчето:симпъл (на клипчето съм влкючил говорителя на кубето чрез кабелче с жак към изхода на усилвателчето)
  19. Аз съм хванал същия проект като теб,но с орфендер.Всичко беше за смяна като се започне от части(адапрети ключове потенциометри жак)и всичката боя по тялото и грифа.Общо взето ако имаш подходящите условия за работа и най-важното железни нерви,може и да запее нова песен тази казанлъшка принцеса. конкретно по въпроса ти ключове-15-30лв. струни 10-15лв. адаптери 30-150лв. потенциометри 3-10лв. ключ за бленди (незнам колко кинти е нов) минава гратис прагове 35лв китове,бой,лакове и какво ли не (при мен излезе 30лв) шкури,нови винчета,5-6лв. време за работа по проекта 1-6 седмици най евтино според моите груби сметки-130лв.таман по толкова вървят стагчетата тук в форума. но ако искаш тази китара да стане бижу както орфееца трябва много ама много желание,старание и 3 загубени месеца Успех!!!
  20. приятел няколко въпросчета 1.имаш ли машини с които мислиш да направиш тази китара 2.можеш ли да боравиш с тези машини 3.имаш ли материали или по точно запознат ли си в какви материали става и мислиш ли от всичата тази помощ ще се справиш сам 4.едно от най-важните неща:имаш ли терен на който да работиш(примерно мазето или тавана или гараж нещо такова)защото е много мръсна работа да правиш китара,от собствен опит ти го казвам не е задължително да отговаряш но за себеси да си наясно с какво се захващаш защото то ако ставаше от всеки човек лютиер...нямаше да има Fender Gipson и така нататак.
  21. усилвателя е неомонтански 2х40вата но на 2ома демек 30вата за 4 или нещо от сорта но това не е толкова важно интересното в случея е че как тая мижитурка вдига 2 10 инчови баса.... преди го пробвах с среда от телевизор която много вика и на нея загрява че се къса оня 2N3055 а с този загря чак когато му сложих тези големите.... но на чичо ти"пробвах и се убедих"кво да му разправяш повече.сега остава да направя кабинета и да взема говорител и след време ще постна снимки на проекта който правя.
  22. ето този вече мога да нарека малко по качествен.за сега няма проблеми даже като му дам жега на усилвателя с музика(яко бас) радиатора едвам загрява а предишния можеше яица да си пекнеш на него..
  23. Този които е създал тази тема сигурно много си е патил от такива части мента но и за братята китаици трябва да има работа все пак.Тази тема я бях гледал преди месец два и ми стана интересно как може да има такива ментета но докато не се увериш сам нема как да се увериш братче.И по закона на всеобщата гадост,точно на тебе ще се случи.Та на въпроса-транзисторен регулатор на напрежението,прост за изпълнение с 2 транзистора един от които всеизвестния 2N3055.много мощно това желязо ама ако е излязло от USA примерно но както в моя случей пак братята китаици в главната роля.И малко пред история.направих този регулатор защоото усилвателя които имам(самоделка) работи до 18в а трафа ми дава 25в изправено и филтрирано.правя го и го пускам тръгна от първия път(почти никога не се случва с мой схеми,по принцип гърмят в ръцете ми)и измервам с волт-метъра входното и изходното напрежение.Всичко върви по план,настройвам 16в на изхода с потенциометъра и свързвам усилвателя и тои тръгна....егати кефа.И вече е време за rock and roll свързвам китарата и опънах 2-3 жици така за проба сичко 6 братче и го спрях.деиствието се развива преди 2 дни.Днес го пуснах пак да се покефя малко и с самото пускане нещо почна да пуши...веднага дърпам щепсела и гледам какво пуши....бутам схемата на усилвателя нищо и няма не е загряла хващам изправителя и кво да ти кажа....показалета ми се опече в буквалния смисъл...пускам сичко и егати този транзистор се напекъл се едно ходил в ада....неможа 2 минути да изтине и се разбра че нещо е станало гледам за късо нямаше никаде гледам другия транзистор добре си е какво стана неможах да разбера.та след като изтина желязото му смотано го отпоих и му теглих един чук капачката падна малко трудно но я махнах и кво да видя...жичката на емитера(егати косъма как издържа 117вата)беше прекъсната и се разбра че е изгорял и се ядосах 1.20лв. отидоха за 2 дена Та думата ми беше копуваите само качествени елементи или поне такива за който се знае че стават а НЕ като този по доло.
  24. а този поморин какво представлява и с него има ли смисъл да жуля?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.