Jump to content
Българският форум за музиканти

Изработка на MXR Distortion+ от кота 0


Recommended Posts

Мараба валяк аз си мислех, че си се разболял и ще ме пропуснеш.  :greenball:

След като излиза светлина от прозореца, а педала е на крачета се получава нещо такова:

 

fast-and-furious.jpg

 

това е идеята на лаБичките.

Отделно когато педала ти е в ръцете изглежда барнат от всякъде а и можеш да му видиш вътрешностите, което го прави от всякъде  :coolp:

В крайна сметка се опитвам да направя нещо екстравагантно с бутиков вид, което не се харесва на всеки ( а на теб по принцип нищо не ти харесва). Както споменах по-горе аз имам условията да направя каквото си искам. Режа 3D ЦПУ, разполагам с пещ за прахово боядисване, отделно имам на разположение лазер CO2 и лазер за гравиране на фини детайли само с ламБи, отделно режа и с плазма. Всичко е въпрос на фантазия. Правя и вакумно формиране Това до тук е правено от материал, който е фира от разни поръчки и ми струва само труда.  :greenangel:

В общи линии LYU се занимава от доста време с ЦПУ машини и разбира от техните контролери и модули и карантийки. Също така е правил самоделни такива и в момента сглобявам една 5 осна, която прави ей такива работи:

http://www.youtube.com/watch?v=kddPuLSaOjQ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 43
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Архаичния кабел от антена със запоени крачно хипер долнопробни жакове е много по-велико, особено когато е забодено между чисто нов усилвател и атенюатор! Аз пък харесвам нещата да са пипнати маниашки и там, където не се виждат - хартийката на предния панел не е върхът на дизайна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки има право на собствено мнение. Аз не си спомням да съм правил кабел за високоговорител с антенен кабел. Добре ще е да го видя, за да разбера за какво става дума. 

Има и още нещо. Когато се дават едностранчиви оценки, често са в страни от истината. Например преценката за нещо няколко пъти по-евтино от най-близкия еквивалент.

В темата става въпрос за друго. За смисъла от нещо. За логиката и за тежестта на ценностите. 

Аз никога не съм претендирал за акцент върху артистичния дизайн, особено, ако цената му влияе отрицателно на техническата страна или клиента. Всеки избива някъде. Като не може в една посока, действа в друга. Като не разбира от електроника, се насочва към дизайн. Няма лошо, стига  хората да застават зад такъв избор. От постовете досега се видя , че няма одобрение на показаната идея.

Всеки има право на избор. Кеф му дизайн, кеф му стабилност, кеф му правилно техническо решение. И сам решава къде да насочи средствата си. 

 

ПП. Забравих да подчертая, че съм фен на архаичното, ретрото и Vintage.

Не харесвам китайското, грозното модерно и съвременната ценностна система.

Sorry!

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От както го видях се чудя, алумин ли е наистина? Мн. лъскаво ми изглежда.
Алумина трябва да се третира с нещо, иначе мисля ще потъмнее.

Помедненото изглежда яко, макар че не съм наясно как ще стане (галванично??), и пак ще трябва да се лакира.

 

А това прахово, дето да изглежда като помеднено, не мога да си го представя като на картинката с фотошопа.

Но много добре се вързва с горния панел (фотошопа).
На фотошопа е 'пожълтено' :D, и мн. добре се вижда чертичките от текстурата на материала (industrial, на мен ми харесва), които с прахово или помедняване ще изчезнат.

След като може да ползваш cnc, ако издълбаното и подсветката е отгоре на други проекти, ще е по-ефектно.

Още го мисля тоя момент :D

Редактирано от emosms
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рицаря на белия кон се засегна.  Как определи, че в темата става въпрос за:

"В темата става въпрос за друго. За смисъла от нещо. За логиката и за тежестта на ценностите"

Ти я написа или?!?! WTF  :secret: 

В темата става въпрос, че ми остана половин квадрат алуминий 3мм и малко гравопли, та взех и се сетих, че съм започнал от доста време тоя ефект и за 1 час. го направих във вектор спрямо вижданията ми събрани през годините и реших да си го събера.

Темата съм я пуснал не за мрънкачи като теб а за DIY фенове които биха взели идеи от тая цялата работа (начин на сгъване, как изглежда прахово, видове материали и т. н.). Нищо не ми пречи да си го направя тихичко и да си се радвам на него! Също така цена мнения на колеги, както някои се изказаха да го оставя така, да махна плочката и т. н. ма твоето е...

 

Като не претендираш тогава защо спамиш!?!? WTF И защо трябва да съсипваш всяка една моя тема с твоите прозрения. Върти си там клиентите и ме остави на мира аз от тук финансова полза нямам за разлика от теб, също така не се бъркам в твоите теми вече доста отдавна. 

Евтино не е, знаеш ли колко пари струват материалите ако си ги поръчаш където и да е било!

Китайско не е ползвам качествени такива до момента!

Това, че изглежда така до сега нищо не означава решил съм целия да го направя един вид златен, като се приключи с финиша тогава ще има общ поглед, а нормално на повечето да не им харесва не на всеки му допадат златни джунджурийки. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега @emosms алуминий е наистина изглежда така защото е обработен против скорошни окиси и т. н. иначе правилно ще потъмнее. А защо си мислиш, че не може да се достигне медено гланцово покритие с прахово. :) Технологиите малко по напреднаха но все пак не съм решил все още какъв цвят ще е. Но текстурата няма да си личи като на картинката, да.

АЛУМИНИЙ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРАХОВО!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А тоя изрязания надпис MXR  защо не е отпред  на кутийката? Хем да се вижда карантията (което явно е идеята), хем ще се вижда като свети.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При положение, че човекът сам иска да изработи нещо за себе си - аз уважам изключително богатия подход - без пестене от материали и влагане не безумно много труд и желание. Не виждам тук къде застава "тежестта на ценностите". Много ще ме извиняваш, но дизайна не е привилегия на незнаещите, а напротив! Доказателствата се безкрайно много, защото дизайна като такъв е направил не една  и две революции в инженерния свят - от автомобилите, през телефоните, индустриалните машини и начини на производство, та да стигнем до компютрите и мобилните телефони. Пример - търсенето на по-тънък и лек дизайн за мобилните телефони, доведе то такова развитие на батериите, че днес електрическите автомобили са реалност.

Съжалявам, но елементарната липса на естетическо чувство е отблъскаваща и напомня времето ,когато в магазини завиваха всичко във вестник.

И последно, според мен темата е достатъчно интересна за немалко хора, както заради манияшки подход, така и заради допуснатите грешки - едностранчиви оценки даваш само ти. Като преподавател, трябва да си се убедил, колко е важен собственият опит и старото като света правило "опит-грешка".

Редактирано от boreto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

//OT @lyu_records - малко повече търпение и без неуместни сравнения, моля, модераторите не спим пред форума.

 

In-topic - на мен ми харесва кутийката :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

lyu_records, поздравления за дизайна! Вижда се, че ще стане бутиково.

След като пуснах поста съжалих, че ти спамя темата, но беше късно да го трия...

Какво бутиково обаче да очакваме от 1 интегрална схема и 2, 3 диода?

Може би бутиков дизайн приляга повече на това. 

http://www.youtube.com/watch?v=wke-ceinfbc

Неслучайно и цената му е друга. Гилмор знае.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз започвам да се чудя дали да не го полирам. Днес в цеха полираха същата алуминиева ламарина с някакъв препарат предназначен специално за полиране на х-алуминий и ефекта беше брутален :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен би било готино, така и така си тръгнал да експериментираш. Полирания алуминий ще придаде хай тех визия;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята за кутията е страхотна!Аз  подкрепям личното усещане и виждане за дизайна на кутията.Според мен ако се запази оригиналния вид на кутията ще е по добре!Но от където и да се погледне си лъха на custom shop!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.