Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Може да погледнеш това. С едни добри адаптери може да заприлича на това което търсиш за малко пари. Тази Ария също ми изглежда като добър вариант. Ако все пак държиш и на формата това по-мяза на стратокастър, но тия пасивни EMG-та....чувам че ставали за блусарски работи, но колко е вярно, не знам. Абе както каза varbanov85, дигаш се и обикаляш магазините и може да намериш някой изумруд...

Отговорено

Абре тука в тоя форум станахме продавач-консултанти.Ми хайде потърсете сами малко.Сайтове колкото щеш musicworld,mci,forte music,thomann и тнт. 

Особено ти си се скъсал да помагаш със 6-те си мнения(7 с последното).

Малко странно е, че искаш блусарско звучене а бягаш от Фендерите :> Не разбрах дали искаш звук или форма на тялото тип "Стратокастер" 

Епифоните не са лош вариант имаш добър избор за тази цена, но тялото там е Les Paul. Schecter и LTD ги изключвам, понеже имаш вече китара за металургии. До колкото разбирам искаш Coil Tap за превключване в single coil - за това нямаш особено много варианти. Сещам се за няколко но са все на LP-та. Остава вариант със адаптери H-S-H. Средния ще ти върши добра работа. Като вземеш всички тези неща предвид и ги въведеш за критерии на търсене ти излизат предимно Dean, Cort и Ibanez. Като зададеш и да нямат тремоло резултатите отиват към 0. Ще се наложи или да вземеш доста евтина китара или да направиш компромис с някой от критериите си.

Както често съветват тук, в твоя случай бих разгледал и Базара.

Добре де хаиде "вие станахте продавач консултанти".Ама пък си е така.Аз може да имам малко мнения,да не съм най- разбиращ ама пък си е така.Като пък толкова искате направете подраздел "кажете какво да си купя,че ме мързи да търся".На всички ни омръзва от теми "я ми сдъвчи яденето и ми го даи че мързи да дъвча".

Отговорено

Абсолютно споделям мнението за Blade. Има ги във Фактор и за въпросната цена са повече от добри.

Качествено изработени, добре звучащи.

Отговорено (Редактирано)

A защо не се напънеш да събереш още малко пари и да си вземеш американски страт на старо? В базара излизат доста изгодни предложения, на цени дори под 1/2 от тази по магазините. Не подценявай и японските. Това ще е китара, която най-малкото ще можеш да продадеш без загуба.

Най-вероятно си пробвал някое мексиканско дърво и оттам негативното ти впечатление. Повярвай ми, има доста осезаема разлика между мексикански и американски Фендер. Тремолото се блокира. Това е лесно и е напълно обратимо, ако решиш да го ползваш за в бъдеще.

Редактирано от blr
Отговорено

Характерният страт звук според мен има нещо общо и с дървото на тялото... Най-блусарски и стратокастърски звучащото за мен дърво е елшата (alder). (не казвам, че само от това идва звука, но си има значение, поне така аз го усещам)

И преди всички колективно да заклеймите Скуайъра като безполезно дръФце ми се ще да ви споделя това:

http://www.musiciansfriend.com/guitars/squier-classic-vibe-stratocaster-60s-electric-guitar

Свирил съм на такава и в магазин и у един познат (при него беше сетъпната и с нови стуни разбира се и беше далеч по-добре от онаа в магазина). Та тФа "боклуче" е толкова близко ако не и по-добро от мексикански страт, а е почти наполовина като цена... то не че мексиканските стратове са много страхотни ама все пак говорим за ограничен бюджет :D

А за да извадиш хубав блусарски тон е добре да имаш и подходящия за това усилвател...

Отговорено

А за да извадиш хубав блусарски тон е добре да имаш...

Ръка, драги колега, ръка, усет и мисъл в главата. Като липсват тези неща, не става и с най-скъпата китара. Пък и инструментите не се правят специално за определени стилове. Или можеш, или не.

.

Отговорено

Въобще не ни се искаше да заклеймяваме Fender и Squier, даже е доста трудно, когато ти изкачат на първо място при търсене по критерии, но колегата каза, че не желае да ползва тези марки. От там дойде и цялата главоблъсканица :>

Отговорено

Искрено благодаря на всички, които се опитват да ми помогнат и не се чувстват като "продавач-консултанти" :) .

В момента разглеждам предложенията ви.

Само да поясня, за да не става объркване:

- търся китара със стратокастърски тип звучене (за тези които знаят какво е това, мисля че не са необходими подробности)
- формата на китарата не е от значение, стига да е удобна за свирене седнал (не flaing-v например).

Отговорено (Редактирано)

Ако откриете и някоя с гибсънско звучене, но не е Гибсън, пратете ми 1 ЛС, мерси!

Редактирано от MrDeath
Отговорено

Може би Ямаха 311 или 611 са някакъв вариант - комбинация на Р90 и делящ се хъм и е без тремоло. Иначе нищо не ти пречи да си вземеш един Classic Vibe и да му застопориш тремолото с трупче ;)

Отговорено

ибанец има такъв модел от средата на 70-те

http://perthbands.com/forum/index.php/topic/10753-1974-ibanez-lawsuit-strat/

тази е продадена но все пак може да придобиеш представа

свирил съм на такава китара - общо взето за парите си е доста добра

бих ти препоръчал да НЕ си купуваш нова китара от магазина - в този ценови диапазон няма смисъл

китари тип статокастер много

китари които звучат като статокастер - малко и не са евтини (http://forum.muzikant.org/topic/86683-oaaiaeaadh-nodhaoieanoaadh-aiaadheeui-naadheeoaa/)

китари със сингълкойли които могат да имат "блусарско" звучене (каквото и да значи това) - много

в резюме - взимаш кинтите и почваш да обикаляш продаващите втора употреба

в момента в който ти хареса някоя китара - взимаш без да му мислиш много

поздрави

Йордан