aarab Отговорено Януари 25, 2007 Отговорено Януари 25, 2007 Здрасти! Опитай с FL Studio 5 или 6. Много е лесно и качествено. Цитирай
richi Отговорено Февруари 7, 2007 Отговорено Февруари 7, 2007 На компютъра съм си инсталирал Win 98 и Win XP. На 98 съм си инсталирал Cakewalk 8 и драйвер на Yamaha XG. Системата работи добре. Искам да направя същото и при Win XP. инсталирах Cakewalk 9 но нямам подходящ драйвер. Звуковата ми карта е една за компютъра Sound Blaster live. Има си инсталиран драйвер с нея но той звучи дървено.Моля за съвет какво да направя. Цитирай
de4o Отговорено Февруари 7, 2007 Отговорено Февруари 7, 2007 инсталирай си виртуални модули YAMAHA или ROLAND и ги за4исли като MIDI DEVICES на CAKEWALK Цитирай
richi Отговорено Февруари 7, 2007 Отговорено Февруари 7, 2007 добре за Win 98 имам и съм си ги инсталирал а за XP от къде да ги дръпна? Цитирай
Tolly Отговорено Февруари 9, 2007 Отговорено Февруари 9, 2007 добре за Win 98 имам и съм си ги инсталирал а за XP от къде да ги дръпна? От data.bg - edirol roland virtual sound canvas Цитирай
richi Отговорено Февруари 10, 2007 Отговорено Февруари 10, 2007 добре за Win 98 имам и съм си ги инсталирал а за XP от къде да ги дръпна? От data.bg - edirol roland virtual sound canvas посочи ми линк защото дръпнах един модул на Ямаха и антивирусната ми програма се задейства Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 10, 2007 Отговорено Февруари 10, 2007 ...Звуковата ми карта е една за компютъра Sound Blaster live... Тя поддържа Soundfont, така че най-добре да си намериш някой як GM такъв. Препоръчвам Jurgen GM 2.0 (60МВ), Real Font 2.1 (101МВ). Успех! Цитирай
richi Отговорено Февруари 11, 2007 Отговорено Февруари 11, 2007 ...Звуковата ми карта е една за компютъра Sound Blaster live... Тя поддържа Soundfont, така че най-добре да си намериш някой як GM такъв. Препоръчвам Jurgen GM 2.0 (60МВ), Real Font 2.1 (101МВ). Успех! Благодаря за съвета, но тук ме хвана на тясно. Това за звуковата карта не ми е ясно.Би ли ми го пообяснил или да прочета нещо но незнам от къде. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 11, 2007 Отговорено Февруари 11, 2007 Емиии... SoundFonts са банки със семплирани звуци, които се ползват при просвирване на МИДИ събития в Уинамп, Гитар Про, Кюбейс, каквото_се_сетиш_още. Зареждат се от...с драйверите на Аудиджи 1 има един софтец SountFont Bank Manager. А в Кюбейс/Кейкуолк може и от самите хостове, ама точно как и защо не знам. Специално Кейкуолк не съм пипал, щото ми е смотан. Нека друг да помогне. Успех! Цитирай
richi Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 няма ли от къде да се намери виртуален модул на Ямаха за ХР ? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 А ти изобщо потърси ли? Точно за 1.3 сек. намерих в Мулето. Успех! Цитирай
Tannen Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 Звуковата ти карта вградена ли е? Ако е вградена трябва да зададеш други настройки, защото и да слагаш нови драйвери няма да стане... Цитирай
Janick_Gers Отговорено Март 21, 2007 Отговорено Март 21, 2007 (Редактирано) ДОбър ден на всички. Много ви моля за незабавна помощ, защото прявя един проект, но нямам много време. За целта ми трябва да знам как се правят клавири на сонара. Правел съм си на кубейс, но вече го нямам и съм на сонар, обаче не можах да откия там как става. ИЗбирам миди трак. Там има някав channel да си избера от 1 до 16. После до него има ефекти някви. Това е, което съм отркил и незнам баш какво е. Конкретният въпрос е как да си избера клавири, да ги сложа в трака, да им сложа ефект някакъв и да ги изсвиря(не ме разбирайте погрешно, нямам клавири като музикален инструмент, който да свържа към компота, а всичко изцяло на сонара да стане), благодаря ви много. Редактирано Март 21, 2007 от Janick_Gers Цитирай
olygofren Отговорено Март 21, 2007 Отговорено Март 21, 2007 (Редактирано) Избираш си инструмента от същото място, където е избора на MIDI канала и ефектите, потърси там, има банка и звук (bank и patch). Банки вероятно няма да имаш, ще имаш една по default със стандартните MIDI инструменти, в които има двайсетина вида клавири. Абе, patch е това, което ти трябва. После маркираш трака вляво в списъка с тракове, избираш от лентата с инструменти отгоре нотичката или от View->Staff View и почваш да набиваш нотите. Това е. Редактирано Март 21, 2007 от olygofren Цитирай
emilcvetkov_ Отговорено Март 25, 2007 Отговорено Март 25, 2007 Отварям мидито,пускам го,но не се чува нищо.Аз нямам почти никакъв опит,и ще ви моля за помощ.Може би трябват някакви драйвери.Същото става и с Cool edit pro.Изписва ми -неразрешен драйвер.Нужна ми е програма,с която да променям баланса на инструментите в мидито и така да го съхраня.Помогнете моля! Цитирай
Recommended Posts