Jump to content
Българският форум за музиканти

Tannen

Members
  • Мнения

    117
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Tannen

  1. Tannen

    Jack & Danny

    Китарата не е лоша, свирил съм на нея, макар че в крайна сметка си купих ЛП модела, поради по-дебелото дърво и по-добрия звук. За тези пари трудно ще вземеш нещо по-добро. Китарите им нямат дразнещи дефекти като евтините Стаг например.
  2. Има две книжки за кухарка с над 60 песни, повечето лесни и повечето готини, а някои - и двете. Качил съм ги на сайта си. Успех! За съжаление линковете не ми се отварят, нито 6колите, нито таблатурите...
  3. Tannen

    Behringer Vs Squier

    Берингер съкс. Мисля че останалото са излишни обяснения
  4. Аз бих ти препоръчал да огледаш и моделите на Jack&Danny не са лоши китарите им а са наистина на добра цена. Верно е евтините Епифон са наистина кофти, наскоро си взех един модел на Jack&Danny пак лес поул формата и съм изключително доволен, нямам забележки. Конкретно сравнявани с най/евтините модели на епифон тези китарки наистиан са по/добри от тях и ги бият и по цена. Само не знам къде в България може да пробваш такава китара... за информация разгледай сайта на мюзик стор
  5. Tannen

    Китарни ефекти

    Ами то и с Диджитека е така- въпрос на настройка..на мен ми трябвасе известно време докато направя по-брутални бленди ама става...и верно всичко си зависи от китарата и от ампа инак е боза... В крайна сметка мацката да си пробва и едните и другите ма6инки и което иска да и го пратят от германия така 6те е най изгодно...
  6. Tannen

    Китарни ефекти

    Взимай Диджитек и не му мисли с тия зуумове. Разгледай теми от форуми толкова мн е писано за тия ефекти. Вземи си или на старо от германия са мн евтини, или от music store в Кöлн нов ако ти се дават кинти.
  7. Tannen

    Maрки Струни

    Аз пък харесвам Дадарио, много повече от Ямаха, Ърни Бол, Стаг....
  8. Фингърборд=фретборд или се лъжа? =грифбрет Така че не виждам как ще го ползваш за фингерборда- то си пише, не за мейпъл, понеже той няма нужда да се маже с такива неща, обикновено ги лакират и за това.
  9. Ама колко често? И само в сряда ли? той сигнала не беше ли сол или сол# нещо такова май.... ама не става за настройка, поне при мене не върши работа
  10. Tannen

    Въпрос

    Няма проблем, даже е желателно да почнеш на класическа китара и то с учител. После всичките тия мъки с големия гриф ще ти се отблагодаряват постоянно
  11. Ето и няколко от многото линка: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%95%D0%A1%D0%82 http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%80%9A&st=0 http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%D0%A0%E2%80%9A
  12. Определено пробвай с търсачката на форума, просто не ми се кометират "съветите" в тая тема
  13. Ей такава музика много обичам
  14. Да, може би само това не може да се прави с пръсти, да се стърже по струните. Това вече си е друг стил на свирене, но като оставим този "ефект" настрана, от техническа гледна точка с пръстите се постига по-разнообразно звучене. Май навлизам в офтопика вече, стана глупав спор, както каза kitaratapesho, за различни стилове се свири с пръсти или/и перо и това е. И двете неща са необходими. Аз лично на електрическата свиря основно с перо, но и с пръсти, а на класическата само с пръсти.
  15. Като например?
  16. Защо само на едната ръка? И на двете трябва. А и не ти трябват кой знае колко дълги нокти, защото ноктите не се ползвсат като 4 перца, ами се свири с пръст и нокът, ако свириш само с нокти не е правилно. Поне така са ме учили навремето Освен това само с перце не може да се свири кой знае какво на (класическа) китара. Не мога да си представя как се свирят например децими с перо(може би само ако ги свириш хипер бавно). Както казваше даскалът ми по китара, "да свириш с перо е все едно да ходиш на куц крак"
  17. По-добри?? Моля?? Това е най-голямата глупост, която съм чувал. Особено пък сингъл коил на скуаер страт е най-голямата боза, която можеш да изпиеш. За кво разнообразие говорим? Просто звука е различен, но това не значи по-добър. Въпрос на вкус вече. Valnyr се е ориентирал към хъмбъкари, може би не случайно. Той си знае най-добре. Ам според мен тука трябва да пишат хора свирили на Харли Бентън, преди да се изказваме колко зле била. Заради цената ли? Мислите ли, че има няква разлика с боклуците дето тука ги продават, освен че от томан са по=евтини. Въпроса е че винаги има риск като купуваш нещо, което не си пипвал, защото може да не ти хареса като го вземеш в ръце. Valnyr, пробвай такива китари тип леспол, виж дали ти е удобна, понеже те са с по-дебел гриф който малко или много затруднява свиренето. Ам въпросния Стаг ЛП пък според мен е таш*к. Такова невнимание са отделили за детайлите, че чисто на новата китара която пробвах в магазина й се искаше да и се разпаднат болтчетата в ръцете ми. Има визия но само до там. На снимка Valnyr, потърси ревюта за китарата, която си избрал.
  18. Това нещо е много яко. Тука не става въпрос за начинаещи, а за сценични артисти. Както казва Крис, идеята е да не се променя визията на Фендър и Гибсън, не знам кои начинаещи свирят с такива китари А и тази джаджа не само настройва в ми, ами има и различни други строеве, както и можеш да си правиш собствени такива. Това е нещо ново, иновация, не знам защо намесвате роботите и това че ще ни изместят от сцената...хората са расисти и ще искат да гледат други хора, а не роботи Та мисълта ми е че е хубаво да се правят такива неща. Това е просто едно улеснение, няма да замести часовете опити за настройване на китарата които всеки от нас е прекарвал започвайки да свири на китара. Ще трябва да мине доста време, докато всяка китара излиза с такава система от завода...ако въобще стане това. Лично мен това ме съмнява.
  19. Подкрепям. Най-добре си вземи Ямаха- C70, C40, C80, зависи колко ще дадеш. Мисля че С40 е 210 лв в Динакорд. C70 беше май 300 кинта. Разликата между двете е в ключовете- на С70 са позлатени и затова е по-скъпа...иначе са правени от едни и същи материали. За С80 не се сещам да съм виждал в наличност..
  20. Tannen

    Ефекта

    В Диджитек РП 200 Артист има пресети на Дейв. Това, което мога да кажа е, че слага много ревърб. Има бленди както с много гейн, така и със среден. Настройките на еквалайзера варират...трябва да усетиш за коя песен как са сложени, има както с орязани среди, така и с мн среди. Използвал е кабинет с 4 12инчови говорителя и микрофон поставен в средата на говорителя. Ако използва компресор то не го слага на високо ниво. Усилвателите, които ползва, наистина са Маршали- ползвал е наподобяващи `78 Мarshall Master Volume и Marshall JCM900.
  21. Разгледай моделите на Стаг и Уошбърн
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.