Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

А най-добре забрави за Cakewalk 9 и мини на Sonar 6 - бъговете в аудиото на архивните версии бяха доста... А, да - АСИО и Cakewalk - забрави, само MME или WDM.

Отговорено
А най-добре забрави за Cakewalk 9  и мини на Sonar 6 -  бъговете в аудиото на архивните версии бяха доста... А, да - АСИО и Cakewalk - забрави, само MME или WDM.

А може да не иска да мине на Сонар 6 по причина слаба машина, липса на драйвери за ХР или моята причина например - за разлика от някои, които чакат кога H2O ще кракне поредната (последната) версия на тази или онази програма, че да си я дръпнат...аз съм си купил легално Кейка, работя си прекрасно с него, а и на този етап не ме боли да дам $$$ за нов мултитрак.....така че...причини - много... :happy:

Отговорено

Аз така, само лаф да става - H2O не съществуват вече отдавна - повече от година. :P

А и в наши дни просто е грехота човек, който явно си изкарва хляба (и сиренето) с музикантлък, да е с толкова слаба машина, че да не може да подкара един Сонар 6 - че той си върви прекрасно дори и на Пентиум 4 на 1.5 ГХц - което по днешните стандарти на Core2Duo и AM2 си е направо сметало...

Имам и още едно съображение - почти сериозно - ако изключително уважаваните от мен колеги в бившето TwelveTone, сега Cakewalk, искаха да си останат "бедния роднина" в света на професионалния звукозапис, то щяха да си направят защитата като, примерно, на Семплитюд/Секвоя - и до ден днешен НЯМА (и по всяка вероятност няма и да има) кракната версия на защитените им със Synchrosoft версии. Предполагам (а и не само аз), че това е изключително добре премерен маркетингов ход - в крайна сметка, ако човек иска да изкарва пари от тези програми естествено ще си ги купи. Но човек харесва познатото, а дори и в USA делът на пиратския софтуер в ДОМАШНИТЕ компютри е над 72%!

Успех на всички! :P

Отговорено

@presly, кат' ще е за лаф...тогава и аз да се включа... :P

Не че нещо...но намирам леко противоречие в думите ти за "изкарването на хляба и сиренето" и т.нар. "домашен софтуер". След като ще си вадиш прехраната с нещо и за него по твоите думи трябва задължително да инвестираш в по-сериозна машина, защо да не си платиш и софтуера....или май прилагаме различни стандарти в покупките... ;)

Отговорено (Редактирано)

Явно не съм се изразил добре :green: (нормално - в даскало все двойки имах по български, нищо, че беше преди ... абе много години). Имах предвид, че всеки, занимаващ се със високо интелигентен труд - а музикантлъка е точно такъв вид труд - би следвало от самоуважение, най-малко, да е със що-годе сносна домашна машинка. И освен това къде съм казал, че ще си вадят хляба със звукозапис?! Явно, че на колегите им трябва да си свършат нещо като демо запис - айде сега да изтърсят 600 $US за програма - не се връзва. Да не са тръгнали да отварят студио? С вградената в дъното AC97? Или Audigy1? Легалния софт е хубаво и правилно нещо - и нека всички, на които им е легален Windows-a да вдигнат ръка...

:metalist:

Редактирано от presly
Отговорено (Редактирано)

:happy:

Извинявам се на колегите, започнали темата, спирам с глупостите! Наистина - вижте някоя по-нова версия. Ако пак не стане - пратете ми съобщение - все ще измислим нещо. :metalist:

:virtuoz::beer:

Редактирано от presly
Отговорено

Ако музиката ти е още на MIDI, а гласа на аудио, може да промениш леко темпото, с изклучено "Stretch Audio".Ако вече и двете са ти на аудио, маркирай трака с гласа, комбайнвай го да е на един тейк и използвай plug-in от Forge -Time compress/expand , за да синхронизираш траковете.

Cakewalk-a е много удобна и няма да я смвням.В Sonara няма вече много удобства, като Scale velocity, Audio view, няма велосити на аудиото, а за VSTi спокойно може да се работи с VST HUB с MIDI-окито,с до 4 виртуални синта.

• 1 month later...
Отговорено

Здравейте,

Въпроса ми е дали може на тази програма за барабани сам да наредиш някакъв семпал/биит и да не ползваш готовите там.

Ако е възможно по какъв точно начин става това. Благодаря предварително:metalist:

Отговорено

За бийта (предполагам, че така наричаш pattern-a) можеш да зададеш произволен MIDI файл. За семплите - не съм сигурен :rolleyes:

Виж help-а на Сонара...

Отговорено (Редактирано)

В директорията на сонара има всички библиотеки в МИДИ формат- отваряш, едитваш, добавяш и т.н.

ЕДИТ: Като напишеш session drummer sonar в гугъл още първия линк описва подробно въпроса ти...

tryhere.jpg

Редактирано от 7thString