Jump to content
Българският форум за музиканти

На някой направило ли му е впечатление


Recommended Posts

Хора.. абе случайно бях попаднал на няколко снимки на drum sets , най-вече концертни и ми направи впечатление,че сетовете с две бас каси всъщност дясната е с кардан, а на лявата няма нищо ? 

 

Някой забелязал ли е това и знае ли защо е това ? Аз поне не мога да си обясня.. Това и в студиа съм го виждал също

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чисто и просто - ВИЗИЯ. Кардана е компромисен вариант на 2те каси , поради простата причина, че е по-лесно за озвучаване. А и настройването на 2те каси да звучат еднакво не е лесна работа ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го загледах тоя тънък факт хахахах :D

Колкото до двете каси и кардана - масово е. Треа да настройваш 2 каси, да озвучаваш две каси... изобщо не си струва и за това слагат така едната за визия само. Помня миналата година като слушахме Тривиум на Васил Левски как ясно се виждаше пулсацията на дясната резонансна кожа, а лявата беше ... I'm just sitting here, wasting my life... хахахах :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как разбрахте, че картоните отпред са с лого на Marshall? Може и да си е на ENGL. Нищо нередно не виждам в тоя тип реклама всъщност (стига да е всичко една марка де).
Аз не мога да видо това от тази снимка. Вероятно има логата на Marshall отпред, нека този, който е правил снимката да каже, пък ще трябва да му се доверим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Визията на сета е, на сценичното оформление на групата и т.н., но и реклама на самите барабани, колкото и елементарно да изглежда. Не случайно логото на марката барабани е на резонансната кожа на касата. Една каса попада в полезрението на някакъв брой зрители, но с две каси, обхвата на виждащи марката е по-голям. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Хм, аз лично нямам такива наблюдения... може би защото слушам по-друга музика, но например на Modern Drummer съм виждал (Ronald Bruner Jr.) основна каса с кардан, до левия педал по-малка каса със собствен педал - тук разбира се се търси различен звук когато е нужно. Ама пък за тежка музика да предпочетеш кардан пред два единични педала - от гл. т-ка лекота на свирене - просто не знам... Единичния педал си е единичен...

 

Иначе две каси си е по-красиво отвсякъде...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.