goldcobra Публикувано Април 25, 2013 Публикувано Април 25, 2013 Хора.. абе случайно бях попаднал на няколко снимки на drum sets , най-вече концертни и ми направи впечатление,че сетовете с две бас каси всъщност дясната е с кардан, а на лявата няма нищо ? Някой забелязал ли е това и знае ли защо е това ? Аз поне не мога да си обясня.. Това и в студиа съм го виждал също Цитирай
agrogrind Отговорено Април 26, 2013 Отговорено Април 26, 2013 Чисто и просто - ВИЗИЯ. Кардана е компромисен вариант на 2те каси , поради простата причина, че е по-лесно за озвучаване. А и настройването на 2те каси да звучат еднакво не е лесна работа 2 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 26, 2013 Отговорено Април 26, 2013 Същото като стената с Маршали... 2 Цитирай
goldcobra Отговорено Април 27, 2013 Автор Отговорено Април 27, 2013 ок за стената,но за барабаните защо !? 2 каси и само дясната с кардан, на лявата няма никакъв педал Цитирай
evans Отговорено Април 27, 2013 Отговорено Април 27, 2013 (Редактирано) И аз си мисля, че е визия. Например сета на Алекс Ван Хален е с три каси, като една от трите каси си е хладилник и е заредена с бира и напитки. Нещо ей такова http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.pearldrummersforum.com/attachment.php%3Fattachmentid%3D303960%26stc%3D1%26d%3D1198196977&imgrefurl=http://www.pearldrummersforum.com/showthread.php?194517-Alex-Vanhalen-new-Ludwigs/page4&h=750&w=800&sz=144&tbnid=7znM4B7AZeRZ_M:&tbnh=90&tbnw=96&prev=/search%3Fq%3Dalex%2Bvan%2Bhalen%2Bbass%2Bdrum%2Bfridge%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=alex+van+halen+bass+drum+fridge&usg=__n7mBxmhTSNd4cGJMJev6NVZeHck=&docid=blYImS6JVgQfQM&hl=bg&sa=X&ei=kSN8UcXLG8WjO7vYgJAE&ved=0CCwQ9QEwAA&dur=3165 Редактирано Април 27, 2013 от evans 1 Цитирай
boreto Отговорено Април 28, 2013 Отговорено Април 28, 2013 Муахахахахаха, звука на стената от Маршали е ....ENGL...ахахахахха 1 Цитирай
Spaz Отговорено Май 2, 2013 Отговорено Май 2, 2013 И аз го загледах тоя тънък факт хахахах Колкото до двете каси и кардана - масово е. Треа да настройваш 2 каси, да озвучаваш две каси... изобщо не си струва и за това слагат така едната за визия само. Помня миналата година като слушахме Тривиум на Васил Левски как ясно се виждаше пулсацията на дясната резонансна кожа, а лявата беше ... I'm just sitting here, wasting my life... хахахах Цитирай
Ayahuasca Отговорено Май 2, 2013 Отговорено Май 2, 2013 Как разбрахте, че картоните отпред са с лого на Marshall? Може и да си е на ENGL. Нищо нередно не виждам в тоя тип реклама всъщност (стига да е всичко една марка де).Аз не мога да видо това от тази снимка. Вероятно има логата на Marshall отпред, нека този, който е правил снимката да каже, пък ще трябва да му се доверим. Цитирай
боби Отговорено Май 4, 2013 Отговорено Май 4, 2013 Визията на сета е, на сценичното оформление на групата и т.н., но и реклама на самите барабани, колкото и елементарно да изглежда. Не случайно логото на марката барабани е на резонансната кожа на касата. Една каса попада в полезрението на някакъв брой зрители, но с две каси, обхвата на виждащи марката е по-голям. 1 Цитирай
goldcobra Отговорено Май 4, 2013 Автор Отговорено Май 4, 2013 Да,определено съм съгласен ! Има много логика в това... Цитирай
niacin Отговорено Май 13, 2013 Отговорено Май 13, 2013 Хм, аз лично нямам такива наблюдения... може би защото слушам по-друга музика, но например на Modern Drummer съм виждал (Ronald Bruner Jr.) основна каса с кардан, до левия педал по-малка каса със собствен педал - тук разбира се се търси различен звук когато е нужно. Ама пък за тежка музика да предпочетеш кардан пред два единични педала - от гл. т-ка лекота на свирене - просто не знам... Единичния педал си е единичен... Иначе две каси си е по-красиво отвсякъде... Цитирай
Recommended Posts