7thString Отговорено Април 15, 2013 Share Отговорено Април 15, 2013 А убедиха ли те? Успя ли да ги чуеш в действие или само на честната дума на "инвенторите"? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Април 15, 2013 Share Отговорено Април 15, 2013 Не е имало възможност за проба, до колкото подразбрах от статията и снимките в нея. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Април 16, 2013 Share Отговорено Април 16, 2013 ^^ Те и да са ме убедили, аз теб не мога да те убедя. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Април 16, 2013 Share Отговорено Април 16, 2013 (Редактирано) ^ Рафо, ти пак не каза - харесаха ли ти? Как ти се стори на първо слушане? Нещо характерно да ти е направило впечатление като динамика, окраска и т.н.? Редактирано Април 16, 2013 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Април 16, 2013 Share Отговорено Април 16, 2013 Не съм ги чул. Просто ми ги показаха и аз дори в началото не зацепих това някакъв сувенир под формата на лампа ли е или какво? Просто сложи една пластмасова ( предполагам ) 12AX7 лампа на масата и ми гледа сеира После ми обясни, че това било solid state tube. Показа ми и по-голяма, тя беше с охладителни решетки, аналог 6L6. Попитах го каква е идеята, за какво служи и той ми каза, че служи за заместител на лампите, само дето тези не се нуждаят от смяна. Нямаше възможност за тестове, поне когато аз минах. Доста от производителите на усилватели в това число Меса и Дизел не позволяваха тестове. Само бяха изложили продукция. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Април 16, 2013 Share Отговорено Април 16, 2013 Аха ... Ясно ... Жалко, щеше да е добре ако ти бяха дали да ги тестваш. Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Април 16, 2013 Share Отговорено Април 16, 2013 ^^мда Петер (Щапфер) миналата година беше споменал, че са се счупили да мрънкат организаторите, че било много шумно с тестовете. Странна работа - правиш изложение на усилватели и инструменти, не на принадлежности за хербарий. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Април 16, 2013 Share Отговорено Април 16, 2013 Дори да не разрешават ти като посетител да тестваш, щеше да е някак по-респектиращо поне да бяха сложили някой китарен бог да подрънчи нещо и да ахнат хората Мисля, че към момента самите те не са убедени все още в изобретението си и се опитват да подложат почвата с реклама, но ще видим - към момента не мога да намеря инфо на обикновен и несвързан финансово с тия "туби" човек, който да е дал мнение от първо лице Лично моето мнение е, че ако идеята е реализуема изобщо - т.е. да се докара със солид-стейт компоненти поведението на лампа точно по този начин, то не пречи това да се реализира в друг формат усилвател - по-компактен, по-лек и т.н., или пък дори софтуерно, така, че тази джаджа е просто пилотен проект, един вид, да докаже, че - виждате ли - не е нужно да е лампа, за да звучи като лампа. Това би било супер, ако се случи, но изразявам малко скептицизъм, защото както се оказа в темата, концепцията хич не е нова, но някак си не набира скорост и въодушевление. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Април 16, 2013 Share Отговорено Април 16, 2013 За мен клипчето е достатъчно. Звучи ми повече, като хибриден амп. И не по-добре от един ААкраф акт 90, който за мен е хибрида ваворит. Мнението ми естествено, може да се промени, просто за момента е такова. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Април 16, 2013 Share Отговорено Април 16, 2013 (Редактирано) ^ Нали вече Н пъти сме говорили, че на запис всички лампови корифеи тук ще се издъним грандиозно на А/Б тест на лампови срещу транзисторни джаджи. Въпроса е като ги ръгнеш в твоя амп, да ти хареса и да си усещаш саунда така, както трябва. Сега поразгледах още клипчета, но ми прави впечатление, че представящите ги МНОГО внимават докато свирят да не навлизат в "крънч" зоната особено като жулят цели акорди - точно там, където SS се дънят спрямо лампите. Инак нямам нищо против да пробвам как ще се държи амп с такава конфигурация Все някога някой ще набара мекото на хляба и ще пенсионира ламповите джаджи. Редактирано Април 16, 2013 от 7thString 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Април 16, 2013 Share Отговорено Април 16, 2013 То от запис до запис и от усилвател до усилвател (като дизайн и схематика) има съществена разлика. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Април 16, 2013 Share Отговорено Април 16, 2013 Така е - в случая големият плюс е, че може да се направи много точно сравнение на един и същ усилвател като само се суичва между две бройки - една - с лампи и една - с ъъъъъ не-лампови лампи Сърбят ме ръцете да ми падне едно такова нещо и да го разкостя та да видя каква магия има вътре Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Април 16, 2013 Автор Share Отговорено Април 16, 2013 Еми те казаха - трансформатор и транзистори. Трафа всекиму е ясно за какво служи... И както каза Synchu - Много зависи къде и как ще ги пробваш. Ако ги боцнеш тия солид-стейд заместници в Меса ДюълРекто и жулнеш една ДропЩ мазня... най-вероятно нищо няма да усетиш, особено на съмнителни семпли в Ютюб... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts