dune4ka Публикувано Декември 19, 2012 Публикувано Декември 19, 2012 Здравейте, Средно напреднала съм (свиря на една некачествена акустична от 3 години) и сега си търся електроакустична китара. Понеже нямам опит с избора на китари и не разбирам много, бих искала да ви помоля за съвет относно магазини и модели китари на цена около 300-400 лв. Благодаря ви предварително Цитирай
sevenstring Отговорено Декември 19, 2012 Отговорено Декември 19, 2012 Това не е съвсем в целта, но наскоро нашият вокал си взе един Lag от малко по-висока ценова категория (къмто 800 лв. може би да беше), който се оказа учудващо добър. Ако имат и по-евтини серии, може би си струва да се провери дали пък и те не са над средното качество в този диапазон. Позволявам си да коментирам въпреки, но и именно защото по принцип не свиря на такъв тип китари (освен ако има нещо специфично за записване) и са ми адски неудобни, а този Lag е едно от малкото сравнително евтини изключения, които съм срещал. С горната уговорка, доколкото съм пробвал и заемал такива, няма нещо което бих препоръчал за под 600 лв. Цитирай
7thString Отговорено Декември 19, 2012 Отговорено Декември 19, 2012 Баси Като си продавам техниката и аз ще се пазаря, че над 2 пъти по-висока цена е "малко повече". Интересно утре Лукоил ако вдигнат цените на горивата и напишат "малко повече от вчера - примерно 5лв/литър", как ще реагира обществото. Та по темата - за 400лв и малко отгоре - да речем 450 можеш да си вземеш много добре звучащ Фендер CD60E - или нещо от сорта беше модела. Също, можеш да хвърляш едно око на базара за някоя оферта за по-хубав инструмент, но там трябва повече търпение, познания и късмет за да не те метне някой. В икономов също има един Ibanez, който е на подобна цена, но не съм пробвал, за разлика от фендера, който гарантирано мога да кажа, че звучи прекрасно за парите си! Успех Цитирай
sevenstring Отговорено Декември 19, 2012 Отговорено Декември 19, 2012 И аз мога да гарантирам способността си да кажа какво ли не ... не е трудно - отваряш си устата и казваш каквото ти дойде. Доказано, не е трудно. Лично аз съм пробвал акустични Фендъри 1-2 пъти и повече нямам намерения да си правя този труд ... гарантирано! Но уши всякакви ... Тъй като вярвам, че авторката на темата има способността и желанието да чете по-внимателно от колегата, да поясня, че става дума за по-евтини от 800 лв. Lag-ове, каквито, доколкото съм мяркал, също има и които тя може да пробва ... и хич нищо не гарантирам, просто ги посочвам като евентуален вариант, щото съм видял, че за 800 лв. тази марка има по-добри попадения от други марки (пак за 800 лв.). А специално на полуадаша по прякор ще му продавам бензина за 10 лв. и хич не ме интересува какво мисли обществото . Peace! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 19, 2012 Отговорено Декември 19, 2012 Аз пробвах няколко Lag акустички и останах приятно изненадан. Особено от една класическа. Но и уестърн моделите ми допаднаха. Цените им бяха малко над 300 лева, така че влизат в бюджета. Ако имаш къде да пробваш - действай! Цитирай
Fats Отговорено Декември 19, 2012 Отговорено Декември 19, 2012 По магазините има вече ОГРОМЕН избор от този тип китари, цените почват от 150-160 лв. Моята препоръка е да не се робува на определени марки, това, че твой познат свири на нещо не значи, че то непременно е добро. Човек трябва да отдели няколко дена и да обиколи ВСИЧКИ магазини, за които се сети. Най-добре с някой по-светнат в тая област. Имам колега, собственик на два от големите музикални магазини, който всеки месец получава нови инструменти и имам възможност да свиря на много от тях. Стига човек да прояви търпение и да пробва повече бройки, може да се изненада колко прилични инструменти се намират за смешни пари. Естествено, тези китари са с по-скромни акустични качества, но са добре изработени и не е проблем да намериш подходящата за твоите ръце. В рамките на твоя бюджет може да си купиш сравнително читава китара, коятода ти служи години наред. Пък ако се окаже, че това е твоят път в живота, може да се замислиш за сериозно вложение в истински качествен инструмент. Но не от китайските екземпляри, които заливат нашия пазар. Цитирай
viksps Отговорено Декември 19, 2012 Отговорено Декември 19, 2012 Също някои Applause/by Ovation/, Takamine, Ibanez ... и да ме прощавате за кощунството, ама има и готини Стагове - скоро видях един Джеймз Нелиган Стаг, електроакустичен(май?), който звучеше добре, а изглеждаше направо страхотно! Мамка му и китаец, как го е направил за да е толкова готин и да е толкова пари след толкова път и прекупвачи, да се чудиш!!! Беше 350 лева, май ... дано не е неправилна реклама, но тоя Стаг го видях в Банкя Цитирай
7thString Отговорено Декември 19, 2012 Отговорено Декември 19, 2012 За Стаг работата е на късмет и добро ухо да прецениш инструмента в магазина. Надали девойката може да се справи с тази задача - не са една и две брутално кривите талпи, които излизат под тази марка Цитирай
dune4ka Отговорено Декември 19, 2012 Автор Отговорено Декември 19, 2012 Пробвала съм някои и мисля, че предпочитам с найлонови струни. Някак си по-меко звучи. Бихте ли ми препоръчали някои голям магазин с надежден порсонал, да пробвам някои китари. Благодаря ви. Цитирай
krez11 Отговорено Декември 19, 2012 Отговорено Декември 19, 2012 Предполагам. че колегата 7thString има предвид тази китара: http://www.ibanez.co.jp/products/ag_page12.php?area_id=3&data_id=51&color=CL01&year=2012&cat_id=3&series_id=10 Пробвал съм я и без да разбирам кой знае колко от електро- акустични китари мога да кажа, че ми се стори доста добра. Май най-добре е да се разходиш до Икономов, още повече,че те вече предлагат също така Fender и Takamine. Цитирай
a_panov Отговорено Декември 20, 2012 Отговорено Декември 20, 2012 Пробвала съм някои и мисля, че предпочитам с найлонови струни. Някак си по-меко звучи. Бихте ли ми препоръчали някои голям магазин с надежден порсонал, да пробвам някои китари. Благодаря ви. http://www.musicworld.bg - Магазина в Дружба, ходи се с 20 трамвай. А пред магазина има паркинг на който винаги има празни места. Цитирай
Fats Отговорено Декември 20, 2012 Отговорено Декември 20, 2012 На Петте кюшета е магазинът на Динакорд, тел. 02/951 56 90 На ул."Искър" и на Пиротска, до Македонския дом - Гема мюзик, тел. 02/943 94 50 На Оборище и Канала - Форте, тел. 02/84685 39 На Кракра, в бившия Младежки дом - Фактор По повод горен коментар, аз съм почитател на Фендер, но акустичните инструменти, които се предлагат под тази марка у нас са с ниски качества за неоснователно високата си цена. Цитирай
viksps Отговорено Декември 20, 2012 Отговорено Декември 20, 2012 В СКАЙ СИТИ МОЛ в Гео Милев - мюзик център Икономов, на бул. Пиротски, преди Булбанк също има техен нов голям магазин - много голям избор. xxxx е също наблизо, мисля беше на пресечката на Борис и бул. Пиротски Цитирай
Recommended Posts