lyu_records Отговорено Ноември 15, 2015 Отговорено Ноември 15, 2015 Тенкю и мен много ме радва най-вече на саунд, но нещата се случват много бавно защото нямам кой знае колко свободно време а всичко си правя сам, всъщност само праховото боядисване няма да го правя аз но съм запланувал да си купя пищов и фурна за малки детайли, както в случая Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 17, 2015 Отговорено Ноември 17, 2015 Ако този ефект иска някакъв мод, то това е да се измисли цъкалка за вкл./изкл. на спийкър сим-а. Но доколкото знам е доста трудно, даже най-вероятно невъзможно... Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 7, 2015 Отговорено Декември 7, 2015 Coming soon... Sansamp gt2 с Кроки и лекички модове по слух които му харесват на Kроки, то си личи и на снимките, ще има и семпли, крастата яко разтресе . Направил съм заготовки за изработката на няколко бройки, повечето предвидени за подарък на приятели и една може би две за продан в което се съмнявам, визирайки това, че няма да има интерес,така че тези които ме познават трябва да знаят че харесвам "heineken" в огромни количества Все пак реших всичките бройки да си останат "noname" аман от грозни надписчета, картинки и описания, чистотата радва окото, определено. 3 Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 8, 2015 Отговорено Декември 8, 2015 Понеже не е обръщано внимание в темата а сега ми е прясно ще светна младежите захващащи се с начинанието "педалостроене" на какво трябва да се обърне внимание при събирането на ефект. 1. Винаги защита от обръщане на поляритета, ще тръгнете да си сменяте батерията и без да искате ще допрете новата на обратно и в някои случаи би следвало до необратими последствия. 2. Батерията, ако има такава, захранва ефекта когато бъде поставен жак във входа на педала, един вид ON/OFF при захранване с батерия. 3. Когато извадите жака от входа на ефекта сигнала да се допре с маса. Това се прави с цел да не бучи ампа когато си ръчкате букси. 4. При опция за ползване на батерия и външно захранване външното захранване да изключва батерията. Демек ако има батерия поставена в ефекта и решите да захранвате ефекта с външно захранване при поставянето на буксата захранваща ефекта да се изключи батерията и да е с приоритет ползването на външно захранване. Всичкото описано в тези 4 точки го има във всеки един фабричен педал и съм го направил в онова бялото от снимките горе. Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 30, 2015 Отговорено Декември 30, 2015 Някой да е тествал това: Би следвало да е преампа на Randall rg100es Вижда ми се интересно, а и без това си намерих стабилизатор 7824 и някакво старо трафче на 30V вкъщи Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 5, 2016 Отговорено Януари 5, 2016 Захранване за 6 бр. екзотични педала, снимах го с химикалка за да се придобие представа за размерите му. 6 независими изхода по ~100mA на 9V стабилизирани със стабилизатор 7809, стъклен бушон на всяка първична и вторична намотка. Ще му се направи алуминиев корпус стабилно заземен. Цитирай
dzwer Отговорено Януари 5, 2016 Отговорено Януари 5, 2016 Защо не ползваш LM317 с добавения кондензатор към регулиращия пин? http://www.tnt-audio.com/clinica/regulators_noise2_e.html Готино сравнение на различни регулатори. 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 5, 2016 Отговорено Януари 5, 2016 Аз имам вече едно с LM317 но е бая голям кютук. Линка е готин! Сега гледам да е портативно при 78ХХ чарколяка е по малко съответно и мащаба на платката, а по принцип си са много готини стабилизаторчета за тая цел 1 Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Януари 5, 2016 Отговорено Януари 5, 2016 7809 има защита от късо в изхода, няма нужда от бушони във вторичната + ще изтряска много по-бързо от бушона в случай на нужда. Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 5, 2016 Отговорено Януари 5, 2016 Той има, ама при тези малокалибрени трансформаторчета все едно че няма! Цитирай
g_vayov Отговорено Януари 5, 2016 Отговорено Януари 5, 2016 (Редактирано) Мисля и преди го чепкахме... Защитата на 7809 се задейства над 1,5 - 2 ампера. Номиналния ток на вторичната намотка е 60 мили ампера.. Ако ще се използва 78L09, работата вече е друга. ПП Монтажни отвори на платката? Редактирано Януари 5, 2016 от g_vayov Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 5, 2016 Отговорено Януари 5, 2016 На трансформатора пише: 2VA 15V 15V-0.06А 15V-0,6A 0,06А на 15V = на 0,9VA 0,9VA при 9V = 0,1A 0,1A=100mA За това се застраховам с по един 100mA бушон на всеки изход. Аз съм си мерил всички педалчета, които сум правил и нито едно не надвишава 25-30mA Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 5, 2016 Отговорено Януари 5, 2016 А монтажни отвори не са необходими, имам си нова система Цитирай
Recommended Posts