synchu Отговорено Ноември 4, 2013 Автор Отговорено Ноември 4, 2013 ^Не си прав и това си е - съвсем спокойно мога да си съжителстват и ефектите и усилвателите Прясно инфо - скоро Цитирай
synchu Отговорено Ноември 14, 2013 Автор Отговорено Ноември 14, 2013 Стандартната вече закачка 2 (teaser) Oстаналото съвсем скоро: 4 Цитирай
synchu Отговорено Ноември 21, 2013 Автор Отговорено Ноември 21, 2013 Мммм...забравил съм да прехвърля снимката на външния вид с ефектните лъскаво черно/графитени chicken heads. Все таки, тъй като ще преработя PI & крайното стъпало, а все пак е завършен в този си вариант, с цел надявам се полезна информация и с риск да стана досаден, имам удоволствието (поне собствено) да ви представя Scrap-o-axeter. Характеристики: Предусилвателни лампи - 2 х 12А_7 (в случая 12AV7) Крайни лампи - 2 х ECL84 (в случая руски 6F4P) Това е ниско мощен усилвател със следните корекции - Volume, Bass, Treble, Mid, Master Volume (PPIMV), лек Boost switch & лек Mid boost. Има и пасивен FX loop. Името е вдъхновено от това, че част от чарковете бяха останали от тестовете на предходния усилвател (вкл. и платката, която поради особености на шасито се оказа сбърканa). Това разбира се не означава че са scrap качество, дори напротив Ta именно наличието на платката, както и няколко интересни поста (отново благодарности към ampgarage & EL34world в този случай @tubenit за чудесния Solow Watt design) и почти оригинални схеми ме накараха да направя едно бързо преаранжиране на платката (не съвсем оптимално), да се сдобия с едно (тясно и малко) шаси и подходящи трансформатори (на Hammond за по-технически ориентираните) Другото интересно откритие (освен незаменимия опит от строежа, симулациите и т.н.) бяха предусилвателните лампи 12AV7, които са NOS Sylvania (произведени summer of '58 ) и въпреки очакванията за цена, равна на теглото им в злато, което е абсолютно вярно за 12AX7 на Sylvania (ако въобще все още някой продава истински NOS, a не обичайните използвани, но "tests as NOS"), не се оправдаха. Цената за двойка е около 20-30 долара. В този усилвател на мен представянето им ми харесва доста. Fast forward няколко седмици и все пак поръчка на някои части, няколко промени на дизайна и схемата в крачка и крайният резултат беше налице. На мен персонално много ми харесва - хубав и чист драйв, попадащ някъде между Маршал и Дъмбъл като звук, като не е необходимо да пада мазилката от силата на звука, за да бъде постигнат Та това е. Ако на някой са му интересни други детайли - казвайте. Gibson LP Стратокастър - lead - bridge adapter(с използване на добавения cut control - корекция на високи честоти (>1300Hz)) http://soundcloud.com/synchu/scrappy-2-strat-diz-cut Стратокастър отново http://soundcloud.com/synchu/scrappy 8 Цитирай
jabs Отговорено Ноември 22, 2013 Отговорено Ноември 22, 2013 Very good ! Каква мощност ще да има това нещо? Цитирай
emosms Отговорено Ноември 22, 2013 Отговорено Ноември 22, 2013 (Редактирано) 4/5W с две лампи пуш пул? Някаква ултра линеар схема ли е, с отрицателна обратна връзка? Редактирано Ноември 22, 2013 от emosms Цитирай
synchu Отговорено Ноември 22, 2013 Автор Отговорено Ноември 22, 2013 Не всички лампи са родени равни, ако мога да перифразирам грубо Това са ECL84/6F4P/6DX8 etc Datasheet: http://www.prekyba.biz/datasheets/download?f=6F4P.pdf Цитирай
synchu Отговорено Декември 4, 2013 Автор Отговорено Декември 4, 2013 Тъй. Усилвателят претърпя доста съществени изменения в крайното стъпало, PI частта, tone stack, etc Кратък звуков семпъл от последното му и финално състояние. Подробности скоро http://soundcloud.com/synchu/scrappy-61p1-12av7-12at7pi-1 5 Цитирай
musicman Отговорено Декември 4, 2013 Отговорено Декември 4, 2013 я финално, я не ... ти всеки ден му правиш нещо важното е че звучи гот Цитирай
synchu Отговорено Декември 4, 2013 Автор Отговорено Декември 4, 2013 Е не всеки ден Но така звука ме удовлетворява изцяло и това му е финалното състояние (да кажем имам още едно две измервания, за да се уверя че мрежовия трансформатор е щастлив и малка корекция ако не е ). Така или иначе има едно, две други неща на хоризонта вече 2 Цитирай
synchu Отговорено Декември 5, 2013 Автор Отговорено Декември 5, 2013 Ху'у де. Само една малка незначителна корекция от вчера (ключе clean/mean , което за по-технически ориентираните е реализирана отрицателна обратна връзка в предусилвателната част. Така изглежда, за да имаме пълно представяне. От множеството модификации и първоначално "адаптираното" разположение на компонентите, не ми е много подредено, но все пак е относително добре. Така - та всъщност освен част от предусилвателя и трансформаторите, останалата част от усилвателя претърпя пълна промяна. В момента използва 6P1P пентод лампи (аналог на 6AQ5, но просто не ми се занимаваше да поръчвам 7 пинови цокли за 6AQ5 и реших да използвам наличните). Има разбира се добавен отделен phase inverter (т.е. още една лампа 12АТ7 в случая) и е общо взето подменен в тази си част, сменен tone stack, добавени няколко контрола и доста съществени настройки по предусилвателната част. Наложи се известна настройка на крайните лампи във връзка ограничената мощност на мрежовия трансформатор, но мисля се получи добре (всъщност не го мисля, ами по сметки и измервания така трябва да е ). В момента усилвателят е значително по-чист като звук при съществено увеличение на силата на звука, което беше моята цел (в предходното си състояние включително и с тези крайни лампи над 9 часа вече си беше с драйв), много по-добро (за мен де) звучене, като честотен обхват. и едно дежурно семпълче с Телекастър: http://soundcloud.com/synchu/scrappy-61p1-12av7-12at7pi-2 5 Цитирай
jabs Отговорено Декември 7, 2013 Отговорено Декември 7, 2013 (Редактирано) Да бе, някакви там малки промени, пък то на практика нов амп... Ти и преди импровизираше свободно, но само с китарата, сега редуваш високо с ниско напрежение.... Честно казано, всички семпли ми харесват. И старите и новите. Ако решиш да го обърнеш на масово производство, моля сериен номер 002 да е за мен ПиЕс: тъз дъска в десния край на шасито за какво служи ако не е фирмена тайна? Редактирано Декември 7, 2013 от jabs Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Декември 7, 2013 Отговорено Декември 7, 2013 Ааа, дървото внася естествена мекота в звука на усилвателя. Без него дисонансните хармоници преобладават и звукът е много металистически. 2 Цитирай
synchu Отговорено Декември 9, 2013 Автор Отговорено Декември 9, 2013 Това с масовото производство едва ли ще стане в обозримо бъдеще Ако стане даже 0001 ще е за теб Това го считам за 0000. Освен описаните свойства на "дръвото", служи и за високо технологичната задача, която изискваше три дена решаване на задачи по линейно оптимиране, и половин час по статика, от секретна група руски учени в Сибир, в един от онези градове, наименовани с цифри: - а именно да държи ампа в удобно положение докато го мародерствам с поялника и да не го подпирам на лампите Стойка за усилвател със сменяем ъгъл (amp cradle) - тотален DIY, много удобно нещо 4 Цитирай
travelcaster2 Отговорено Декември 9, 2013 Отговорено Декември 9, 2013 Супер иновация! Прилича ми на това. Липсва му педалиерата за управление. 1 Цитирай
Recommended Posts