synchu Публикувано Декември 15, 2012 Публикувано Декември 15, 2012 По принцип не е редно май точно аз да споделям в този раздел, но четейки напоследък темите из форума, си казах дай да вкараме малко винтидж моджо, че стана много бързо, лесно и евтино (уж), а пък бавното, трудното и скъпото (не твърде всъщност, ако не се отчита времето ), ако не друго носи собствено удовлетворение, пък и в случая тон, който ми харесва доста. Драйвът е реализация на COT50 с малка модификация, тъй като не успях да го намеря скитайки тук таме по света за лични проби, защото май вече не се произвежда. Та реших да си го направя де, но по-малко по особен начин... и с по-древни (като тип и изпълнение компоненти) Картинки: Звуци: http://soundcloud.com/synchu/502-mojo-build-demo 16 Цитирай
emosms Отговорено Декември 16, 2012 Отговорено Декември 16, 2012 ей тва е с какъв чейн е записано? амп симулация, ламповия ти преамп, или лампов амп с големия кабинет и микрофон?с гейн докрая почва да ми звучи малко сухо и задиращо, а и защо не го увеличиш повече, примерно с гейн от друг компонент от чейна? В смисъл, да го чуем в конфигурация за lead tone, макар че по-голямото изкривяване и цялостния тон ще зависи доста от другите компоненти в чейна. 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 16, 2012 Отговорено Декември 16, 2012 Драйвът звучи много живо и готино!. Как е записан семпълът? 1 Цитирай
synchu Отговорено Декември 16, 2012 Автор Отговорено Декември 16, 2012 ^&^^Мерси. ^^Не виждам необходимост от допълнителен гейн в интерес на истината. Един чудесен соло тон може да бъде доста чист. При всички случаи добавянето на един компресор да кажем доста омекотява резултата, но за сметка на динамиката разбира се. Ето в този пример е така, след средата се включва един много лек драйв, тип Маршал Блусбрейкър (и е без компресора, който е тип MXR/Ross) https://soundcloud.com/synchu/502-mojo-build-demo-comp-kot Записът е стандартен - Телекастър, ефекта, лампов амп, микрофон(EDIT: сега погледнах всъщност са два - един е906 пред кабинета и един кондензаторен в стаята), компютър (+ривърб & дилей) 3 Цитирай
bluelemon Отговорено Декември 17, 2012 Отговорено Декември 17, 2012 Още вчера го чух и мноо ми ареса как звучи. Даже се замислих дали и аз да не му направя едно кръгче Няма да е сглобено така про като твоето, но поне мога да го тествам. 1 Цитирай
synchu Отговорено Декември 17, 2012 Автор Отговорено Декември 17, 2012 Благодаря. Със сигурност може да се тества Доста е добър за моите цели и според моите представи. Цитирай
jabs Отговорено Декември 17, 2012 Отговорено Декември 17, 2012 Сънчо, май много безсънни нощи на майсторуване и свирня си минал, компрометираш си ника ))) 3 Цитирай
synchu Отговорено Декември 18, 2012 Автор Отговорено Декември 18, 2012 Реално погледнато е така, но в защита на ник-а, слагам дечурлигата да спят и тогава. А иначе не е кой знае каква философия (така или иначе не е мой дизайна), просто малко старание (и най-вече търпение) в изпълнението... 1 Цитирай
synchu Отговорено Януари 13, 2013 Автор Отговорено Януари 13, 2013 Тъй. Прекръстих темата, защото ще пусна някой друг ефект още. Мисля, че ни липсват повечко разнообразие за поне няколко десетки чудесни ефекта.Този път събрах 2 в 1, защото ми се стори добра идея. Едната страна е Lovepedal Woodrow (от своя страна базиран на Electra Distortion, въобще Шон/Lovepedal има доста базирани на нещо творения ), модифициран с допълнителен контрол на изкривяването, а от другата ми се стори добра идея да е някой бууст, в случая Катана.Получи се това:Звучи така (първо е чистия усилвател, после само с Woodrow частта, после Катана+Маршал ББ тип драйв, после Катана+Woodrow):http://soundcloud.com/synchu/woodrow-katana-bb-tr-tele-wgs 7 Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 13, 2013 Отговорено Януари 13, 2013 Адаше, с новия поялник човек не може да те спре бе Поздравления за ентусиазма! 1 Цитирай
разбойник Отговорено Януари 14, 2013 Отговорено Януари 14, 2013 Екстра, чудесни занимания си захванал. 1 Цитирай
Off Beat Отговорено Януари 14, 2013 Отговорено Януари 14, 2013 Има ли възможност да се поръча Mojo ефекта и евентуално цена за изработката? 1 Цитирай
synchu Отговорено Януари 14, 2013 Автор Отговорено Януари 14, 2013 Благодаря за добрите думи. @адаш - работи добре поялника @Off Beat - благодаря за този пост . В момента ги правя само за собствено удоволствие и употреба, донякъде от любопитство и споделям за информация, надявайки се да е полезно и за другите. Така че краткият отговор е - засега не. Ако има промени ще пиша. Между другото съм сигурен, че има поне няколко съфорумници, които могат да го направят и нямам нищо против, разбира се, да се свържат и да се уговорите. Ако има въпроси към мен (което ме съмнява малко ) от тяхна страна по реализацията, с удоволствие ще отговоря. 3 Цитирай
jabs Отговорено Януари 15, 2013 Отговорено Януари 15, 2013 Силни адмирации към темата, която аз поне ще следя с интерес. Благодарение на заразния ентусиазъм и уменията на Synchu, кабинета ми вкъщи заприлича на лабораторията на Декстър. С негово разрешение, смятам скоро и аз да постна един два изкилиферчени педала 2 Цитирай
synchu Отговорено Януари 15, 2013 Автор Отговорено Януари 15, 2013 Разбира се. Въпросът е да я поддържаме "екзотична" както се казва с относително непознати поне като имена (защото като схематика рядко са такива , но имат все пак известни разлики в звученето де) ефекти. Така мисля ще е полезна. След някой друг ден поради случайна грешка в една доставка май ще има доста "екзотично" творение "убер винтидж моджо" 1 Цитирай
Recommended Posts