Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

:topicsux: Национален конкурс за най-бързо свирене на "Зайченцето бяло" (до мажор) на първа, втора и трета струна! За кораджии може и на четвърта, пета и шеста струна... Няма ограничения в избора на пикинг... Участието на Биската Рачев не е желателно.

Успех на участниците!

Край на обявата :icon_shithappens:

Отговорено (Редактирано)

Сетих се за един стар видео урок на Пол Гилбърт, в това видео идеята е доразработена... :P

http://www.youtube.com/watch?v=B6yLPoMWunc

Не че дясната ръка не му е машина, но човека обяснява, че да свириш с ръка и едно перо е kind of limiting, когато може да свириш с винтоверт (МНОГО по-удобно от проста бормашина....) и 3 пера.

Редактирано от emosms
  • 1 year later...
Отговорено

Пичове ей тука е истината:

http://www.youtube.com/watch?v=XG4GDIqSf14

И на мен това ми допадна повече, без значение, че не е на 999bpm. Доста по-чисто и супер икономично движение на лявата ръка... Темата не е безсмислена! И аз не знаех, че няма метроном на 1000bpm. Сега като се появят терминаторите китаристи (истински МЕТАЛИ) с изкуствен интелект, ще трябва да направим такъв метроном. 

P.S. Терминаторите басисти ще са без изкуствен интелект. HATERS GONNA HATE! :>>

• 1 year later...
Отговорено

Тези дни прелиствах едно книжле, което се изследва някои проблеми на музикалното обучение, беше споменато, че най-бързото, което човек възприема не твърде размазано е около 12 тона в секунда. За минута това прави 720. 

720/4 = 180 (4 е броят шестнайсетини на бийт), т.е. за изсвирването на Полета на бръмбара няма много смисъл да предървяме с темпо над 180 ;-)

Отговорено

Пф... колкото повече рекорди за скорост поставят, толкова по-гнусна ми става тази композиция.

Имам усещането, че половината от тия юнаци не могат едно качествено блус соло да изсвирят. Хубаво беше казал Иван Лечев навремето, че музиката не е спорт, ама...

Отговорено

Запитах се какво всъщност свири по-долния герой.

Че страда от последен стадий на Паркинсон на дясната ръка, ясно.

Забавих до слушаема скорост някой от средните му спринтове (не от най-бързите):

https://soundcloud.com/darth_jabs/bullshit-slowed-down

Вие някаква мелодия чувате ли, защото аз не чувам?