travelcaster2 Публикувано Юли 20, 2012 Публикувано Юли 20, 2012 Абонирайте се. Няма да съжалявате. http://www.youtube.com/watch?v=qBLrQzLBprg&feature=relmfu 5 Цитирай
emosms Отговорено Юли 20, 2012 Отговорено Юли 20, 2012 (Редактирано) Образцово свирене Но дефакто не излиза от пентатониката. С тези мажорни терци го вкарва в G mixolydian и после всички тонове са си по G mixolydian и пак пентатоник бокс, само че с хроматичните тонове и т.н. Иначе човека е 6! (исландския акцент е леко забавен) Отивам и за другите клипове thx! Редактирано Юли 20, 2012 от emosms Цитирай
~DN Отговорено Юли 20, 2012 Отговорено Юли 20, 2012 (Редактирано) Ами то това е да излезнеш от кутията. Харесваш си някой лад, който да върви с формата на пентатониката и ръгаш тук таме ноти от него, + хроматизми за джазмените, "екзотика" като хармоничен минор ала Randy Rhoads и т.н. В крайна сметка те са 12 тона, едва 7 от които употребими (другите са изключения, situational). Колко можеш да излезнеш от това? И 'дето вика един познат - и Моцарт и Slayer правят музика с тия 7 тона. Редактирано Юли 20, 2012 от ~DN Цитирай
emosms Отговорено Юли 20, 2012 Отговорено Юли 20, 2012 Да де ама, как става, примерно да редиш разни фрази тип въпрос-отговор и едната фраза да ти е в пентатоника и основния лад, който се вързва върху хармонията, а другата-отговор да ти е в някаква 'паралелна' тоналност, наистина да е извън.. A в случая, фразира прекрасно и не свири глупости, но всички тонове са по G-mixolydian, ако не се лъжа, и няма излизане Цитирай
travelcaster2 Отговорено Юли 20, 2012 Автор Отговорено Юли 20, 2012 emosms Разбирам, че искаш да разбереш как се свири outside, извън тоналността, битонално. Това е друга тема. В случая човекът обяснява просто как да разнообразиш баналното свирене върху пентатониката (мелодично). Не са случайни тези ходове. Върху G7 свири Dm7 арпеж, което не го търси в миксолидийския, а го погледни като upper structure triad (надстройка) на G7 - V,VII,IX,XI степени и ги разрешава в терцовия на G7 - Си. 1 Цитирай
emosms Отговорено Юли 20, 2012 Отговорено Юли 20, 2012 Наистина е страхотно това, което показва. Не е достатъчно само да се кандилкаш по тоновете на някакъв лад, който просто се връзва с хармонията и си в тоналност. Tова за битоналното наистина ми е интересно, но мн. advanced Цитирай
emosms Отговорено Юли 20, 2012 Отговорено Юли 20, 2012 Morten Faerestrand алтерова обръщенията на скалата с хроматичен тон, колкото да получи чисто механична симетрия от 3 tones per string, и става леко 'отвън', по някакъв начин.. 1 Цитирай
Yo The Real Отговорено Юли 20, 2012 Отговорено Юли 20, 2012 Въпреки че урока е много полезен и е добре да се види, до колкото съм разбрал от уроците, това отново е пентатоника, т.е. той отново свири пет тона, просто си бемола става си, демек променя леко единия от интервалите. Поправете ме ако греша. Цитирай
travelcaster2 Отговорено Юли 23, 2012 Автор Отговорено Юли 23, 2012 Мисля, че е ясно. Изисква се труд за транскрибиране (нотиране), заучаване наизуст, осъзнаване къде във времето да се приложат тези техники и как да се разреши влизането inside. В акордов тон, най-често терцовия. http://www.youtube.com/watch?v=SGl0UnnLlgY&feature=related Цитирай
bluelemon Отговорено Юли 23, 2012 Отговорено Юли 23, 2012 Отдавна съм абониран за уроците на Мортен. Много як пич. Има безплатен абонамент и за сайта му http://www.mortenslessons.com/ и там има стока Цитирай
shtur4o Отговорено Юли 23, 2012 Отговорено Юли 23, 2012 Наистина, материалите са страхотни! Аз също много благодаря за линка. ПП: Пентатониката не е скучна, по-скоро начина, по който я ползваме Цитирай
emosms Отговорено Юли 23, 2012 Отговорено Юли 23, 2012 Може да се ползва по ефирен и натурален начин, може да я сричаш с досадни клишета.. Откъм техника/скорост едва ли не sky is the limit и малко хора могат да кажат че са приключили с пентатониката, има много какво да се учи и покаже. Но в крайна сметка... пентатоника в една тоналност - върху съответния акорд отдолу.. Абсолютно ЕДНО И СЪЩО, леко мажорно, леко минорно... Още преди години ми стана ясно от слушане на рок, метал, блус, фънк, р'н'б'.. едно и също 1 Цитирай
travelcaster2 Отговорено Ноември 4, 2012 Автор Отговорено Ноември 4, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=5jnGS9SsmII&feature=b-vrec Цитирай
Ayahuasca Отговорено Ноември 4, 2012 Отговорено Ноември 4, 2012 Хора, тези неща се учат още на 15-16 при първите занимания с т.нар. блус скали, клишета, кутии, ликове, скали и т.н.! Хубаво е, че се припомнят така, защото много изобщо дори не са им обърнали внимание на тези взаимовръзки. Цитирай
Recommended Posts