Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Пряко мнение по темата немога и няма да дам. Мога само да споделя,че свирене и пробване на различни джаджи му е майката. Било то китари (конструкции, дървеса, флойдове, бриджове, нътове и т.н.), електроника (адаптери, потове, бустъри), ефекти (аналолгови, лампови, цифрови, процесори, предусилватели и т.н.....), кабели, усилватели ( лампови, хибридни, транзисторни......). Няма кой да ти каже от какво се нуждаеш. Посвири малко, после сам ще усетиш накъде отиват нещата.

Отговорено (Редактирано)

яма нещо което да свърши всичката работа на света, каквото и да вземеш ще е компромис за определени неща. Аз бих ти препоръчал да направиш анализ на тези китаристи или групи на които най-много харесваш музиката и до които стилово сам се определяш най-близо. Като направиш преценка кои с какви марки и модели свирят и с каква апаратура, анализираш стила на свирене погледаш ютуб семпли, и попрочетеш тук-там отговора сам ще си дойде. Пример : обичаш примерно и Зак Уайлд и Пол Гилбърт , но по-близо се усещаш до Пол като тоноизвличане и свирене - по подходящи биха били за тебе пасивни адаптри ( провери защо е точно така) или съответно обратното. След като си си отговорил на тоя въпрос би разбрал веднага слушайки Стив Стивънс или Стив Лукетър с какви свирят по начина по- който звучат без да търсиш из гугъл. Същото важи и слушайки Малмстийн или Анди Тимънс примерно...

Не е толкова лесно човек да си намери най-подходящите адаптери между - другото. Може да се наложи смяна на няколко модела през известно време, а понякога тоя процес продължава цял живот както с апаратурата... :)

Telerig,SviStyle,много ви благодаря за тези коментари както и на всички други.

Малко усещам,че този сайт го обръщате на това да си ги мерите на кой му е по-голям и по-як,съжалявам просто такова впечатление добивам,изпадате в спорове в които в крайна сметка забравяте от къде са почнали и някак си се губи смисъла и само показвате кой какво знае за еди си кой китарист.

Иначе един от идолите ми е Zakk Wylde и затова се замислям дали да взема едни активни 81 85,обаче от друга страна четох че Slash е на сиймори,а доста харесвам и неговата музика,и също много ми допада стила на Royal Republic,ама пък те са с епифони,което пък е съъвсем друго,ии тоталко съм объркан,а наистина нямам възможността да пробвам всички тези адаптери,защото съм левичар и съм видял окооло 2 максимум 3 китари в цяла София които са левачки и то има само EMG-та,а ме блазнят сийморите,но нямам възможността да ги пробвам.

Иначе за останалия гиър съм фен на гибсъна,епифона,ибанеца и за усилвател-Orange,просто тея усилватели са ми любими,уникално нещо са,нищо друго не ми звучи толкова "правилно" колкото Orange

Редактирано от Zollok
Отговорено

Gibson USA loads the Melody Maker Explorer with one of its most versatile pickups. The single Seymour Duncan HB-103 ceramic humbucker in the bridge position is crafted in the image of Gibson's acclaimed PAF (Patent Applied For) humbucker of the late '50s, but updated with a ceramic magnet for great power, clarity and sustain, and routed through a single volume control to keep it all simple. Go easy and it purrs sweetly; hit it hard, and there's as much crunch, wail and sustain on tap as any rocker will ever need.

Въпросният адаптер е Дънкан Дизайн.

The HB-103 was patterned after the SH-6 Duncan Distortion™ set. It uses ceramic magnets and powerful coil windings to deliver a high output tone with lots of crunch and harmonics.

Джордж Линч го има на една от китарите си, аз също. Може би това да е твоето решение.

Не мога да чуя звук( и да преценя дали е ок), но намерих този клип -

Отговорено
but updated with a ceramic magnet for great power, clarity and sustain,
Колко е по-мощен магнита ,толкова е по-малък състейна,ако под състейн разбираме продължителноста на тона,което си е до акустичните качества на китарата,вдигнати високо адаптери или с мощни магнити "гасят" трептенето на струните по-бързо..

Може и да не съм прав..

Отговорено

Ама си прав :)

Без проба за жалост не става.Аз лично съм си избрал активни ЕМГ, но не заради аутпута, а заради тона(колкото и странно да е това за някои).А и ЕМГ-тата имат доста плюсове при хай-гейн.

1.да, по-стерилни са, но така не омазват звука

2.повече гейн - по малко усилен гейн на ампа, което води до по-неумазан звук, защото на повечето хай-гейн ампове гейна контролира и количеството ниски(при по-усилен има склонност да маже)

3.Стегнатия и силен звук позволява да не се ползва буустър, докато с пасивните, за як хай-гейн си е почти задълже.

Моите 13копейки :)

Отговорено
Аз лично съм си избрал активни ЕМГ, но не заради аутпута, а заради тона

Мисля, че това трябва да се гледа най-вече. Другите разсъждения кой какви магнити и какъв аутпут и тем подобни не са важни - който има уши да слуша преди всичко не да гледа спецификации...

Отговорено (Редактирано)

Имам 2 китари с активни (emg 81-85 и s.d.blackouts ahb-1)и 2 с пасивни (s.d.sh-13dimebucker -dimarzio tone zone ),(duncan distortion -sh-2 -jazz)Не съм съгласен ,че е задължително да се ползва буустър за пасивните -dimebucker-a и duncan distortion-а са много напомпани адаптери с много дефиниран пробивен,стегнат звук със сигурност издухват emg- тата по out put .

Редактирано от Dean
Отговорено

По отношение output на passive vs. active - онзи ден си сравних 2те китари: първата с Gibson 496R & 500T, втората със Seymour Duncan Blackouts 2 и бях супер учуден, че пасивните извадиха не по-слаб output от активните Duncan. Да, звучат различно (да не говорим, че двете китари са различни), но output-ът беше еднакъв (горе-долу). Преди когато съм сравнявал Duncan-ите с други пасивни разликата в output-a беше огромна. Според мен не може да се сравнява генерално, а конкретно модел vs. модел.