Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Това парче ако се слуша със най-обикновени или слушалки Frequency Response: 20-20,000 Hz,Impedance: 32ohms,Sensitivity: 116dB,Max power input: 120mW +-3% (at 1KHz),на няколко места ехото на гласа на Rihanna е нещо подобно на микрофония (например от 1:15-1:20 мин.) а със слушалки Pioneer SE-M390:

• Type Closed dynamic stereo headphones

• Frequency Response 5 - 29,000 Hz

• Impedance 32 Ω

• Maximum Input Power 1,500 mW

• Sensitivity 105 dB/mW

• Driver Unit Diameter Φ 40 mm

• Plug Φ 3.5 mm 3P mini-plug (gold plated)

• Cable Length OFC litz wire 3.5 m (single-sided cord)

• Features
    • Free-adjusting headband system
    • Reversible housing for one-ear monitoring
    • Velour-type ear pad for comfortable listening

• Accessories
    • 6.3 mm 3P plug adapter (gold plated)
    • 1.5m extension cord

• Weight (without cord) 215 g

ехото си е нормално.

Някой,който има скъпи и качествени слушалки и монитор може ли да прослуша тези 5 секунди и да ми каже какво е реалното ехо,за да знам дали да ползвам Pioneer SE-M390 за правене на музика и звукозапис?

Мерси предварително!

Ето парчето:http://soundcloud.com/x-kom/rihanna-hardwell-vs-peter-luts

Отговорено

Тестът няма да ти отговори на въпроса дали стават въпросните слушалки и за какво. В откъса, който си посочил има смесени два вокала.

Въпросните слушалки ще ти свършат работа за монитори по време на запис. За смесване и особено мастериране ще ти трябват мониторни колони, колкото по-качествени, толкова по-добре.

Отговорено

Вземайки впредвид начина на обработка на гласа на Риана при последния конкурс за официален ремикс, мога да ти кажа, че ехото при нея е модулирано.

първото повторение си е нормално, но следващите се модулират в по-високи честоти.

Отговорено (Редактирано)

Ми при мене с два вида евтини слушалки си е нормално ехото едни на 32 и едни на 24 ома ако е от значение. Сега го чух и с колоните и с тях също си е нормално ехото.

Редактирано от funkyto
Отговорено

Тестът няма да ти отговори на въпроса дали стават въпросните слушалки и за какво. В откъса, който си посочил има смесени два вокала.

Въпросните слушалки ще ти свършат работа за монитори по време на запис. За смесване и особено мастериране ще ти трябват мониторни колони, колкото по-качествени, толкова по-добре.

Знам,смесени са 2 песни в 1.За мониторите съм чувал,че ако са под хиляда лева,няма смисъл от тях.Има ли качествени под тази сума и кои?

Вземайки впредвид начина на обработка на гласа на Риана при последния конкурс за официален ремикс, мога да ти кажа, че ехото при нея е модулирано.

първото повторение си е нормално, но следващите се модулират в по-високи честоти.

Аз слушах и оригиналния ремикс на Hardwell,който е един от най-известните диджеи в света,ехото е същото.За пръв път чувам такова ехо.Да не би да е по-високо от 20,000 Hz,че слушалките до тази цифра не могат да възпроизведат звука и се получава нещо като микрофония?Ако е така не мога да разбера защо световноизвестно звукозаписно студио е направило такова ехо,което да измъчва хората с ефтини слушалки!Може да се борят за световен ъпгрейд :)

Ми при мене с два вида евтини слушалки си е нормално ехото едни на 32 и едни на 24 ома ако е от значение. Сега го чух и с колоните и с тях също си е нормално ехото.

До 20,000 Hz ли са ти или над,защото имам 2 слушалки под и тези Pioneer,които са над.Двете,които са под ги пробвах на 3 различни звукови карти-вградена на лаптоп,PCI на PC и на външна USB,навсякъде микрофония.На вградените SRS колонки на лаптопа няма :)

Отговорено

Няма ценова граница. Продукти много, на различни цени. Зависи и от това на какво ниво са останалите компоненти и каква е целта на занятието. За целите на т. нар. "домашно студио" (каквото и да значи това), смятам че прилични мониторни колони могат да се намерят и за доста под 1000 лв, особено ако няма да си им първи собственик.

Отговорено (Редактирано)

Наистина пародия. Започвам да се съмнявам, че в темата има пръст едно лице с печална слава в този форум. Дано някой модератор да тегли ключ, минавайки от тук.

Редактирано от blr