gueorgues Отговорено Април 17, 2012 Отговорено Април 17, 2012 Visual Sound http://www.visualsound.net/ , въпреки че са по-масови и са на ръба между бутиковите и фабричните - за мен качеството им е много добро и изработката идеална. Иначе съм фен на Zvex, Mad professor и N-audio (разбира се), които вече бяха споменати по-горе. Да не забравяме и Робърт Кийли http://www.robertkeeley.com/ повече известен с модовете си, но ефектите, които произвежда хич не са за пренебрегване. Цитирай
Bo Yan Отговорено Декември 5, 2012 Отговорено Декември 5, 2012 Моят личен опит с бутиковите педали е, че в повечето случаи зад "бутиков производител" стои пич, в гараж, които човърка разни педалчета. Често пичът няма понятие от тон, защото е слаб/нереализиран музикант. Случва се да не разбира и много от електроника. Пробвал съм какво ли не и много от нещата са гола вОда. Понякога най-скъпите педали са най-тъпите. Като например този фейзър: Друга компания, която разочарова всеки път е Malekko Heavy Industry. Какво ужасно и претенциозно име само. Това не значи, че не обичам бутикови производители, просто съм открил, след много пробване и изхарчени пари, че просто защото някой прави готин драйв, това не значи че хоруса ще му е добър. Като казах драйв - редовно обикалям магазините и пробвам всичко. Има такива безсмислени и неизползваеми безумия, че направо може да му се завие свят на човек. И обикновено безумията са най-скъпи. И неизползваеми. Така че подхождам според индивидуалният случай. Според мен на "Фултон" нещата са на около 80% и нямат характер. Даже не съм сигурен дали се водят още хай енд. Преди бяха, сега - не знам. Много от изброените дотук марки въобще не са бутикови, нито хай енд. EHX е толкова ширпотреба колкото и Бос. ТС Електроник са ширпотреба, но на мен много от нещата ми харесват. Не ги считам за хай енд, но са функционални и добре измислени. Имам много от техните неща. Добър компромис между тон, цена и най-вече функционалност. Една малка и наистина бутикова фирма е Subdecay. Определено хай енд. Diamond са хай енд, но не са бутикови защото може да се купят навсякъде. Каквото съм пробвал ми е харесало. Принципът е - ако един производител е добър, той отива в мейнстрийма и престава да бъде бутиков. Остава хай енд, да се надяваме. Това са маркетингови пинизи да ни вземат парите, Д!@БА ТЕХНАТА МАМА!!!! Човек може да се вманиячи като мен за тон и оборудване, но така или иначе и със и без кирливите им педали, дай ми една кухарка и ще и разплета струните и със и без педали. Освен това всичко е субективно - на ТС електроник хоруса го считат за светая светих, но на мен не ми харесва. Редовно губя време да гледам демо видеа в ЮТюб, но вече имам едно на ум - видеата са полезни да добиеш представа за функционалността на ефекта, но не и за тонът. Определено не и на тонът, не се заблуждавайте - зле записани, зле настроени, зле изсвирени неща, компресирани от сайта... забрави. Най-реалистичният начин е да се пробва наживо. В заключение: Трябва да се пробва. Ако не може да се пробва - да не се съжалява - 1. може продукта да не струва така или иначе, 2. може да има подобен продукт на старо, от неизвестен производител, който да е от подобен род. Музиката преди всичко. РОКЕНРОЛ, Боян 9 Цитирай
Kalmar Отговорено Декември 6, 2012 Отговорено Декември 6, 2012 Редовно губя време да гледам демо видеа в ЮТюб, но вече имам едно на ум - видеата са полезни да добиеш представа за функционалността на ефекта, но не и за тонът. Определено не и на тонът, не се заблуждавайте - зле записани, зле настроени, зле изсвирени неща, компресирани от сайта... забрави. Най-реалистичният начин е да се пробва наживо. Много си прав! Ама ти си го знаеш де! Марката, която продължава да ме изумява и радва с продуктите си е Strymon. Скъпи, но наистина много добре звучащи ефекти! Цитирай
DILETANT Отговорено Декември 6, 2012 Отговорено Декември 6, 2012 ^ А пък мен ме забавляват ефектите на http://www.mooeraudio.com/en/index.asp Сравнително евтини, леки и компактни - перфектни за педалборд, Част от тях са и аналогови. В по-голямата си част са клонинги на известни марки. Имам вече 6 броя и съм повече от доволен. Цитирай
Bo Yan Отговорено Декември 6, 2012 Отговорено Декември 6, 2012 Марката, която продължава да ме изумява и радва с продуктите си е Strymon. Скъпи, но наистина много добре звучащи ефекти! Скоро си купих Blue Sky на Strymon, но не ми хареса и го върнах. Не беше за мен. И цените им са безумни. Същото се случи и с Hall Of Fame на TC Electronic Цитирай
Jordan_J Отговорено Декември 7, 2012 Отговорено Декември 7, 2012 ^ Сподели малко повече мнение по въпроса, моля. На мен ми е интересно. Къде намираш слабо място на въпросните два ефекта? Чудя се, понеже Robben Ford на клиника, който направи в Джокерс клуб (Варна) - ползваше точно Hall Of Fame на TC - а едва ли е толкова заблуден и не разбира от тон, та да ползва лош ефект В този ред на мисли - кое му е толкова зле-то на Hall Of Fame, понеже мисля скоро да се сдобия с такъв и мнения по въпроса не са излишни. Поздрави! Цитирай
Kalmar Отговорено Декември 7, 2012 Отговорено Декември 7, 2012 Според мен става дума за лични предпочитания, а не че са "зле". Страймън предимно ме вълнуват с El Capistan и Lex педалите. И да, цените са им безумни... но те са такива и на T-Rex и други от сорта. Цитирай
Bo Yan Отговорено Декември 7, 2012 Отговорено Декември 7, 2012 ^ Сподели малко повече мнение по въпроса, моля. На мен ми е интересно. Къде намираш слабо място на въпросните два ефекта? Чудя се, понеже Robben Ford на клиника, който направи в Джокерс клуб (Варна) - ползваше точно Hall Of Fame на TC - а едва ли е толкова заблуден и не разбира от тон, та да ползва лош ефект В този ред на мисли - кое му е толкова зле-то на Hall Of Fame, понеже мисля скоро да се сдобия с такъв и мнения по въпроса не са излишни. Поздрави! Въпрос на вкус. И 2та педала са добри, но според мен имат прекалено много функции, а основният им звук е горе долу един и същ колкото и да въртиш копчетата. Успях да докарам с БлуСкай готин спринг ривърб, но аз такъв си имам на усилвателя, а и звучи по-добре. Останалите цвръкни като модулация и шимър не са ми по вкуса. По-добрия избор би бил на ТС - по-евтин, по-компактен, тон принт функция. Илишни пари, според мен. На живо ги пробвах, и 2та се държаха ок, но не си заслужава. За записи - тц - в софтуер можеш да постигнеш далеч по-внушителни резултати... Всичко това настрана, аз продължавам да си държа очите отворени за готин ривърб. WET 2 на Neunaber ми се ще да пробвам. Цитирай
Nikifena Отговорено Декември 8, 2012 Отговорено Декември 8, 2012 Моят личен опит с бутиковите педали е, че в повечето случаи зад "бутиков производител" стои пич, в гараж, които човърка разни педалчета. Често пичът няма понятие от тон, защото е слаб/нереализиран музикант. Случва се да не разбира и много от електроника. Напълно съм съгласен с теб, Боянски. Като човек дето се занимава с такива неща съм виждал такива безумици, грозно направени неща, Вътре поено недопоено. Трагедия. А цената в космоса, че и с претенции! Много хора в нета са се взели за сериозно, но напълно разбираемо е те да нямат почти никакви продажби и най-вероятно работят някъде на заплата. За мен най-важното е да имаш солидни връзки и преди да се "изфукаш" пред света с поредното скалъпено недомислие да получиш мнението на професионалистите - тези хора, които си вадят хляба със свирене. Ако статистически повечето кажат, че ефекта е гола вода, по-добре да сменяш работата и да зарежеш и рок енд рола и поялника. 2 Цитирай
Bo Yan Отговорено Декември 9, 2012 Отговорено Декември 9, 2012 Според мен става дума за лични предпочитания, а не че са "зле". именно! Страймън пределено са хай енд и къстъмър съпорта им е много добър. Бяха много любезни и даже ме питаха защо им връщам педала и ми благодариха за критиката... представи си ти! Цитирай
Kalmar Отговорено Декември 9, 2012 Отговорено Декември 9, 2012 То всички би трябвало да са така! После как да не се върнеш при тях за друг продукт... Цитирай
Kalmar Отговорено Септември 2, 2014 Отговорено Септември 2, 2014 Гледам че тази марка никой не я е споменал, а имат доста добри педалчета.http://providence-ltd.com/ Ей този е чуден: https://www.youtube.com/watch?v=oWHzhSqpxFc Цитирай
Dirk Отговорено Септември 19, 2014 Отговорено Септември 19, 2014 Определено са много висока летва! Свирил съм с повечето им педали благодарение на естонският им дилър Ismusic. Много ми е любим техният Sonic Drive,който и в момента ми е на педалболда.Много силно ги препоръчвам! Цитирай
Dirk Отговорено Септември 19, 2014 Отговорено Септември 19, 2014 Относно Страймън...мен ме изкъртват!Колкото и да ми заема "недвижима собственост" върху борда ,Флинт няма да го напусне никогаПрез Plexi стак и Саrvin Legacy стак със силен "волюм" колоната ми диша с мен 1 Цитирай
Kalmar Отговорено Октомври 8, 2014 Отговорено Октомври 8, 2014 Teзи може би някои от вас вече ги знаят. Буустър/Компресор, Оувърдрайв, Дисторшън всичките с трансформатор на Рупърт Нийв. Цитирай
Recommended Posts