Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Добре де...няма ли варянта просто да си отидеш с калъфчето до Букурещ, купуваш си китарката мяташ кашончето и слагаш в калъфчето, не би трябвало да взимат мито за всеки музикален инструмент който минава границата...аз лично съм си пътувал с мойта китара през 6 държави 2 от които не бяха в ЕС...и пари не са ми искали.

Редактирано от Martyr
Отговорено

^ Ако вземеш китарата от Букурещ, няма да имаш никакви мита и ДДС, защото Румъния е в ЕС.

Също така, предимството на този вариант е, че можеш да пробваш китарата в магазина и да

знаеш какво купуваш, а не като ти дойде като пратка от чужбина, да видиш драскотини или

други дефекти.

Отговорено
Не знам точно на какъв принцип се начислява това ДДС при поръчки от САЩ, но аз неколкократно съм си купувал неща от еБей от САЩ (аксесоари за китара- флойдове, адаптери и прочие) и винаги нещата са си идвали до вратата ми без никакви допълнителни такси за плащане. За цяла китара не знам какво е положението. :rocker:

п.п. Става въпрос за доставки до Лондон оабче.

Стоки под определена цена не се обмитяват. Не съм сигурен колко беше, май 45$. Колеги поправете ме ако не е тази сумата. Преди няколко месеца си купих кецове от САЩ за 24$ и не съм плащал мито за тях.

Отговорено

За Лондон сигурно е различно, не им знам митническите разпоредби и закони. Тук обаче клатят. А как точно смятят "клатежа" съм писал по-горе. :)

Сумата е 45 евро или равностойността в друга валута сметната по един техен седмичен митнически валутен курс.

Отговорено

Напротив, но ти явно не внимаваш! Ако препрочетеш постовете след твоя ще видиш кой и къде ти го каза. И все пак за мързеливите:

Като закупиш нещо от ЕС си плащаш ДДС и после при внос на въпросната стока в друга държава от ЕС тя не подлежи на обмитяване по НИКОИ правила! ТОЧКА!!!

Друг е въпроса, че винаги можеш да минеш с нея все едно си дрънкаш и си я носиш, накъдето и да пътуваш.

Отговорено

хах еми оферта :greenangel: остава да организираме един field trip до Букурещ и се връщаме с мазни усмивчици и пълни калфчета със Schecter-и.

• 3 weeks later...
Отговорено
хах еми оферта :) остава да организираме един field trip до Букурещ и се връщаме с мазни усмивчици и пълни калфчета със Schecter-и.

Ходенето до някоя съседна страна с цел закупуване на Schecter ми се върти и на мен в главата от известно време :greenangel:

Отговорено

Мда, офертата е много добра, ама пак идва доста пара (поне за мене). Като обърнеш в лева и като туриш ДДС и мито става малко над хилядарка летвата. Но бих казал, че ако ги имах мангите, сигурно бих ги дал.

Отговорено

Аз от доста време съм хвърлил око на ей този модел:

C-1-Classic-DVS-lg.jpg

Твърде е възможно следващата ми брадва да е точно такава :girl_witch:

Отговорено

Едър си бате. Аз от скъпите летви съм си заплюл Hellraiser C1 или Hellraiser 006. Ако не, някъв демон ше грабна.

Отговорено

Момчета до 2 3 дни трябва да ми пристигне Schecter-чето. От eBay го зех, точно от ония пич дето serengeti е дал линк за него. Като дойде ще пиша да се похваля пък и да дам инфо за продавача, ако някой реши да си цапне нещо от там :)