Jump to content
Българският форум за музиканти

Liquid

Members
  • Мнения

    105
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Liquid

  1. Барабанистът трябва да свири нещата както ще ги изпълнява на концерт. Силните части трябва да са силни, тихите - тихи. Спомена, че свирите траш. Ами супер, аз не знам някой траш барабанист да ги гали барабаните, за да можело да се "чува китаристът с малкото кубе". Инвестирай в нещо стабилно с повечко headroom и high-gain саунд и ще си доволен. 15 вата лампа сигурно ще надвика тупанджията, но едва ли е звукът, който търсиш. Успех!
  2. Този вокал не е олдскул, пичове, буииии пеенето не е от Флорида
  3. Интересно съществува ли възможността да си е имитация на PRS 25th Anniversary, ама да не е лошо като за китара за 700$ (което си е среден клас). Бих искал да пробвам такава П.С. Стаг за над 500 лева е престъпление срещу човечеството.
  4. Да не е на един Кольо тоя престиж? Страхотна китара!
  5. Liquid

    Gibson или Epiphone

    Впрочем днес имах възможност да изпробвам един ЛП Студио на Гибсън - саунд - страхотен, направо сама свири, но това което ме разби беше, че тази китара (1200 евро в магазина) имаше дефект, който и китара за 200 евро да има, пак е непростимо! Нъта очевидно не беше добре направен и 4 струна изскачаше, и то не при много напъване, а при най-обикновен бенд! Сигурно може да се "пилне", ама ако си дал толкова пари - пак ли до DIY трябва да се опира? Саундът беше супер, това не го отричам Трябва да се избира на място!
  6. Liquid

    Gibson или Epiphone

    ^ Чел съм на доста места (да се върнем към темата), че на Гибсън качествения контрол бил много зле и дори и високите серии страдали от дефекти и не можели да се сравняват с Гибсъните от "онова време". То е ясно, че всеки пести от материали, труд и всичко останало, но въпросът е дали по-бюджетните Гибсъни отвяват всичко друго в ценовия клас (на съответния тип китари разбира се).
  7. Liquid

    Gibson или Epiphone

    Въпрос на вкус, ве Клептън хипарските години си свири на SG, но след това минава твърдо и почти 100% само на Страт
  8. Жестоко, жестоко искам такава!
  9. Някой чул ли е класически усилвател (не 5 вата въшка, ами например JTM45 или AC30) усилен на макс?
  10. Ахахахахахахахах, това е нереално :D Аз винаги съм си мислел, че не е за пари, а от да го наречем "чувство за хумор" , но си личи действие и в тази насока. Всеки прави каквото си иска. За един такъв като него, който е металист, но не се крие, че му е на сърце и чалгата, има по 10 дето като ги питаш са най-трю от всички и пазят рока в България и какво ли още не, а на пияна глава се катерят по масите . Поне е откровен човека.
  11. Ама как се кефи като почва солото, а?
  12. Аааа, не знам. Аз вече съм решил какво ще ги правя, топката е в чичо Dean
  13. Ко ше ги прави печелившия 7 китари, хахаха
  14. бах тез лайн6, много добре звучи тая играчка
  15. Фендерският басс - в отговор на чешкото машиностроене . Всъщност Басс VІ е отговор на Гибсънския 6-струнен. Няма ли някой нещо подобно из форума, би било интересно да се чуе/види
  16. http://en.wikipedia.org/wiki/Fender_Bass_VI
  17. Високият клас модели на BC Rich не са никак лоши (разбира се, ако си падаш по такива китари изобщо) - имат удобни грифове. Специално тази има и ЕМГ Кери Кинг сет, което си е +. От друг страна, виждал съм скъпичък Дийн Даймбег сигнатчър и се уплаших от ниското качество на изработката. Пикъп селектора е като на скуаер, имах чувството, че ще ми остане в ръката, флойда е лицензиран, потенциометрите също имаха евтин вид. Ако изключим факта, че беше с много шарен финиш (то е ясно - правен е за фенове на Даймбег), китарата не си заслужаваше парите според мен. А, да освен това, китарата все пак е по спецификациите на Даймбег и има един много характерен V-образен гриф (поне тази която съм пипал беше такава), който определено не е за всеки. Съветвам те да пробваш преди да купиш, ако имаш възможността. Все пак не става дума за китара за 300 лева.
  18. Liquid

    Два ампа.

    Две акустични помещения са, мисля, че го споменах някъде по-нагоре . В крайна сметка това начинание има и известна експериментаторска цел. Ще видим (чуем) какво и що
  19. Някои от семплите ги знаех отде са, но Bulls on Parade ми скри шапката. Absolutely amazing!
  20. Liquid

    Два ампа.

    ??? DIY? Пък и известен? Хахаха, май ме бъркаш с някого По принцип става дума само за записи. Амповете са - единия е Garland, другия - Marshall DSL. Приятел с такава играчка нямам. Имах притеснения, че с пасивен сплитер може от единия амп да влиза нещо в другия, но май, въпреки всичко, така ще реша проблема. От друга страна самия сплитер ще е DIY, да има купон
  21. Liquid

    Два ампа.

    Интересуват ме възможните варианти за свирене през два ампа едновременно. Ще правя записи скоро, и мисля да правя по два трака наведнъж, тъй като разполагаме със студийното пространство (разл. стаи и т.н.). Първата ми идея беше с Босс Лайн Сплитер, но той струва Пари, а аз се опитвам да мина Тънко. Пасивен разклонител нещо не ме блазни като идея. Дайте ми малко акъл
  22. Ами аз го познах без да чийтвам, но после като четях коментарите ми стана чудно защо повечето хора са посочили номер 2 като по-добре звучащ, като за мен 1 звучи по-добре. Явно наистина няма 2 еднакви чифта уши. Аз ги слушах точно по веднъж преди да гласувам (не нарочно, просто чух там някаква разлика), но като четях коментарите почнах да сесъмнявам и пак ги слушах (напо-силен саунд) и пак 1 ми се струва и по-лампов и по-добре звучащ. А че си приличат, приличат си
  23. Обожавам такива теми, защото ни карат да погледнем отвъд цената, ревютата в нета и общите представи за кое е добро и кое не. Реших да съм супер честен със себе си и да го слушам, да гласувам, и чак тогава да видя и се оказа, че съм познал. За мен лично, това, което наклони мнението ми беше 5-тият семпъл (този с многото гейн). Там втората китара имаше "гибсънски тон". По чистите китари сигурно нямаше да се ориентирам. Иначе евала на Кольо Имаше преди време тема сравнение на Peavey Vypyr и някакво лампово Peavey, която беше доста полезна. А пък много преди това имаше едни с една талашитена китара, които избиваха рибата.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.