Hillbilly Отговорено Март 13, 2012 Автор Отговорено Март 13, 2012 А,сефте..,то Кольо като пусна ЛП Стандард и един Корт сравнени и аз ги сбърках,хем с качествен звук,аз нямам микрофон за запис. Реално с тия компове не добиваме истинска представа за звук - само като хванеш китарката ,дори без амп се усеща разликата,ЛП има далеч по богат и плътен тон - като акустична почти,СГ то е по дрънчащо и с отворен звук,предимството му е че се свири удобно на високите позиции.А тоя Винтидж тежи почти колкото Леспола - кво да праиш - махагон за маси и столове Цитирай
edgecrusher Отговорено Март 13, 2012 Отговорено Март 13, 2012 Винаги съм бил на мнение, че понякога се попада на абсолютни бижута сред Винтиджите. Все още си пазя една такава сред колекцията си и не смятам да се разделям с нея, напротив - оглеждам се и за други. Ще взема да постна едно такова подобно сравнение на винтидж с тежката артилерия. Цитирай
kolio_k Отговорено Март 13, 2012 Отговорено Март 13, 2012 А,сефте..,то Кольо като пусна ЛП Стандард и един Корт сравнени и аз ги сбърках,хем с качествен звук,аз нямам микрофон за запис. Реално с тия компове не добиваме истинска представа за звук - само като хванеш китарката ,дори без амп се усеща разликата,ЛП има далеч по богат и плътен тон - като акустична почти,СГ то е по дрънчащо и с отворен звук,предимството му е че се свири удобно на високите позиции.А тоя Винтидж тежи почти колкото Леспола - кво да праиш - махагон за маси и столове Не съм изненадан, че съм объркал. То аз си писах, че моето си е предположение. Реално не можах да се хвана за нищо и казах, че втората (говоря за първите семпли) е ЛП, защото ми се счу че е леко по плътна. Но разликите (за мен ) бяха минимални. Но пък съм напълно убеден отдавна, че саунда си идва предимно от човека. Хилбили (противно на скромността от поста му от по горе) бара страхотно и си има саунд в главата, който съм сигурен, че ще извади от почти всичко. Задачата за оценяващия става много трудна, защото в уравнението трябва да се вкарват и ръцете и вкуса на свирещия, а те са в основата на всеки саунд. Благодаря за сравнението, такива теми винаги са интересни Цитирай
TONY Отговорено Март 13, 2012 Отговорено Март 13, 2012 Действително е интересно, защото тези сляпи тестове те карат да погледнеш на нещата необременен от @ trade mark-ите. Два пъти слушах само първият семпъл, амплъга не съм. Бях убеден, че първата е Винтиджа (от СГ се очаква по-ярък тон) и мислех да напиша,че повече ми харесва, но се въздържах, за да не се изложа. ( първото впечатление винаги е по-вярно) На второто слушане, понеже си мислих, че втората е гибсъна, взе да ми се струва, че повече ми харесва. Аз на мястото на Малин, ще го продам това ЛП и ще си оставя Винтиджа. Шегичка. Цитирай
Stivy_k Отговорено Март 13, 2012 Отговорено Март 13, 2012 Много е лесно пост фактум ! При все това за мен 1вата е гибсъна ! Не е проблема в дебело или тънко, просто има едни специфични отсвири, които се чуват само при лес пол или поне ги чувам и при мен. При все, че стана много весела тема си мисля, че с микрофон от скайп не е добра идея да се сравнява каквото и да било! За мен разликата между добрите и по не добрите(евтини) китари е атаката, а имено разликата в атаката или така наречената отчетливост на тона няма как да чуем при този начин на запис... Цитирай
Hillbilly Отговорено Юли 31, 2012 Автор Отговорено Юли 31, 2012 Това Wintage SG го пуснах за продажба в базара,ако някой се интересува,не че е прецакано нещо,ама пусти пари не стигат.. Цитирай
рахата Отговорено Юли 31, 2012 Отговорено Юли 31, 2012 (Редактирано) ^^ Напълно съгласен за постфактума и Гибсъна - в този тест се чува разликата и определено първата има по-"дебел" тон. За мен първата китара е Гибито. Не мисля, че разликата в звука при евтините и скъпите китари е само в атаката, но пък и евтините няма какво да ги коментираме - смисъл никакъв. П.С. Една от малкото интересни теми във форума напоследък Редактирано Юли 31, 2012 от рахата Цитирай
рахата Отговорено Юли 31, 2012 Отговорено Юли 31, 2012 Ей сега ми попадна нещо интересно по съществото на темата. Ето връзката към статията: "Electric Guitar Wood Myth Busted?" http://www.guitarsite.com/news/music_news_from_around_the_world/electric-guitar-wood-myth-busted/ 1 Цитирай
Lathron Отговорено Юли 31, 2012 Отговорено Юли 31, 2012 (Редактирано) ^И вечният въпрос "коя китара за 200 лв да си купя" намери своя отговор И статията, и видеото ми бяха много интересни, но ми е трудно да го повярвам (не че отказвам), колкото и логична информация да се показва във видеото. И веднага се сетих за хора, които различават теле от гиби. Това как може да се обясни? П.П.- А това, което мъжът във видеото прави със стената, аз отдавна го правя с леглото Редактирано Юли 31, 2012 от Lathron Цитирай
jabs Отговорено Август 1, 2012 Отговорено Август 1, 2012 Ако се вярва на неговата теория, има три фактора за различния звук: адаптери, захващане на струни на бриджа и при грифа Цитирай
kolio_k Отговорено Август 1, 2012 Отговорено Август 1, 2012 Ей сега ми попадна нещо интересно по съществото на темата. Ето връзката към статията: "Electric Guitar Wood Myth Busted?" http://www.guitarsit...od-myth-busted/ Понеже, човекът се изказва категорично (което аз намирам за проява на лош вкус), то и аз така ще направя. Нещата, които обяснява, са чиста демагогия в голямата си част (не гледах цялото видео), примерът който дава, с опирането на китара в стената е малоумен (мисля, че е очевидно защо), а ако същия не чува разликата между телекастер и Гибсън ЛП (извън адаптерите), мепъл и роузууд (не на демо, а при свирене на живо със съответните) и тн, значи е или достатъчно глух или идиот или говори простотии с апломб, за да дразни хората. 4 Цитирай
emosms Отговорено Август 1, 2012 Отговорено Август 1, 2012 И все пак, mapple top and 195 pound fat butt/blubber притиснат до китарата, дали не обира малко от високите... Цитирай
docc Отговорено Август 2, 2012 Отговорено Август 2, 2012 ^ ... или достатъчно глух или идиот или говори простотии с апломб, за да дразни хората. 2 Цитирай
Recommended Posts