Wanted Публикувано Март 10, 2012 Публикувано Март 10, 2012 влияние на звука от вида материал на нът кой с какъв нът свири .предпочитания.А/Б тестове ще бъде много приятно да направи някой от корифеите тук мисля че не е дискутирана тема , ако съм я пропуснал съжалявам ... аз лично и на 3 те китари съм с месингов./даже вече не помня и защо мисля че темата ще е повод за добър диспут. ..... Старт! 1 Цитирай
Лими Отговорено Март 11, 2012 Отговорено Март 11, 2012 На акустичната ми китара има нът от телешка кост за 40лв и вече почти три години не забелязвам никаква разлика в звука когато го заменям с евтин нът от пластмаса за 2-3 лв. 2 Цитирай
Mairomaster Отговорено Март 11, 2012 Отговорено Март 11, 2012 От тежко железо е моя! Няма много смисъл темата според мен. Докато се стигне до разлики в звука, породени от различни материали на нъта, ехеее... 1 Цитирай
Black Bird Отговорено Март 11, 2012 Отговорено Март 11, 2012 По-плътен = повече високи. Това съм открил аз. Сменил съм нъта и на струнника със Туск. Цитирай
Svanio Отговорено Март 11, 2012 Отговорено Март 11, 2012 (Редактирано) Метален, масивен (мисля, че беше алуминий) - разлика има огромна, сравнен с пластмасов. Помогна на китарката да извади повече среди и високи, което беше изкл. важно за мен (махагоновото тяло не вадеше "достатъчно" високи преди това). Бих използвал отново! Редактирано Март 11, 2012 от buy&sell Цитирай
serengeti Отговорено Март 11, 2012 Отговорено Март 11, 2012 Аз съм с месингов на телекастъра,бих казал даже че има прекалено много високи с драйв,но на чистия канал звука е жесток!!!! Цитирай
BassTraffic Отговорено Март 11, 2012 Отговорено Март 11, 2012 ... И аз да попитам нещо - Нътчето и съответно материалът, от който е направен, не влияе ли само на звученето на свободните струни? 8 Цитирай
trendkiller Отговорено Март 11, 2012 Отговорено Март 11, 2012 (Редактирано) http://www.graphtech.com Редактирано Март 11, 2012 от trendkiller Цитирай
Лими Отговорено Март 11, 2012 Отговорено Март 11, 2012 Нътчето и съответно материалът, от който е направен, не влияе ли само на звученето на свободните струни? Важното е да има самовнушение за повече гордост и вдъхновение. Иначе аз и при свободните струни не намирам никаква разлика в звука, а само механически по-голяма издръжливост в сравнение с евтината пластмаса, която се изронва постепенно. 2 Цитирай
kolio_k Отговорено Март 11, 2012 Отговорено Март 11, 2012 (Редактирано) ... И аз да попитам нещо - Нътчето и съответно материалът, от който е направен, не влияе ли само на звученето на свободните струни? Да Аз лично използвам Графтек, най вече заради стабилността откъм настройване. btw, точно 5 минути преди да напиша поста, приключих с подменянето на нъта на един от Фендерите ми с Графтек, оригиналния беше на 20+ години и беше спукан. Разликата на свободни струни е значителна, както и по флажолетите (които пак са си свободни струни на практика) Редактирано Март 11, 2012 от kolio_k 2 Цитирай
Wanted Отговорено Март 11, 2012 Автор Отговорено Март 11, 2012 благодаря на всички ...за бързоотзивчивостта....флажолетите бяха ключов незададен подвъпрос благодарско !!!!! Цитирай
deadman_walking Отговорено Март 14, 2012 Отговорено Март 14, 2012 А да попитам , някой знае ли , къде в София може да се купи метален нът. Цитирай
agrogrind Отговорено Март 15, 2012 Отговорено Март 15, 2012 На експлорър-а и стратокастер-а нътовете са от графит (собствена изработка) , на единия бас от месинг , на другия бас от пластмаса (някаква много корава) и третата китара е с флойд роуз Цитирай
Petar Delov Отговорено Март 17, 2012 Отговорено Март 17, 2012 Според мен синтетичната кост е най-добрият избор за каквато и да е китара, тъй като нъта не влияе особено на звука. Синт. кост е здрава и стига да не си играеш с пили покрай нея може да забравиш че се сменя. П.П. На китари с тремоло (в случай че с и играете много с ръчката) графита е добър избор. Цитирай
Recommended Posts