Mark Avrelii Отговорено Юни 6, 2006 Отговорено Юни 6, 2006 Виждам,че някои не са съгласни с моето мнение ,но все пак нека се изясним. Мисля, че бъркате понятието виртуоз с нещо друго. Не е достатъчно да бъдеш виртуоз,за да си добър китарист....(И стига с тоя Ингви Малмстийн-много яко свири,има страхотни албуми,но освен него има и други,също толкова бързи Виртуози).Добрият китарист е съвкупност от следните качества: креативна мисловност;сантименталност,отразена в творческия му път;комерсиалност (в известна степен);техническа компетентност. Идеята ми е следната:добрият китарист е продаван==>>ПОПУЛЯРЕН==>> уникален. И все пак...какво от това,че някой е много добър,пък....никой не го е слушал??!! Цитирай
sa6tiat Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 (Редактирано) Има една, хм, мекица, дето тихомълком се е промъкнала насам и си трае, а е може би един от най-добрите блус китаристи, редом с Мархолев. Не знам що си мисли, че ще му се размине... Ало, Малине, къде така? Ако не сте слушали Академик Неделчев, Воден дух с него и вече не знам къде се е запилял, представям ви Малин. Никът му няма да казвам, да се предаде сам, докато е време. Редактирано Октомври 24, 2006 от sa6tiat Цитирай
edgecrusher Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 Много съм разочИрован, че не съм споменат! Ама както казва колегата Аврелий, който прави парата , той е "Дъ мен"! Ами какво да кажем за тия дето свирят за кеф?! Ъ? Те не са добри, те са само чикиджии дето си докарват хляба с други "гадни" работи а са оставили музиката за десерт. Света няма нужда от още един Ингуи,Ричи,Кърт(Кобейн) и т.н. Да живеят самородните таланти! Аз ще си дам гласа за един китарист в този форум, който няма претенците да е добър, но е уникат с почертано собствена мисъл и стил!!! С не малка доза самохвалство мога да заявя че аз бях човека ,който му сложи китарата на раменете... Лейдийз енд Джентълмен! Плийз уелкъм....The jFog!!! Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 25, 2006 Отговорено Октомври 25, 2006 (Редактирано) Има една, хм, мекица, дето тихомълком се е промъкнала насам и си трае, а е може би един от най-добрите блус китаристи, редом с Мархолев.Не знам що си мисли, че ще му се размине... Ало, Малине, къде така? Ако не сте слушали Академик Неделчев, Воден дух с него и вече не знам къде се е запилял, представям ви Малин. Никът му няма да казвам, да се предаде сам, докато е време. Предател! :hello: Ай,ся четки,требва да черпя,а? В този стил може да се каже за Ото(който замина да учи в чужбинско),Юлиан от "Кокаин",който е професионален оперен певец и има нямам думи ква колекция от винтейч китари и 2 жестоки албума,които май няма да видят бял свят,щото RNR-а не вирее в БГ...И много знайни и незнайни "гаражни"музиканти.. Редактирано Октомври 25, 2006 от Hillbilly Цитирай
Свилен Бас Отговорено Октомври 25, 2006 Отговорено Октомври 25, 2006 (Редактирано) Има една, хм, мекица, дето тихомълком се е промъкнала насам и си трае, а е може би един от най-добрите блус китаристи, редом с Мархолев.Не знам що си мисли, че ще му се размине... Ало, Малине, къде така? Тюх, как ме изпревари Исках аз да го кажа :think: Не знаех за тази тема. Ако не сте слушали Академик Неделчев, Воден дух с него и вече не знам къде се е запилял, представям ви Малин. Тук го видях за последно , но е скромен, щото аз бях нагъл О, Малине Предател! :hello: Ай,ся четки,требва да черпя,а? Ми щом трябва Редактирано Октомври 25, 2006 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
RockoBG Отговорено Октомври 25, 2006 Отговорено Октомври 25, 2006 (Редактирано) Най-добрият китарист е този,който печели най-много! A ве ти да не си бил военен Добър китарист е този който ми харесва, какво свири. А най-добрия е този който ми харесва най-много. И понеже постоянно чувам някой друг, който в момента ми хваща ухото и ми става любимия за момента. Относно платежната теория. Кърнев печели много точки, но пък тоя тип свирене не ме радва изобщо. Иначе лицето HillBilly е един от най-грамотните китарджии, които слушам Редактирано Октомври 25, 2006 от RockoBG 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 25, 2006 Отговорено Октомври 25, 2006 Рокоо,не лъжи баце,не чета ноти.Е ше почерпя де.. :green: 1 Цитирай
lizardman Отговорено Октомври 25, 2006 Отговорено Октомври 25, 2006 само не разбрах как така някои хора станаха толкова големи разбирачи че да определят кой колко добър е и колко добър трябва да е, за да стигне европейско ниво. П.П. а Цветан Недялков къде го пропуснахте? това е китарист със собствен стил Цитирай
RockoBG Отговорено Октомври 25, 2006 Отговорено Октомври 25, 2006 Аз шти обЯсня: - Не са глухи и имат собствена естетика (да го наречем обща култура) Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 25, 2006 Автор Отговорено Октомври 25, 2006 П.П. а Цветан Недялков къде го пропуснахте? това е китарист със собствен стил Да,той е наистина е кадърен свирач.Не ми допадат музиките които свири в момента,но това му е работата.А съм го слушал и преди с други неща 1 Цитирай
RockoBG Отговорено Октомври 25, 2006 Отговорено Октомври 25, 2006 (Редактирано) Що го пропуснахте тоя отгоре ^ ве. Кольо Карагеоргиев (баце, ако съм объркал няма да се сърдиш ше го опрая веднага). Редактирано Октомври 25, 2006 от RockoBG 1 Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 25, 2006 Автор Отговорено Октомври 25, 2006 Мерси много за четката и не,не си го объркал. Цитирай
RockoBG Отговорено Октомври 25, 2006 Отговорено Октомври 25, 2006 Не е четка ве. След казарма (аз съм служил (тука има емотикона, която се бие в гърдите) со тоя омбре) те гледах гледах една Аполония. Жазът не ми е стихия, ама татко викаше: "- То си личи кое е лъжичник, кое е пърдичник" Да не мислиш, че не ми се свири CminJam, ма заради горната поговорка не смея И друго. Нема мно'о хора у нас, които репетират с Били Кобъм : Здравейте ето няколко снимки и от мен На тази:Диката, Майк Стърн и аз(от ляво на дясно) след концерта ми в рамките на Langnau jazz nights със Swiss jazz Orchestra http://putfile.com/pic.php?pic=main/8/21412504146.jpg&s=f10 Pierre Sottas Bill Cbham и аз по време на репетиции с Bill Cobhams bigband http://putfile.com/pic.php?pic=main/8/21412492439.jpg&s=f10 По време на записи със същия бенд http://putfile.com/pic.php?pic=main/8/21412470267.jpg&s=f10 Даже и такива, които печелят пари. "Ма кой е тоя Били Кобъм 'е - язе го не познавам" (сарказъм) Въобще никви четки. Да допълни с още иструментални изверги изпод тепетата. Лицето Д. Гюров. Жоро Брусев (може някой да спори, но мен ме кефи). Пловдивската школа е мно'о яка. Нещо ме заля вълница на провинциална гордост. Black Corsar-инът (човек който знае точно какво му е нужно). Пламен Бомбето и Ицо - съграждани (Димитровград) на посочения (тия последните 2-ма даже и пари вадят със свирене). Справка 1-я албум на Деси Слава. 'Ми Зашев? С 2 кухарки една - връз друга разказва истории (нищо че се не спъва на Вай и прочее), Има един Димо от Бухово - музикант брилянтен. Налбантов биде споменат. Краси Табаков и Порто (Блустрафик) Ше изтърва някой затова се спирам. И сега ше се самоцитирам: "Добър китарист е този който ми харесва, какво свири." Така, че това СА МОИ ПРЕДПОЧИТАНИЯ! и хора коитосъм изброил, съм имал възможност да слушам НА ЖИВО! А не на фул плейбек на поредния "М-тел здравей" концерт Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 25, 2006 Автор Отговорено Октомври 25, 2006 Mного ти благодаря за комплиментите и съм изцяло съгласен за Пловдив.Наистина много кадърни китаристи идват от там.Само искам да спомена плюс всички споменати от теб(в Пловдив и другаде и много се кефя,че повечето ги познавам лично) ,моя персонален номер 1 за БГ.Лицето Здраво Гулов.Този пич е лично отговорен за факта ,че се интересувам от блус и Джаз.Също така бараше китарата така както рядко съм слушал където и да е по света Предполагам че хора не го помнят тук(в форума),той замина кам Англия някъде към 97ма. В Пловдив и сега има много яки китаристи,като наример колегата Henderson(Ангел). П.П.Жоро Брусев е супер голям и е 100 процента един от най-добрите траш китаристи на БГ(а и със сигурност един от първите) Цитирай
Rubikon Отговорено Октомври 25, 2006 Отговорено Октомври 25, 2006 Аз ще спомена един човек, който е слабо известен, но когото уважавам страшно много като китарист - Николай Копринков. Едно време свиреше с кака Роберта (не че това е голяма хвалба, но трябва да се живее ). В момента, за съжаление, не се изявява като музикант. Цитирай
Recommended Posts