Jump to content
Българският форум за музиканти

USB 3.0 & FireWire


sardaesox

Recommended Posts

Здравейте, колеги! Та, от известно време съм решил да купувам нов лаптоп. Разглеждайки обаче офертите, се сблъсках с един може би известен на вас проблем-нито една от новите конфигурации няма firewire порт, или поне PCMCIA слот, на който може да се постави карта на TI с firewire порт.Някой има ли адекватно решение за този проблем.Ровнах малко по чуждите форуми, но и там няма твърди становища по въпроса-повечето предлагат конвертор firewire>usb 3.0, обаче това са съвсем различни протоколи доколкото знам. И така, де-да обобщя-какво правим ние с гайдите?...

Редактирано от sardaesox
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха бърз си де. :) Аз по принцип имам съмнения откъм конвертори и тяхното качество. USB3 e нов стандарт и въпреки, че го имам на лаптопа не съм имал възможноста да тествам USB3 устройство. Притеснява ме факта, че конверторите могат да се окажат един допълнителен проблем , а всички знаем колко неща могат да афектират качеството на звукозаписа (драйвери, остатъчни проблеми от стари инсталации и всякакви такива). Затов има ли вече на пазара USB3 audio interface?

Редактирано от anomandrus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко си има цена: ето ти един http://hp.most.bg/hp...numLG650EA.html

ето още един http://hp.most.bg/hp...numLG632EA.html.

 

M60VP - серията на Asus също имат 1394.

Редактирано от Marten
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси пич, въпроса ми е беше по-скоро какви са прогнозите за този проблем.Или дали firewire е история вече..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля, че човека по-скоро имаше предвид какво става със всички скъпи решения които са firewire и които много от нас имат след като вече има протокол с по-висок transfer rate. Лаптопи много на пазара... Дали USB3 ще замести напълно firewire.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да умре скоро. Твърде много устройства са произведени с този стандарт. УСБ 3.0 се налага твърде бавно. А и почти всеки лаптоп от среден клас или по висок има експрес кард слот 34 или 54 mm и пак ще имаш вариант . Гарантирам, че поне още 5 години ще е актуален.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички! Явно темата ще има да се развива, не говоря за форума само.А линка на Baby Thomas малко ми напомня за крилатата фраза на Мария Антоанета- "Като няма хляб- яжте пасти!".Знае се какво са и отговорили :slap: ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро проблема е, че в никой от лаптопите от нисък клас ги няма тези "екстри". Предполага се, че от тях се възползват само професионалисти, оттук и високата цена на лаптопи с подобна включена периферия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз съм с HP Probook 4720, имам си и експрес карта, която се линква с сериал ата , и има достатъчен трансфер. Ползвам М-Аудио 2626, и съм писал 24 трака на 48 килохерца. Проблема по скоро е работата на харддиска, защото моя е 7200 оболота, ама масово се слагат 5400...;

Та, за мен все още има живот за 1394, винаги ще има екпрес карти. Тази на линка е даже с TI чипсет, струва около 80 лв.

p46529.jpg

PROFIRE+2626%20front%20and%20rear.JPG?ts=1291615114

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря! Спрях се на http://plesio.bg/laptopi-c-69977907/iron-i727-850-ii-sandy-bridge-p-288840.html, или на предложението на VSTI, който м/у другото си има 1394, но не е уточнено дали е с TI. За другия също не пишат какъв чипсет ползва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тази експрес карта е с Тексас Инструмент чип, гаранция....а може дасе види при мен, ако има желаещи. Всъщност продавачите в магазина не знаят .... а НРто няма 1394

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

JMicron и за много други неща не стават :) Реализацията на чипсетите им е под всякаква критика. За 1394 - Texas Instruments :)

USB3 все още няма достатъчно широко разпространение като интерфейс използван за музикални цели (запис/възпроизвеждане) и аз бих се въздържал от експерименти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.