sardaesox Публикувано Октомври 25, 2011 Публикувано Октомври 25, 2011 (Редактирано) Здравейте, колеги! Та, от известно време съм решил да купувам нов лаптоп. Разглеждайки обаче офертите, се сблъсках с един може би известен на вас проблем-нито една от новите конфигурации няма firewire порт, или поне PCMCIA слот, на който може да се постави карта на TI с firewire порт.Някой има ли адекватно решение за този проблем.Ровнах малко по чуждите форуми, но и там няма твърди становища по въпроса-повечето предлагат конвертор firewire>usb 3.0, обаче това са съвсем различни протоколи доколкото знам. И така, де-да обобщя-какво правим ние с гайдите?... Редактирано Октомври 25, 2011 от sardaesox 1 Цитирай
anomandrus Отговорено Октомври 25, 2011 Отговорено Октомври 25, 2011 (Редактирано) Хаха бърз си де. Аз по принцип имам съмнения откъм конвертори и тяхното качество. USB3 e нов стандарт и въпреки, че го имам на лаптопа не съм имал възможноста да тествам USB3 устройство. Притеснява ме факта, че конверторите могат да се окажат един допълнителен проблем , а всички знаем колко неща могат да афектират качеството на звукозаписа (драйвери, остатъчни проблеми от стари инсталации и всякакви такива). Затов има ли вече на пазара USB3 audio interface? Редактирано Октомври 25, 2011 от anomandrus Цитирай
Marten Отговорено Октомври 25, 2011 Отговорено Октомври 25, 2011 (Редактирано) Всичко си има цена: ето ти един http://hp.most.bg/hp...numLG650EA.html ето още един http://hp.most.bg/hp...numLG632EA.html. M60VP - серията на Asus също имат 1394. Редактирано Октомври 25, 2011 от Marten Цитирай
sardaesox Отговорено Октомври 25, 2011 Автор Отговорено Октомври 25, 2011 Мерси пич, въпроса ми е беше по-скоро какви са прогнозите за този проблем.Или дали firewire е история вече.. Цитирай
anomandrus Отговорено Октомври 25, 2011 Отговорено Октомври 25, 2011 Аз мисля, че човека по-скоро имаше предвид какво става със всички скъпи решения които са firewire и които много от нас имат след като вече има протокол с по-висок transfer rate. Лаптопи много на пазара... Дали USB3 ще замести напълно firewire. Цитирай
musicman Отговорено Октомври 25, 2011 Отговорено Октомври 25, 2011 Що да няма бе? Виж тук. Ти до колко пари искаш да си вземеш? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 25, 2011 Отговорено Октомври 25, 2011 MacBook Pro 15" с FireWire800 Цитирай
Marten Отговорено Октомври 25, 2011 Отговорено Октомври 25, 2011 Няма да умре скоро. Твърде много устройства са произведени с този стандарт. УСБ 3.0 се налага твърде бавно. А и почти всеки лаптоп от среден клас или по висок има експрес кард слот 34 или 54 mm и пак ще имаш вариант . Гарантирам, че поне още 5 години ще е актуален. Цитирай
sardaesox Отговорено Октомври 25, 2011 Автор Отговорено Октомври 25, 2011 Благодаря на всички! Явно темата ще има да се развива, не говоря за форума само.А линка на Baby Thomas малко ми напомня за крилатата фраза на Мария Антоанета- "Като няма хляб- яжте пасти!".Знае се какво са и отговорили ... Цитирай
presly Отговорено Октомври 26, 2011 Отговорено Октомври 26, 2011 По-скоро проблема е, че в никой от лаптопите от нисък клас ги няма тези "екстри". Предполага се, че от тях се възползват само професионалисти, оттук и високата цена на лаптопи с подобна включена периферия. Цитирай
VSTi Отговорено Октомври 26, 2011 Отговорено Октомври 26, 2011 аз съм с HP Probook 4720, имам си и експрес карта, която се линква с сериал ата , и има достатъчен трансфер. Ползвам М-Аудио 2626, и съм писал 24 трака на 48 килохерца. Проблема по скоро е работата на харддиска, защото моя е 7200 оболота, ама масово се слагат 5400...; Та, за мен все още има живот за 1394, винаги ще има екпрес карти. Тази на линка е даже с TI чипсет, струва около 80 лв. Цитирай
sardaesox Отговорено Октомври 27, 2011 Автор Отговорено Октомври 27, 2011 Благодаря! Спрях се на http://plesio.bg/laptopi-c-69977907/iron-i727-850-ii-sandy-bridge-p-288840.html, или на предложението на VSTI, който м/у другото си има 1394, но не е уточнено дали е с TI. За другия също не пишат какъв чипсет ползва. Цитирай
presly Отговорено Октомври 27, 2011 Отговорено Октомври 27, 2011 НР-тата са масово с JMicron чипсети на 1394, а те НЕ стават за аудио. Цитирай
VSTi Отговорено Октомври 27, 2011 Отговорено Октомври 27, 2011 тази експрес карта е с Тексас Инструмент чип, гаранция....а може дасе види при мен, ако има желаещи. Всъщност продавачите в магазина не знаят .... а НРто няма 1394 Цитирай
synchu Отговорено Октомври 27, 2011 Отговорено Октомври 27, 2011 JMicron и за много други неща не стават Реализацията на чипсетите им е под всякаква критика. За 1394 - Texas Instruments USB3 все още няма достатъчно широко разпространение като интерфейс използван за музикални цели (запис/възпроизвеждане) и аз бих се въздържал от експерименти. Цитирай
Recommended Posts