bustard Отговорено Октомври 21, 2011 Отговорено Октомври 21, 2011 Аз не отговарях на коментара за Valvestate...след него имаше един отговор на поста ми със снимката, но той бе изтрит Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 21, 2011 Отговорено Октомври 21, 2011 Кой какво е трил не се знае,аз съм си фен на марката,въпеки че в момента не съм с такъв амп,през годините съм сменил два Valvestate,смятам че са добри за тресня (метъл),но нямат динамиката на по старите лампови,като гледам си в СФ - има една репетиционна към студентски град със стар оригинален Плекси - чуй го за какво иде реч,нямам право да рекламирам мястото де.. Цитирай
preIbanez Отговорено Октомври 21, 2011 Отговорено Октомври 21, 2011 все пак ми е трудно да съм обективен гледайки от собствената си метал камбанария. не мога да се абстрахирам от това. факт е обаче че всички останали модели на маршал, макар и отлични сами по себе си някак си ми мътнеят. прекалено се оцветява звука, което за други стилове е желан ефект. въпросната хибридка обаче направо ми изпълва душицата. невероятен тон. в тази машинка просто има нещо. сигурно се е получило без да искат, обаче този евтинджос ми е сред любимите усилватели. 2 Цитирай
The Rocket Shift Отговорено Януари 31, 2012 Отговорено Януари 31, 2012 Аз си имам на Маршал мг 50 дфх, ползвам процесорче всичко е 6:) Цитирай
edgecrusher Отговорено Февруари 1, 2012 Отговорено Февруари 1, 2012 Пропуснал съм тази тема някакси до сега... Аз съм на мнение, че както с китарите така и усилвателите не може да имаш само 1 и да си винаги доволен. Аз също симпатизирам на марката, макар да не ми е любимата (ако изобщо може да се каже, че има такава) и притежавам едно доста разпространено комбо - VS65R за домашно ползване и мога да кажа, че ме радва този факт. С годините установих, че се кафя на по-старите неща. Нещо, което леко ме притеснява донаякъде от друга страна си има основание. Та за това и се спрях на горепосочения амп. Произведен в Англия класически валвстейт. Няма нищо общо с другите ми два ампа и точно затова може би го взех. Цитирай
Denkataa Wee Отговорено Февруари 20, 2012 Отговорено Февруари 20, 2012 айде и аз да влеза във клуба не е кой знае какво но за мен е идеален Marshal-MG15CD понеже тук не мога да постна снимки давам линк http://denkatawee3.snimka.bg/daily/usilvatelya.655774 това е той мен много ме кефи Цитирай
Karavadjo Отговорено Април 6, 2012 Автор Отговорено Април 6, 2012 Още един фен на марката който не смее да си признае. Това е насъбрал в тях. Цитирай
weis Отговорено Април 6, 2012 Отговорено Април 6, 2012 (Редактирано) Мерси колега,,добре си ме подредил ! Ако трябва да дам мнение то е; Събрах това което ми пасва като звук.Valvestate 8040 -40вта е мощен и иска мкс. жега.Звучи добре и без външни ефекти Става както и за по- хеви така и за по винтидж звучене./с говорител 12 инча+Китара LP +адаптери EMG,се получава максималният желан ефект , По- малкият, Транзисторният Valvestate 30 вата,има по режещ ,по сух тон,/10 инча говорител диша по слабо/ Подходящ за по-малки помещения,чува се добре и не усилен това е предимството.Ползвам го за яка резачка. Търпи камиончета,багерчета,тракторчета и процесори 30 DFX -Прилично универсално кубе.Има си всякакви вградени ефекти,с него няма нужда от допълнителен багаж.най- много 1 WAH Pedal-подходящ за разнасяне.За любителите на по- модерно звучене. Съответно всяка китара звучи различно с тях.Зависимост от модела,,дървото,адаптерите и струните .И от това как свириш и каво свириш. Това е необятна бездна-Пробите никога не свършат.На това е основан бизнеса, Все по- нов и по- нов модел,ако не знаеш какво търсиш,няма догонване индустрията,а банковата сметка намалява. Един юзър ме пита-търся кубе, твоето става ли за металика?. /да ,и за сватби става. Редактирано Април 6, 2012 от weis Цитирай
TONY Отговорено Април 7, 2012 Отговорено Април 7, 2012 Да напишем и кои китаристи са помогнали Джим Маршал и Маршал амплификейшън да станат легенда. 1. Пит Тауншенд реално е свирил 4 години с Плекси, но именно той дава началният тласък, пръв иска сто вата и грамадна колона. За него е направен 8 х 12 стак, мисля че има само три бройки произведени ( и всичките са май били за него). Поради непрактичност ( и мъка за роудито) е разделен на А и Б 4х12. И така се ражда легендарният маршал стак. 2. Джими Хендрикс (Джеймс Маршал Хендрикс) Най-виновният! 3. Ерик Клаптън, Джеф Бек, Питър Грийн, Пол Късофф - отбор юнаци, легендрани блус брейкъри 4. Енгъс Янг ( и брат му Малкълм) - raw power JMP users , дават повече AC/DC от всички ядрени централи на планетата 5. Черният принц - Ричката, 100 ватовите Маршали са му били слабички и са му направили 200 за пълен Блекмор. 6. Еди Ван наХален, който обичал да тормози Маршалите с някакъв си Вариак и ги скапвал често-често. 7. Двама басюги - Леми Килмистър и Стив Харис 8. Мр. Слеш 9. Най-непрежалимият - Мр Ренди Роудс 10. Царуващите в кръв, новоизпечени винари - Кери Кинг и Джеф Ханеман 11. Едни други винари - Кисс 12. Британските стоманолеяри - КК Даунинг Глен Типтън 13. Тройката от най-великата рок банда за цялата вечност - Мъри, Смит и Герс 14. Най-самовлюбеният, най-оплюваният, обаче и най- най- велик Ингви Малмстийн 15. Гери Мур, човекът чиято "душа и сърце", стигаше до хиляди хора, посредством само една китара и един Маршал 16. Майкъл Шенкър, Били Гибънс, Джо Сатриани, Зак Уайлд, Тин Лизи, Джими Пейдж и хиляди други ( които може да допълвате). Легендата ще продължава да се предава от поколение на поколение. Цитирай
Fashion Отговорено Април 7, 2012 Отговорено Април 7, 2012 Почти през всеки китарист е минал по един (или няколко) Маршал! При мен остана само кабинет 1936V и за сега не мога да му намеря заместник . Много добре се разбират с Меса-лампичките. Цитирай
Kalmar Отговорено Април 9, 2012 Отговорено Април 9, 2012 Имах JCM 900 преди време. Сега с удоволствие бих прилапал един Silver jubilee, стига да ми се усмихне късмета... Цитирай
Kalmar Отговорено Април 9, 2012 Отговорено Април 9, 2012 Излизат по някога в е-bay, ама цените не са лицеприятни... Цитирай
Karavadjo Отговорено Май 8, 2012 Автор Отговорено Май 8, 2012 Малко се пише по тази тема... Има ли фенове на тази марка изобщо? Цитирай
Recommended Posts