Jump to content
Българският форум за музиканти

Записване


Recommended Posts

Здравейте, искам до попитам дали има начин и как мога да записвам китарата си от усилвателя с качествен звук?

Усилвателя ми има "INPUT" & "PHONE".

 

http://www.midnightbox.com/cgi-bin/item/10007817-22/search/Eleca-International-DG-10-OD-10W-Guitar-Amp-DG-10-OD.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дори за сносен запис ти трябва техника струваща няколко пъти цената на кубето ти и малко се губи смисъла. Вземи се разчети из форума, има доста писано.

Редактирано от Mairomaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четох и не намерих особено много по моята тема и направих темата а по-точно въпроса ми беше "Кажете ми начини как да записвам от усилвателя.." извинявам се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епа най-лесно-сносно-ефтин начин: вземаш си един USB audio interface за компютъра, който да има поне един микрофонен вход - 100 и нещо лева втора ръка или към 200 лева нов. Вземаш и един средно ефтин динамичен инструментален микрофон и кабел за него - около 40-50 лева втора ръка или малко повече нов. Вече ако имаш повече пари и ти се играе, можеш и по-скъпи неща да си вземеш. Връзваш интерфейса към компютъра, оправяш се с драйвъри и т.н. Връзваш микрофона за интерфейса, слагаш го пред кубето, намираш позицията в която записания звук най-много те кефи и записваш. Ама общо взето с това кубе, което е повече от ефтино, не си заслужава играчката и средствата според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е прав предният пост,че с това кубе сносен звук едва ли ще получиш,вярвам ,че няма да останеш завинаги с това кубе,но за кефа да си чуеш свиренето на запис си заслужава да си купиш нещата които ти е посочил,поне музикалните идеи ще ти останат за покъсен период когато се наложи да осъществиш запис на по високо ниво. :punk_guitar:

Редактирано от iliev.p
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе човек, ти неграмотен ли си или просто те мързи повече от необходимото?! Два поста по-нагоре ти се обяснява как се записва от всякакво кубе!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе човек я прочети поста на който съм отговорил преди да се отваряш да не казвам като какво...

Питам дали ще е добре звука на дадения усилвател...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Какво значи добре? С този усилвател, евтин микрофон и липса на умения в звукозаписа, Металика няма да се получи - това е сигурно. Харесва ли ти усилвателя как звучи? Ако ти харесва значи е вероятно да ти харесва и записа, въпреки че ме съмнява. С известно количество проби ще запишеш това което излиза от него.

2. Не цитирай предходното мнение - забранено е. Използвай бутон Нов отговор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смех да става..,момче,с тая пръчка като усилвател нищо не става,

Лампов амп изцепен на 7-8,12" говорител и с микрофон за скайп звучи,а най-добре с Шур 57.

Ако имаш проблем със съседите взимаш един Вокс АС-30 за слушалки и го пускаш директно в компютъра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как се записва от всеки усилвател, вече ти обясниха. Има и друг начин, но е неприложим за твоето комбо. Аз бих ти препоръчал, преди да мислиш за записи, да спестиш пари и да си купиш по-добър усилвател.

Също така, недей да рипаш и да се заяждаш с хора, от които само можеш да научиш нещо. Няма да ти е от полза. Следващият път, когато имаш въпрос, няма да има кой да ти отговори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Неграмотният", "шизофреничен" автор на темата, независимо дали ще е този конкретен или някои друг, поради бедната си музикална култура "не трябва да рипа и да се заяжда с хората", които от своя страна, като утвърдени капацитети, могат да използват по - богат речник

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Хората използват всякакъв речник,колегата е много прав - хлапетата трябва да слушкат малко по-дъртите - има какво да научат.

Сещаш ли се,че през миналия век са потупвали малките с пръчки по ръцете в училището,като не слушат,съжалявам,ако ви звуча като дърт лош чичка :hysterical:

По-умните деца пишат грамотно,не се заяждат с дъртите и съответно получават абсолютно безплатни съвети и обмяна на опит :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пусни една жица от изхода за слушалки към линейния вход на компа. И да не те кефи - толкоз! С тоя дървен АМР (и всеки друг за 100 лева) читав звук не можеш да запишеш никак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.