Jump to content
Българският форум за музиканти

Мнение от Ibanez феновете (знам, че са много)


Slide

Recommended Posts

Евото е много специфичен адаптер със собствена душа :) Казвам ти го като човек дето на всяка своя китара боцка ево-та :) Кеото е и добре и зле, защото след като го сложиш, звука на китарата се променя коренно и спрямо инфинититата, поне на махагоново тяло, дава ощо повече високи и presence отколкото и без това има заради дървото. При S770 каквато ми е последната, почти не свиря с тона на 10, т.к. става адски пробивна като звук. За сметка на това флажолети да искаш, мамоу :) Иначе си прав - слушаш разни клипчета, в на Димарцио сайта има доста добре описание на всички адаптери, четеш ревюта и си пъхаш главата в торбата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То малко има един момент, където почваш да се чудиш така ли или не е така наистина. В началото не ми правеше такова впечатление, защото през по-голямата част от времето съм свирил на Squier, който има яко остър звук. Обаче до момента, в който успях да сравня Ибанеса с Лес Пол и Телекастер (само и единствено като тон) в един и същи усилвател.

 

Тия Беър Нъкълс много ги хвалят, явно заслужават да им се обърне по-специално внимание. Иначе - за мен Димарцио имат сантиментална стойност, не че съм някакъв, който чува определени хармоници, при определени адаптри и за това само тях ползва...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един приятел преди време забелязал някаква китара в заложна къща изглеждаща зле, както китарата така и западналата, заложна къща (останали 2, 3 струни върху китарата мръсна и т. н., кофти гледка ма с флойд) та китарата се оказа RG550 при това японски. Закупи я за 80лв. от там и я реставрира за някъде около 300лв. (лютиери и чарколяци) смея да твърдя, че този Ибанец е уникален от страна на пипане и звук ако ме разбирате. Пипал съм доста инструменти под тази марка но това RG550 е уникално!

Така че не се знае какво може да ти предостави живота, е го на късмет!

А тия Беър Нъкълс не знам колко ги хвалят и кой ги предпочита но има няколко водещи фирми из този бранш в който не фигУрират те!

Примера е все едно да си закупиш "МеЙд Ин ЛоВеЧ" автомобил вместо "Мерцедес" ма тук е още по зле, защото тия адаптери се правят от много време и чак сега нашумяха. Та за автомобила и при двата случая е автомобил също така и вози по някакъв начин но едното е класа над другото!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Bare Knuckle - разбрах за тях когато почина Гери Мур.

 

реших да се поровя да видя с какви инструменти е свирил, адаптери, усилватели и т.н.

Единственото, което силно ме впечатли, че ползва именно тези адаптери и си има модел правен по негови изисквания.

След това се порових из другите модели и забелязах, че още един много уважаван от мен китарист също си има свой модел адаптер bare knuckle, а именно китариста на Били Айдол и ред други включително и един китарист на Саксън.

Реших да ги пробвам и в продължение на 3 месеца четох, слушах, слушах и пак четох и си подбрах един модел. Събрах сили и си закупих един бридж адаптер.

Сложих го на една бюджетна китара и от тогава съм дълбоко пристрастен към звука, който вади.

 

Пиша всичко това за да кажа, че bare knuckle са страшни докато ги пробваш, после са страст. Само трабва да пробваш.

 

или като в рекламата "едно адаптерче и си там" - ;)

 

Има тема за тях където съм писал по-подробно, а и други люде са писали вчепатления от допира си до bare knuckle адаптерите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди години бях лют фен на Ибанес. С годините нещата се промениха значително.

Но едно нещо е сигурно - новото производство ползва дървен материал, който не е съхнал достатъчно и качеството му не е такова, като на това ползвано през 80-те.

Имам Sabre S540 Pro от 87-ма това е една от най-добре резониращите китари, които съм пипал (тънкия гриф хич не ми допада, но ми беше тийнейджърска мечта). А съм пипал много.

За сравнение сегашната S серия е като убита. Пробвал съм и новите от RG серията и от тях не съм въодушевен.

 

Та мисълта ми е: ако си 100% убеден, че искаш Ибанес, то търси старо производство китара. Дори и да е много очукана (като моята) поне ще имаш добре зучащ инструмент, на който каквито и адаптери да сложиш няма да си разочарован. Търси инструмент произведен преди 1996...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....

А тия Беър Нъкълс не знам колко ги хвалят и кой ги предпочита но има няколко водещи фирми из този бранш в който не фигорират те!

Примера е все едно да си закупиш "МеЙд Ин ЛоВеЧ" автомобил вместо "Мерцедес" ма тук е още по зле, защото тия адаптери се правят от много време и чак сега нашумяха. Та за автомобила и при двата случая е автомобил също така и вози по някакъв начин но едното е класа над другото!

 

Изкушавам се да ти напомня (това е меко казано, за да не го казвам по друг начин) - чети повече и по-малко пиши, напоследък като че ли надскачаш познанията, които към момента имаш.

Понякога случайно се получава в други колеги трупане на "доверие", благодарение на честото срещане на постове от дадена персона. И когато тези постове са със съдържание (айде правописа и дупките в логиката ще ги пропуснем), чиято полезност и коректност клони към нула и допълнително е пропорционална на опита на персоната това не е добро за форума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в допълнение на synchu bare knuckle адаптерите не можеш да ги видиш по серийното производство на водещите фирми само защото ще оскъпят сериозно китарите.

 

в същото време ако се поразтърси човек по страниците на лютиерите правещи единични бройки китари ще ги види колко, често присъстват

 

като пример RAN Guitars

http://www.ranguitars.com/ran_models/thor

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Към колегата за Ибанеса - не бих казал, че е точно китарата мечта. За сметка на това пък е страшно удобна, като цяло ми допада.

Иначе съм луд на тема суперстратове.

Не съм пробвал всички водещи марки в тоя бранш (ESP, Jackson, Charvel, Caparison, Fernandes, вкл. и Fender), но към момента съм доволен от тояжката.

Бях решил да купя RG350 (една жълта) от липа с H-S-H - ами, моята повече ми харесва, като тон.

За това и искам да сменя адаптрите. Да надградя, един вид.

 

Колкото до това - ново vs старо - то е ясно и няма две мнения по въпроса. Дори най-елементарната логика - има всякакви реишута, винтидж серии и пр., които ясно показват, че се търси старата слава, когато инструментите (а и най-вероятно качеството) са били друга бира.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично аз, винаги съм бил и продължавам да бъда фен на Ibanez.

Като видял техният възход в началото на 90-те, бих казал, че не намирам спад в сегашните модели.

Промяна - да.

Просто нещата са малко по-различни, което е нормално след 20 години.

Има го липовият звук, адаптерите са същите.

Някои от новите модели ми се струват по-удобни. Определено новата зиро система е по-готина.

Изобщо не робувам, а харесвам и "двете" - винтидж и модерн.

 

Доколко една смяна на адаптери е обоснована, необходима, всеки си преценява.

Стоковите не са никак зле.

С една смяна ще има промяна, но няма да е от земята до небесата, ако това се очаква.

Вече при наличие на адаптери, налични средства за закупуване, желание за промяна, експериментиране,

просто се действа.

ДиМарзио, Сеймър Д, ОБЛ, ЕМГ, Фендер( за сингли), Гибсън(хъмове), Сър, Bare knuckle

и поне още толкова имена си заслужават.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още ли има фенове на Ibanez?Когато бях прохождащ метъл се скъсвах да рисувам китарите им по тетрадките си, но нещата се променят.Това с което съм се сблъскал никак не ми хареса и за това нямам китара Ibanez.Никак не са удобни и универсални както си мислех.Винаги съм искал да имам 3 китари Ibanez,Fender,Gibson обаче за Ibanez вече съм сигурен че не искам.Има едни китари които са малко повече като Suhr,Anderson,Godin и т.н.т.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да сравняваш ентри левълите на Ibanez със Suhr е... и аз не мога да измисля сравнение - избери си. Но коментара ти общо взето е напълно безполезен - нито се казва кое не ти харесва, нито някакви разсъждения по темата, просто една констатация :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Още ли има фенове на Пийви? Аз много исках преди, ама посвирих на едно 15 ватово комбо и се отказах. Има едни усилватели, като Меса, Богнер, Солдано, които са малко повече и тн...

 

По-темата. Просто искам малко по-плътен и обемист звук от адаптерите. И понеже не питам: "ако сложа Тон Зоун и Нортън" дали ще докарам саунда на еди си кой", а просто искам да знам мнението и опита на колеги, които са слагали други марки на Ибанес, как е след това.

 

Защото, след като прочетох в разни други форуми, наистина се оказва, че INF не са кой знае какво и спомагат за това китарата да има остър и тънък звук.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ibanez са един от големите играчи на пазара на ширпотребски китари (тоест не-бутиково-ръчните-кастъм производители) и имат ужасно много модели като концепция, визия, удобство и т.н. Не само през 90-те - и в момента произвеждат страхотни модели, но да се очакват чудеса от китара за 300-500 лева... А сред скъпите им модели има наистина страхотни тойежки!!! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.