bratmito Отговорено Август 11, 2011 Отговорено Август 11, 2011 Peavey Valveking се вписва в този бюджет, но съм го чувал само в youtube. На Crate някои ампове също са под 1000 лв., но тези които съм пробвал не са хай гейн. Виждал съм и съм свирил на няколко Garland-а, както и на Бугери. Гарланда е класи над Бугерата като надеждност и изработка. Звукът на Бугерите съвсем не е лош, но на живо изглежда като китайски калкулатор от "Зрънчо". Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 11, 2011 Отговорено Август 11, 2011 Съгласен съм с последното мнение на KeRRANGKid! Маркова глава за 1000 лева.. ще си купиш точно едно нищо! Цитирай
liquid_death Отговорено Август 11, 2011 Отговорено Август 11, 2011 Ето го объркването.В нормалния свят ръчното-бутиково производство е в пъти по-скъпо.Че в бг е друго, са виновни потребителите. А за качеството - не случайно поточните продукти имат гаранция година, две, три, а при бутиковите ампове има такива с доживотна гаранция 2 Цитирай
Fallenblood Отговорено Август 11, 2011 Отговорено Август 11, 2011 що да са виновни потребителите (освен по генералната причина, че не можем да си оправим държавата)? стандартът на живот тук е по-нисък, а цените на оборудването са си все същите. щом има хора, които могат да произвеждат продукти, по-качествени от серийните, на по-ниска цена, и от това да печелят за стандарт на живот над средния (подчертавам - това е важно условие), то така трябва и да бъде, и това показва единствено колко са надути цените както на серийното производство, така и на бутиковото по белия свят... Цитирай
SviStyle Отговорено Август 11, 2011 Отговорено Август 11, 2011 ^ Пазара определя цената. Не си мисли, че тукашните бутикови майстори не могат да продават на цените на чуждите, световните или както искаш ги наречи. Просто и те живеят в тази държава и мисля, че докато има местно търсене ще им е по-добре тук и при тези цени. Още повече, дали едни 1000 + лв. оправят цялото битие на майсторите, при полжение че бутиковите бг джажди се броят на пръсти и повечето разходи отиват в купуване и поръчване на компоненти, без да говорим за труд, проект и каквото ти дойде на ум! Иначе ако има чужд поръчител, цените биха се вдигнали, но само за него (поне спотед мен). Друг е въпроса, доколко са се наложили на външния пазар, но за това нямам никаква информация. Имам само пожелания! Цитирай
Fallenblood Отговорено Август 11, 2011 Отговорено Август 11, 2011 ми именно, и аз това казвам, де... Цитирай
liquid_death Отговорено Август 11, 2011 Отговорено Август 11, 2011 ^^^Кои пък са тези хора, дето печелят, че да се издържат от това над средното ниво? Проблема за който говоря е, че ако бай Милан(примерно има) е събрал примерно 2000лв, си казва "аз имам пари и ще си взема яка глава - примерно маршал( ) и не искам някакви ръчни работи, защото те са по-ниско качество.Той купува марковата глава и е супер доволен, но без да предполага, че вътре са се сгушили едни китайски чаркове, които самите т ене знаят как въобще функционират и до кога... По същото време на тая случка хлапето Гошко(примерно име) едвам е събрало 1000лв и е намерило кадърен майстор, който да му направи копие на любимата китарна глава за възможно най-малко пари.То поръчва, майстора знаейки какво прави, прави хем за малко пари , хем готин амп(защото го прави с мисъл и внимание - неприсъщи за китайския работник на поточна лента).Гошко е супер доволен и си свири и той. Един ден Гошко и бай Милан свирят на концерт.Гошко свири и звучи много готино, бай Милан и той свири и зучи добре, но не чак като Гошко.Никой не се замисля че проблема е китайски и всички обвиняват озвучителя... А бирата и водата си текът отново, както и винаги... Мисленето на средно-статистическия китарист е, че майсторите(лампови) са старите соц майстори и ползват старите соц части.Това отдавна не е така.Мога и се купуват най-добрите(зависи и от бюджета) части от европа и сащ и да се окомплектоват качествено тук, в родината, което е много по-добре от марките предлагани на пазара. Който не се е възползвал от евтината бг работна ръка, той е загубил. Искам да подчертая, че казаното от мен е мое мнение и не искам да го натрапвам на никого.Просто го споделям 7 Цитирай
synchu Отговорено Август 11, 2011 Отговорено Август 11, 2011 Ето го объркването.В нормалния свят ръчното-бутиково производство е в пъти по-скъпо.Че в бг е друго, са виновни потребителите. А за качеството - не случайно поточните продукти имат гаранция година, две, три, а при бутиковите ампове има такива с доживотна гаранция Това не винаги е точно така. Ние сме много по близо до нормалния свят отколкото повечето им се иска да си мислят. А това че труда тук е по евтин е валидно отново не във абсолютно и задължително всички случаи, когато говорим за производители на техника и инструменти. Сега слдващото не е конкретно към теб -просто обобщавам, впечатленията си от няколко теми през последните седмици. Човекът има конкретен въпрос не знам защо винаги трябва да излизаме от темата и да пишем тук в БГ колко сме назад, което въобще не е така. При всички случаи обаче е по-лесно да се мрънка. А мен специално не ме интересува твърде много дали частите са китайски или марсиански, важното е да звучи (в повечето случаи се оказва, че по-добре звучат 'некитайски', но не винаги и задължително) и не винаги Гошко звучи по-добре от бай Милан.... Цитирай
liquid_death Отговорено Август 11, 2011 Отговорено Август 11, 2011 ^Не съм писал че в бг сме назад, а точно обратното.Не мрънкам, просто обобщавам че повечето хора не слушат с ушите си.Поздравявам те, че не си от тях Цитирай
synchu Отговорено Август 11, 2011 Отговорено Август 11, 2011 Затова и написах, че не е към теб. Цитирай
TONY Отговорено Август 11, 2011 Отговорено Август 11, 2011 Сутринта гледах омбудсмана по телевизията, та ще влезна в неговата роля. Маршал са се доказали през годините и едно от нещата е, че тяхните усилватели са издържали несгодите на световните турнета. Надежноста им е достатъчно добра и да се хвърлят камъни по тях за това, е автогол. Направените в добрата стара Англия Маршали са достатъчно надежни. Ако съм виждал повредни е било предимно и само поради неправилно , включително и безобразно ползване от страна на потребителя, както и последвали некомпетентни намеси от псевдо майстори. ( нямам предвид някой от форума) Калкото за произведени в Азия, има лампови Маршали, произведени във Виетнам, не в Китай. За тях досега няма сведения да дават проблеми. Който иска звук на Маршал, нека да си купи Маршал, защото практиката е показала, че клоининга си е клонинг, Маршал си е Маршал. И естествено има и по-добри от Маршалските ампове, но са други усилватели, не Маршал. Просто безсмислено е да се стреля срещу това име. На питащият, след като се разбра, че има мерак за нов амп, му бе написан лист с достаъчно ампове за избор. Ами да го оставим да прослушва, каквото намери. И да си изясни по-добре концепцията. Защото аз виждам поне 2 неясноти. 1. Ако ще купува глава и иска и 2х12 и като иска да е ново, да гледа, какво предлагат, като боксове. Част от главите ще отпаднат, защото например няма да има 2х12 за тях. И ако няма парите и за двете - къде е тръгнал? А ако смята да мисмачва - е, защо се прави на пич, та ще иска нова глава? 2. Да си реши целите и според тях ватажа - а) 5, 10, 15, 20 вата ли ще взима б) 30 или 50 така пак ще направи отсяване. Малко лирическо отклонение - сетих се за един приятел, дето казваше - "Като Ви гледам Вас, и виждам, че няма по-хубав от мен". Та така, дал съм на човека бая материал за размисъл. Ако някой иска да се включва и има какво да каже, да го казва. Ма да чете, първо. Питащият иска ново - отива към Томан, че е най безболезнено и утъпкано и лесно от там. Ако иска и от някой наш магазин - пак е ок, ще пробва на място. След това всичко му е обяснено, някой нещо ще добавя ли или да чакаме включване от този, който пита? Цитирай
rockfire Отговорено Август 11, 2011 Отговорено Август 11, 2011 (Редактирано) Голяма одисея се изписа брей... Според мен нито сме го чули какво свири момъка ,нито какви звуци му допадат примерно на тоз китарист или на онзи да наподобява звука?Как да го посъветваш като и той не знае какво търси май ? Eто в темата по долу има евтини и скъпи глави , аз поне научих че нищо още не знам ... http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/100603-aeaae-n-eaaeiaaoe/page__hl__rockfire Редактирано Август 11, 2011 от rockfire Цитирай
Hillbilly Отговорено Август 11, 2011 Отговорено Август 11, 2011 Проблема за който говоря е, че ако бай Милан(примерно има) е събрал примерно 2000лв, си казва "аз имам пари и ще си взема яка глава - примерно маршал( ) и не искам някакви ръчни работи, защото те са по-ниско качество.Той купува марковата глава и е супер доволен, но без да предполага, че вътре са се сгушили едни китайски чаркове, които самите т ене знаят как въобще функционират и до кога... По същото време на тая случка хлапето Гошко(примерно име) едвам е събрало 1000лв и е намерило кадърен майстор, който да му направи копие на любимата китарна глава за възможно най-малко пари.То поръчва, майстора знаейки какво прави, прави хем за малко пари , хем готин амп(защото го прави с мисъл и внимание - неприсъщи за китайския работник на поточна лента).Гошко е супер доволен и си свири и той. Един ден Гошко и бай Милан свирят на концерт.Гошко свири и звучи много готино, бай Милан и той свири и зучи добре, но не чак като Гошко.Никой не се замисля че проблема е китайски и всички обвиняват озвучителя... А бирата и водата си текът отново, както и винаги... Байчо,драги,ще си изпише от ибей оригинален английски Маршъл с хубави трафове на същата цена като родното производство и ще звучи по-добре..,това е световен стандарт - 1-2 ефекта отпред и си готов. Цитирай
lyu_records Отговорено Август 12, 2011 Автор Отговорено Август 12, 2011 Хоп, троп здравейте на всички. Та аз съм писал бюджет за 1000 плюс, минус 100, 200 лв. ма си го дигнах с още 100, 200, демек за около 1400 лв. за глава, като тези пари съм ги заделил за глава, а в тях не влиза бюджета за кабинетчето, за него си имам отделен бюджет от 500, 600 лв. ма като гледам и той ще е в плюс с няколко стотачки. Бе грубо за двете неща около две точки, като мога да варирам малко нагоре. Та разговарях с няколко колеги китаристи и тяхното мнение е да не разчитам кой знае колко на гейна-драйва заложен в главата а по скоро да си събера хубави камиони. Не за друго а защото ще се търси много и ще се даде маса пари за нещо което в последствие може да се коригира с един хубав педал. Та мнението на колегите с които говорих е да гледам да звучи хубаво и изчистено на чистия канал. Та за това се поспрях на Marshall MA50H слушах го оня ден отново, честно казано семпло изчистен маршалски си саунд. А искам кабинета да е 2X12 щото 4X12 няма как да го наблъскам в багажника на седана като се помъкнем по участия, а все пак трябва да има практичност . А главата ще се ползва за репетиции не за вкъщи. Цитирай
TONY Отговорено Август 12, 2011 Отговорено Август 12, 2011 (Редактирано) Добре си значи с бюджета и може да действаш. Нищо против Маршал МА, но ще ти предложа друг вариант, по който да помислиш. За 1900 лева ще вземеш това - JET CITY AMPLIFICATION JCA50H JET CITY AMPLIFICATION 24S 50 ватова глава с 2х12. Вярно правена в Китай, но по дизайн на Солдано. Мисля, че това е най-удачното, спрямо бюджета и търсенето ти. Ако се спреш на това, ми се обади да направим един АБ тест с моят Бредли Хог. Редактирано Август 12, 2011 от TONY Цитирай
Recommended Posts