IgniteAll Отговорено Март 25, 2009 Отговорено Март 25, 2009 Темата се изтрива. Свиря от вчера и какви са странните знаци, които са дадени в ГитарПро би трябвало първо да мине през едно прочитане на форума, на гуугъл, отиване на уроци и после да продължи с писането. Цитирай
skelet40o0 Отговорено Юни 29, 2009 Отговорено Юни 29, 2009 Свалих си тази програма но ако искам примерно да чуя как звучи 3DG-Never Too Late какво трябва да направя Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 29, 2009 Отговорено Юни 29, 2009 Свали си която песен искаш в .GP5 формат. Има ги из сайтове като Линк и други... П.П. Писано е хиляда пъти за Гитар Про, потърси малко из форума! Цитирай
Fnc Отговорено Юли 4, 2009 Отговорено Юли 4, 2009 (Редактирано) Момчета от доста време работя с Guitar Pro 5, но не мога да разбера как се слагат барабани и от къде да ги изкарам. Ще бъда мн благодарен ако някой ми помогне. Редактирано Юли 4, 2009 от Fnc Цитирай
Slav Отговорено Юли 4, 2009 Отговорено Юли 4, 2009 Правиш трак за барабани, после ти отваря един прозорец, където са всичките там различни барабани и просто кликаш на съответния номер, за да прослушаш как звучи даденото чудо, а с двоен клик го вкарваш в трака. Ако не ти отвори този прозорец, горе до грифчето и пианото има и едно като тарамбука - цъкни на него и си готов. Цитирай
H.R. Отговорено Юли 12, 2009 Отговорено Юли 12, 2009 Здравейте. Имаме много гаден проблем с един GP5 файл. Другият китарист с който си правим музика е композирал нещо почти цял ден и накрая файлът нещо се е повредил и не можем да въстановим нищо. При отваряне се появява надпис "Erreur E/S 998" и бутон OK. При натискане на OK програмата забива (пясъчен часовник на курсора до безкрай). Някой имал ли е подобен проблем. Ако някой успее да помогне ще бъде наказан с пиене на бира ! П.П. ....айде и кабапчета Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 12, 2009 Отговорено Юли 12, 2009 Неведнъж. GuitarPro е супер софт, но е доста бъгав (дори Мак версията е по-кофти). Прецака ли се файл - край! Затова като пиша нещо постоянно ползвам Save As функцията, защото супер често блокира и се прецаква файла. Това важи за всички версии и (както вече споменах) всички ОС-и. Цитирай
H.R. Отговорено Юли 14, 2009 Отговорено Юли 14, 2009 Благодаря за отговора ! Ндаежда всяка оставете ..хайде наново... Цитирай
fusion Отговорено Октомври 22, 2009 Отговорено Октомври 22, 2009 Знам, че вадя темата от майната си, но да поясня - има два варианта за пианисти, използващи GuitarPRO 1) Правите си два трака - един за лява и един за дясна ръка 2) Ctrl+1 и Ctrl+2 сменят първи и втори глас, които може да имате на един и същ трак Поздрави! Цитирай
g_vayov Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 (Редактирано) Такам... таблатурата на една песен я имам на пдф документ и реших да я набера с Guitar Pro. Настройката на китарата е стъпка надолу: Tune down 1 step 1= D 2= A 3= F 4= C 5= G 6= D. Намерих от къде да наглася настройката на китарата и започнах да въвеждам позициите по грифа. При маркиране на позицията се показваше правилната нота. След като приключих се оказа че нотите в партитурата са записани все едно настройката на китарата е нормална, позиция 0 на шеста струна е Ре, а в партитурата е Ми. Как ли не го въртях и не мога да го оправя. Редактирано Януари 28, 2010 от g_vayov Цитирай
Fenix Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 (Редактирано) Не се разбира проблема, напиши по-ясно какво става, за да можем да помогнем. По това което ми казваш, всичко е точно както трябва да е. Ти си я набрал и си свалил строя. Това не променя интервалите между нотите, което е важното в случая, тъй като това е табулатура, а не партитура. Ако партитурата е в Ми, и ти само преписваш числата (т.е. е табулатура реално, с ноти отгоре) и горе пише Tune 1 step down, значи си преписваш само числата, отваряш сетъпа на инструмента и оттам сваляш със една стъпка. Ще те пита "do you want to transpose the track to the new tuning" и ти му казваш "Не". Освен това трябва да въведеш и ключа правилно, за да ти излизат правилно нотите (и да изглежда така, както в книгата). Редактирано Януари 28, 2010 от Fenix Цитирай
TONY Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 (Редактирано) Феникс не си прав, явно не си работил достатъчно с програмата. Като използваш функцията тюн даун 1 или няколко интервала, програмата тотално ти оплесква нотите и позиционирането по грифа. Направи го и ще разбереш какъв е проблема. (променя пъстовки, вкарва нежелани паузи и тотално омазва идеята). До питащият, когато си започнал да въвеждаш нотите, тогава е трябвало да избереш китара настроена половин тон надолу и вече няма да имаш този проблем. Макар, че като чета май си избрал първоначлно настроена китара в Ре и не би трябвало да има проблем. Редактирано Януари 28, 2010 от TONY Цитирай
Fenix Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 (Редактирано) ^Предполагам не ми прочете поста, или го направи до първото изречение. Ще си позволя да се самоцитирам: Ще те пита "do you want to transpose the track to the new tuning" и ти му казваш "Не" ако кажеш "да" е отишла работата ("програмата тотално ти оплесква нотите"). Ако кажеш Не, НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ, освен че ти я свири от Ре (примерно) и ако си тикнал квадратчето "indicate tuning on the score", ще ти изпише настройката при печатане, както пише на пдф-а на човека. Преди да даваш крайни мнения, моля те, помисли пак. А точно аз съм човек, който обикновено проверява какво говори, дори и да е сигурен и сега пак бях проверил. Съветвам те и ти да го правиш за в бъдеще . А иначе, за мое съжаление съм работил с програмата доста повече, отколкото е полезно за музикалното ми развитие. edit: малко доуточнение - говоря за GP5.2, като беше същата хава на 5, 4 и 3. За 1 и 2 не знам, тогава още май не свирех на китара. Редактирано Януари 28, 2010 от Fenix Цитирай
g_vayov Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 (Редактирано) Ами да го кажа стъпка по стъпка... 1. File/New... 2. От Track/Properties или F6 избирам Guitar Tune down 1 step DGCFAD , чавките не ги променям и ОК. 3. Избирам нота осминка. 4. Виждат се празния лист, клавиатура за пиано и гриф за китара. Позициите по грифа съвпадат с променената настройка, стъпка надолу. 5. Въвеждам позициите върху грифа като гледам от таблатурата. Това е таблатурата от която копирам http://www.ultimate-guitar.com/tabs/r/ramm...n_paris_tab.htm След нанасянето се получава следното: В новата таблатура позициите са верни. Когато избереш да кажем първия тон от партитурата/таблатурата (все едно е) на грифа светва Фа диез но на клавиатурата Сол диез и съответно нотата в партитурата е Сол диез, а трябва и тя да е Фа диез... След това как ли не го въртях... Може би и за клавиатурата трябва да се укаже че е с тон надолу... не знам не видях подобна опция Да добавя че трябва и партитурата да е вярна. Приятелката ми свири на пиано и борбата беше да сваля нотите каквито са. Мога да опитам ръчно да ги коригирам но едва ли това е правилния начин. Програмата е 5.0 от 11/16/2005 Редактирано Януари 28, 2010 от g_vayov Цитирай
TONY Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Правилно работиш, и аз съм с 5.0 въведох малко от таба - всичко е коректно. На кое викаш клавиатура? " грифа светва Фа диез но на клавиатурата Сол диез" - е, тука нещо не е ясно. Гледах и визуалният гриф и визуалното пиано - навсякъде е ок. Нещо да се бъркаш сам? Нали осъзнаваш, че при тази настройка Фа диез излиза там където е Сол диез при нормален строй Ми? Цитирай
Recommended Posts