вибрация Отговорено Май 9, 2006 Отговорено Май 9, 2006 Поправка относно понятията... ТАЛАНТЪТ се придобива... дето се казва талантът е 1% дарба и 99% труд. Дарбата е от Бог!!! Благодаря... Цитирай
kazimbutt Отговорено Май 9, 2006 Отговорено Май 9, 2006 Поправка относно понятията... ТАЛАНТЪТ се придобива... дето се казва талантът е 1% дарба и 99% труд. Дарбата е от Бог!!! Благодаря... Под това, което ти каза, се има предвид, че не стига само да си талантлив, ами трябва и да си развиваш даденостите. Цитирай
вибрация Отговорено Май 10, 2006 Отговорено Май 10, 2006 Абе талантливи хора - бол! Такива с дарба... нъц! Цитирай
adXok Отговорено Май 11, 2006 Отговорено Май 11, 2006 В това, че позволи на един ангел да му казва, че последното ми (им) творение, сиреч - човекът, е недостойно за Рая същество... И е прав... и го доказва. Само погелднете света около себе си и тези които си мислят, че го управляват. Иначе си знам нотите по грифа!!! Те са: до, ре ми фа сол ла си плюс диези или бемоли където е нужно! :read: Цитирай
DaftFunk Отговорено Май 11, 2006 Отговорено Май 11, 2006 Значи такамммм . без да се заяждам с колегите.. ама дали ще означиш нотата Си с "H" или "B" няма никакво значение.... просто едното е американска система.... А това че едното било бемол и някой си така написал в книжката ме боли разклонителя.... има си символ за означаването на бемоли.... "b" .... Hb , Bb тъй че спора е безмислен. Такива схеми.... едното остаряло другото модерно ги нема. Въпрос на избор е. Идеята да си издълбаеш нотите по швартната / това е fingrboard-a за недоумяващите / е много луда... признавам колегата дал идеята за психопат. Поздрави от Баш Майстора. Цитирай
Alexi Отговорено Февруари 20, 2008 Отговорено Февруари 20, 2008 Аз нотите ги научих по доста елементарен, но ефективен метод. Хващаш произволно някоя нота, поглеждаш коя е и после я намираш нявсякъде по грифа. При мен поне беше доста ефективно. йеееее не съм единствен и аз така ги научих ... доста е ефективно наистина! Цитирай
Slide Отговорено Февруари 20, 2008 Отговорено Февруари 20, 2008 (Редактирано) Аз нотите ги научих по доста елементарен, но ефективен метод. Хващаш произволно някоя нота, поглеждаш коя е и после я намираш нявсякъде по грифа. При мен поне беше доста ефективно. йеееее не съм единствен и аз така ги научих ... доста е ефективно наистина! И аз така ги научих. И е доста практично, поне според мен де. А иначе много ми хареса идеята на Евтим (малко съм закъснял с две години почти да пиша в тая тема, ама нищо) Вложил е индивидуално чувство в тоновете и отделните ноти. Аз също съм така. Всеки звук, съответно нота, го свързвам с някво... да кажа чувство ще звучи малко силно, ама баш си е чувство, а едно чувство се описва доста добре с даден цвят. А ако трябва да кажа как пиша разни мой неща (което вече е много силно казано - пиша, творя... ) - според чувството, което влагам в "творбата" - дали ще е весела или по тегава/мрачна/меланхолична, пак прибягвам до цветовете Имам "тъмни" ноти, които са съответно за такива творби и "светли/весели", които са за по-освободени и бодри неща... Някаква лудница е, пълен хаос, обаче практично, за мен поне, а и всеки си намира индивидуален начин и собствено виждане и разбиране за нещата. Важното е като засвириш да ти прави кеф, както и на другите, ако е възможно. Редактирано Февруари 20, 2008 от Slide Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 20, 2008 Отговорено Февруари 20, 2008 Чак на всяка нота чувство ... да не би при ла от първа октава да чувстваш страх? Аз лично много лесно си настройвам тона Сол на 6та струна - като почнат да ми резонират прозорците на стаята на макс значи съм точно там Цитирай
Jordan_J Отговорено Февруари 20, 2008 Отговорено Февруари 20, 2008 (Редактирано) Мисля, че Евтим беше на прав път - но не всички разбраха основния замисъл, а и той не успя да се обоснове напълно ... В един свой урок по Джаз/Фюжън гитар - авторът Клей Мур казва, че всеки китарист трябва да знае МАШИНАЛНО всеки тон на всяка позиция от грифа. То е ясно, че тази или онази програма показва тези или онези схеми. Номера е да ги знаете машинално - и когато със затворени очи например натиснете 4 струна / 7 праг - вече да знаете кой тон кореспондира на тази позиция. И това общо взето трябва да става със скороста на светлината Това е много нужно и важно за импровизацията, а и не само ... Като гледах схемите с "триъгълниците" ми дойде на ум за "СИСТЕМАТА НА КРЪСТА", която е дело на Александър Петков (Сашо Кучето) и с която той започва обучението на всеки свой ученик. Това е чудесно "изобретение" за изчисляване на всевъзможни акорди, във произволни позиции директно ... За много хора по-сложните акорди са си дива Индия Но тая система решава проблема и буквално за секунди изчисляваш и хващаш акорди, за които до момента може и да не си чувал даже Много е интересно и страшно ПОЛЕЗНО, защото няма нужда от машинално наизустяване на акорди и обръщения. Само трябва да седна и да я нарисувам ... Поздрави! Редактирано Февруари 20, 2008 от visiondann Цитирай
jocker Отговорено Февруари 20, 2008 Отговорено Февруари 20, 2008 Ами хайде бе човек, молим ти се, порисувай малко! Цитирай
kitaratapesho Отговорено Февруари 20, 2008 Отговорено Февруари 20, 2008 Аз все още не мога да разбера къде по грифа има нарисувани ноти.... Цитирай
Tomov Отговорено Февруари 20, 2008 Отговорено Февруари 20, 2008 kitaratapesho, няма... поне до колкото аз знам. Т.е. може да става въпрос за Гитар Про. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Февруари 20, 2008 Отговорено Февруари 20, 2008 Сигурно става дума за ГитарПро наистина...Иначе щеше да е странно да има китари с изрисувани грифове, целите в нотички Не е лоша идея де, но е малко кичозно...Или пък различни китари, за различните видове ноти - купуваш си китара, която свири само четвъртини примерно :hysterical: Поздрави, Петър Цитирай
Recommended Posts